Hírek, programok

Rendezvénynaptár

Feb
15
Gyermek nélkül: a HVG Könyvek és a HVG Extra Pszichológia Magazin pályázata

„Mi lehetne nagyobb bánat annál, hogy elveszted a gyermekedet, ha nem az, hogy meg sem születik? És mi lehetne nagyobb bátorság annál, hogy gyermeket vállalj, ha nem az, hogy mersz nem vállalni?”

Korábbi események

Jan
18
Tanuld meg átélni az élet apró örömeit! HVG Extra Pszichológia Szalon a pozitív pszichológia szakértőjével

Boldogságfokozó gyakorlatok és tudományos érdekességek

Nov
29
Hogyan indíts el változást egy rajzzal? Ismerd meg Coaching by drawing™ módszert!

A vírushelyzet miatt a rendezvényt elhalasztjuk!!!!

Érdekességek könyveinkről

 Hogyan erősítsük meg magunkat a nehézségek leküzdésére?
2022. 01. 19.
Reziliencia alatt az ellenálló képességünket értjük, amikor kitartunk, nem törünk meg egy-egy kemény élethelyzetben sem. Bizonyos folyamatok aktív megerősítésével tudatosan tehetünk azért, hogy könnyebben vegyük az akadályokat. Részlet Kenyeres András mentáltréner-tanácsadó Figyelemkontroll című könyvéből.
 Miért fontos, hogy megtanuljunk felelősséget vállalni? És mindez hogyan fejleszthető?
2022. 01. 16.
Mindenki vágyik arra, hogy eldönthesse, milyen cél érdekében mozgósítja az energiáit. A megfelelő légkör kialakítása érdekében lehetővé kell tennünk az alkalmazottainknak, hogy maguk befolyásolják a munkaköri tevékenységüket. Ha növeljük az autonómia szintjét, az emberek arra fognak törekedni, hogy még több felelősséget kapjanak, illetve, hogy kihívást jelentő feladatokkal tölthessék idejük nagy részét - mutatnak rá a Vállalati gerillák című könyv szerzői. Részlet Porkoláb Imre és Porkoláb-Minarik Annamária könyvéből.
 Miért nem használják ki a nők a kapcsolatrendszerüket?
2022. 01. 13.
Bár a nők gyakran kitűnő kapcsolatépítők, többnyire vonakodnak élni az összeköttetéseik nyújtotta lehetőségekkel - mutatnak rá a női vezetés szakértői. Részlet Sally Helgesen és Marshall Goldsmith Hogyan érvényesüljünk nőként? című könyvéből.