Eseményeink és minden, amit a könyveink születéséről, tartalmához kapcsolódó aktualitásokról és szerzőinkről érdemes tudnod.
Kövesd podcast-, és YouTube csatornánkat, gyere el rendezvényeinkre, olvass érdekességeket könyveinkről!

Események

May
18
Garázsvásár Győrben

Könyvek, könyvek, könyvek, ráadásul sok-sok kedvezménnyel!
Újra vidéki városban látogat garázsvásárunk: május 18-án, szombaton megnyitja kapuit garázsvásárunk Győrben, a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusának épületében!

Mar
12
Alkoss velünk! Felhívás illusztrátoroknak és szerzőknek

ALKOSS VELÜNK! Felhívás illusztrátoroknak és szerzőknek

Apr
23
Gyere el a Bookupba!

Szeretjük egymás könyveit, tiszteljük egymást munkáját és örülünk, hogy együtt dolgozhatunk.

Korábbi események

May
09
Garázsvásár a HVG Könyvekkel

Megérkezett a tavasz, mi pedig hoztunk egy szuper hírt: újra megnyitja kapuit garázsvásárunk május 9-12. között a Marczibányi Téri Művelődési Központ kamaratermében!
Könyvek, könyvek, könyvek, ráadásul nagy kedvezményekkel: visszük a legfrissebbeket is és persze sok-sok régi kedvencet.
Itt találjátok a pontos részleteket, hogy tudjátok, mire számíthattok, ha ellátogattok hozzánk 👇📚

Apr
17
Karrier és önismeret

Vajon tényleg élveznünk kellene a munkánkat? De hogyan találhatjuk meg azt, ami igazán illik hozzánk?

Cikkek

 Hogyan írható felül a természet szűkmarkúsága?
2024. 05. 12.
Amikor az iparosodásnak köszönhetően nő a termelőképesség, "varázslatos” módokon kerekedhetünk felül a természet szűkmarkúságán - mutat rá Emészthető közgazdaságtan című könyvében Ha-Joon Chang közgazdász. A kiadványban a szerző összetett történelmi, gazdasági és társadalmi folyamatokat mutat be a gasztronómia világán keresztül. Részlet a könyvből.
 Hagyni vagy támogatni? - Hiedelmek a kamaszkorról
2024. 05. 11.
Ha a kamaszkor sérülékeny éveiben magukra hagyjuk a gyerekeket, azt kockáztatjuk, hogy elveszítjük őket. Szükségük van ránk, és arra is, hogy elérhető közelségben maradjunk - mutat rá Iben Dissing Sandahl dán pszichoterapeuta és író Kamasznevelés dán módra című könyvében. Részlet.
 Mit tesz az ember, ha gyilkosságot megörökítő fényképre bukkan?
2024. 05. 05.
A holokauszt dokumentációja kiterjedt, mégis alig van olyan kép, amely egy zsidó családot ábrázolna a meggyilkolásuk pillanatában. Az ismert holokausztkutató, Wendy Lower egy ilyen kép nyomába ered A szurdok című könyvben, rétegről rétegre illesztve össze a szörnyű tragédia részleteit. Részlet a könyvből.