Hírek, programok

Rendezvénynaptár

May
12
Gyászkísérés - Együtt a bánat és a feldolgozás útján

Az elkerülhetetlen veszteségeket követő gyász olyan egyetemes fájdalom, amelyet mindannyian megtapasztalunk életünk során, mégsem rendelkezünk megfelelő tudással, hogyan nézzünk szembe vele, vagy hogyan nyújthatunk támogatást gyászoló szeretteinknek.

May
25
Kapcsolati viharok – terápiás megoldások

Hogyan tudunk újra és újra egymásra hangolódni és megtanulni őszintén kifejezni a szükségleteinket? Miként hatnak a titkok a kapcsolatainkra, hogyan lehet konstruktívan megbeszélni a problémákat, kimondani és kimutatni a valódi érzéseinket úgy, hogy ne veszekedés vagy kritizálás legyen a vége? Hogyan tud segíteni a pár- és családterapeuta?

May
30
Apapara-pályázat - a HVG Könyvek és a HVG Extra Pszichológia magazin szervezésében

Apapara-pályázat a HVG Könyvek és a HVG Extra Pszichológia magazin szervezésében

Korábbi események

Apr
14
Második esély - Beszélgetés a szervátültetésről

Mocsonoky Anna érintett szülőként írta meg a Szervátültetett vagyok - Történetek visszanyert életekről című könyvet, amelyben különféle transzplantáción átesett emberek, egy élő vesedonor, valamint egy, a halálával három ember életét megmentő szervdonor történetét is megismerhetjük.

Feb
23
Hogyan ne legyen Covid-X?

A 2020-as év mindenkinek örökre beleégett az emlékezetébe, a COVID19 járvány az elmúlt évtizedek egyik legmegrázóbb és legmeghatározóbb egészségügyi eseménye volt.

Érdekességek könyveinkről

 Mit mondjunk kamasz gyerekünknek, ha új telefont szeretne?
2021. 05. 08.
A kiskamaszok számára alapvető fontosságú, hogy társaik elfogadják őket, és népszerűek legyenek. Gyerekünk is keresi a társaságot, az új barátokat, az általa birtokolt tárgyak pedig elősegíthetik a csoporthoz tartozás érzését. Mit tehetünk, ha gyerekünk arra panaszkodik, hogy már ciki a régi telefonja?
 Miért jó otthonról dolgozni? - Avagy a home office pozitív oldala
2021. 05. 05.
Akinek egyszer megadatott a lehetőség, hogy függetlenül vagy rugalmasan dolgozzon, annak nemigen akaródzik visszatérni a munkavégzés hagyományosabb formáihoz. Részlet Rebecca Seal Hogyan dolgozzunk otthonról (és maradjunk mégis normálisak)? című könyvéből.
 Vezetőként sem tudhatunk mindent
2021. 05. 02.
Vezetőként olyan problémákkal is találkozhatunk, amelyekre nincs válasz. Fókuszáljunk ezért arra, amit megtehetünk - javasolja Moriba Jah asztrodinamikus.