Hallgasd meg! - 5 egyszerű eszköz a gyereknevelés mindennapos kihívásaihoz

Hallgasd meg! - 5 egyszerű eszköz a gyereknevelés mindennapos kihívásaihoz

2021-02-10 18:00:00 - tól
Online helyszín

Tényleg elkerülhető a gyerekneveléssel járó stressz? Van olyan módszer, amely bármely életkorban – sőt felnőttként – is segíthet a konfliktusok megoldásában?

A legtöbben olyan nagy, tiszta eszmékkel vágunk bele a gyereknevelésbe, mint a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a tisztelet és a kölcsönös bizalom. Aztán amikor a másfél éves kisgyerekünk üvöltve leveti magát a földre, mert nem eheti meg a kutyakaját, vagy a gyerekeink az asztalnál ölre mennek az utolsó szelet tortáért, akkor csak vakarjuk a fejünket, hogyan is néz ki ilyenkor a feltétel nélküli szeretet meg a tisztelet és az elfogadás a gyakorlatban.

Miért hisztizik a gyerekem?

Miért ébred éjjelente?

Miért nem érti, hogy “nem”?

Miért verekszik, harap, nyafog, húzza az időt?

Hogyan tudnám erőszakmentesen rávenni a fogmosásra vagy a leckeírásra, és hogyan tudnék büntetés és kiabálás nélkül határt szabni?

A Kapcsolódó Nevelés módszere, illetve a Hallgasd meg! című könyv ezekre a kérdésekre ad praktikus, bevált, működő válaszokat. A programon Balogh Fruzsinával, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnökével és a módszer oktatójával Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője beszélget. A beszélgetésen azt járják körül, milyen új perspektívát ajánl a könyv a korábbi, büntetés-jutalmazás alapú gyermekneveléssel szemben, és sok gyakorlati tanács is elhangzik majd, amelyek segítik a szülőket, hogy hogyan állítsanak fel határokat szeretettel, de hatékonyan.

Időpont: 2021. február 10., szerda, 18:00

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembereknek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.