Hírek, programok

Korábbi események

Aug
27
Fenntartható hedonizmus - Könyvbemutató beszélgetés

Hogyan teremthetünk boldog életet, ami nem méreg(drága) a Földnek?

Jul
28
Mi, együtt - 6. epizód: Harmóniában a család különleges lényével, a kamasszal

„Gyerekeink, szüleink, nagyszüleink, testvéreink, társunk – és önmagunk megismerésével, elfogadásával mi, együtt tehetünk legfőbb értékeinkért, a kapcsolatainkért.”

Érdekességek könyveinkről

 Hogyan változtatta meg a világot a konzerv élelmiszer?
2022. 10. 02.
Az ételkonzerv a maga idejében ugyanolyan forradalmi újításnak számított, mint a mai Szilícium-völgyben székelő startupok bármelyik ötlete. Történetéből pedig kiderül, milyen meglepően keveset változtak az innovációval kapcsolatos dilemmák az utóbbi kétszáz évben - mutat rá Tim Harford brit újságíró A gazdaság rejtett logikája című könyvében. Részlet.
 Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? - Montessori-szemlélet a mindennapokban
2022. 09. 29.
Ahogy a gyerekek nőnek, olyan dolgokat is látnak és hallanak, amelyeket nem értenek, és amelyekről szeretnének többet tudni. Bizonyos témákkal kapcsolatban szívesen válaszolunk a kérdéseikre, de előfordulhat, hogy másokról nehezebben beszélünk.
 Hogyan csinálhatunk esőt?
2022. 09. 25.
Képesek vagyunk esőt csinálni, lehűteni a bolygót, helyreállítani a kiszáradt föld vízellátását, és zöld oázissá varázsolni a sivatagokat. Csak fantázia kérdése. Meg a mikrobáké. Nem a talajban, hanem az égben találhatóké - mutatnak rá a Regeneráció című könyv szerzői. Részlet.