Aaron Knoll

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

Miért tartották gyógyszernek a gint?

Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé?

Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak?

Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?

Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően!

Nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba, a ginkészítés rejtelmeibe, és fedezzük fel napjaink 300 legfontosabb márkáját.

Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában. A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így nem maradhatunk koktélreceptek nélkül. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozzuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.

Az egyedülálló, rendkívül gazdagon illusztrált albumot nemcsak a ginrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

25%
5900 Ft
Internetes ár: (-25%) 4425 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4425 Ft
Előrendelem

Vida Kata

Idei, hazai, zöld

48 szezonális zöldségkrém és snack

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”

Fördös Zé

„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”

Salamon Csaba, Magyar Konyha

„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”

Mautner Zsófi

25%
4500 Ft
Internetes ár: (-25%) 3375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 3375 Ft
Előrendelem

Chad Robertson

Elisabeth Prueitt

Tartine

Péksütemények és desszertek a világ leghíresebb pékségéből

Ki tudna ellenállni egy frissen sült, illatozó, gyönyörűen megfont briósnak, egy légiesen könnyű vajas croissant-nak? Netán egy narancsos-fahéjas csigának, vagy egy krémes sajttortának?

A San Franciscó-i Tartine pékség fantasztikus receptjeit követve a legkedveltebb péksütemények mellett piték, aprósütemények, ünnepi desszertek előállításának titkait is elleshetjük. A világhírű pékség izgalmas, új hozzávalókkal és technológiákkal dolgozik, emellett megtanítja az alapokat is, a cukrászkrémtől a tökéletes omlós tészta elkészítéséig.

A több mint 120 receptet – a mai ízlésnek megfelelően teljes kiőrlésű és gluténmentes változatokkal is – 150 lenyűgözően szép fotó teszi még ellenállhatatlanabbá.

Tartine – ott a helye minden házipék és hobbicukrász polcán.

„Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

20%
6900 Ft
Internetes ár: (-20%) 5520 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4830 Ft
Kosárba

Davis Holly

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában?

Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert.

Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.

Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

20%
6500 Ft
Internetes ár: (-20%) 5200 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4550 Ft
Kosárba

Ötvös Zsuzsanna

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.

Online könyvbemutató Ötvös Zsuzsannával és Oláh Andreával:

Időpont: 2020. november 17., 18:00

Helyszín: Babérliget könyvesbolt és kávézó, 1073 Budapest, Kertész utca 29. és online

➡A helyszínen a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött, amelyet itt tudsz megtenni.

➡A program elérhető lesz élőben a HVG Könyvek Facebook-csoportjában is.


„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia

„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő

20%
5500 Ft
Internetes ár: (-20%) 4400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 3850 Ft
Kosárba

Fiona Hunter

Caroline Bretherton

SZUPERÉTELEK

Turbózzuk fel az egészségünket; 90 tápanyagdús superfood; 250 tipp a felhasználáshoz

Valóban az áfonya tartalmazza a legtöbb antioxidánst?

Tényleg több C-vitamint tartalmaz a fodros kel, mint a narancs?

Vajon csak legenda a gojibogyó jótékony hatása?

Ebben a gazdagon illusztrált könyvben nemcsak a szuperételek egészségünkre gyakorolt fantasztikus hatásaival ismerkedhetünk meg, de 250 tipp és recept segít minket abban, hogy a bemutatott szuperételeket könnyedén beilleszthessük a mindennapjainkba.

Turbózzuk fel étrendünket 90 tápanyagban gazdag szuperélelmiszerrel!

„Hiszek benne, hogy az étel sokkal több, mint táplálék: valódi orvosság. Tartsatok velünk a szuperételek birodalmába, és nyerjetek inspirációt egy kiegyensúlyozottabb élet eléréséhez!”

Olasz Henrietta

ügyvezető igazgató

AVON Cosmetics Hungary Kft.

20%
5900 Ft
Internetes ár: (-20%) 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4130 Ft
Kosárba

Gennaro Contaldo

Olasz ételek gyorsan

Könnyű és finom fogások, kevesebb mint 40 perc alatt

Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, szuperbiztos receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Jamie Oliver is mesterének, Gennarónak köszönheti Itália iránti rajongását. A legendás olasz séf most közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz ételeket kevesebb mint 40 perc alatt. A könyvben mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet, és szinte biztos, hogy átragad ránk Gennaro alapanyagok iránti rajongása, főzőszenvedélye és az olaszok életszeretete is.

„Fantasztikus könyv! Ízletes olasz ételek, percek alatt.”

Jamie Oliver


20%
5900 Ft
Internetes ár: (-20%) 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4130 Ft
Kosárba

Gennaro Contaldo

PASTA PERFETTO!

A legfinomabb olasz tésztaételek

Gennaro Contaldo – a Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból jól ismert séf – megmutatja, hogy a tészta elkészítésének lehetőségei végtelenek. Több mint száz friss, száraz, töltött és sült tésztaételt és hozzáillő mártást fedezhetünk fel vele együtt. A friss tésztáknál gondol a glutén- és tojásérzékenyekre is.
Gennaro – Jamie Oliver mestere – új és hagyományos receptjei az elfoglalt családok és a tésztarajongók számára is nélkülözhetetlenek. Buon appetito!

„Gennaro igazi mester – nincs olyan, amit ne tudna a tésztafélékről!”
Jamie Oliver

 

A videón Gennaro hússal töltött cannellonit készít:

20%
5900 Ft
Internetes ár: (-20%) 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4130 Ft
Kosárba

Flexitáriánus étrend

Hallal, hússal és tejtermékekkel kiegészíthető növényi alapú receptek

Térjünk át könnyedén a döntően növényi alapú étrendre a húsfélék és tejtermékek teljes kizárása nélkül!

Ha nem szeretnénk teljesen lemondani a húsfogyasztásról, de fontos az egészségünk és az, hogy az alapanyagok fenntartható forrásból származzanak, továbbá a környezetünk élhetőbb legyen, válasszuk a flexitáriánus étkezést.
Ha a családunkban, barátaink között vegán, vegetáriánus és húsevő egyaránt akad, nem kell többfélét főznünk: a legtöbb flexitáriánus receptet egy kis kreativitással mindenki ízlésére alakíthatjuk.

A Flexitáriánus étrend száz receptet tartalmaz, és ötleteket ad ahhoz is, hogyan gazdagítsuk ételeinket időnként minőségi hússal, hallal vagy tejtermékekkel.

20%
5900 Ft
Internetes ár: (-20%) 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 4130 Ft
Kosárba

Kate Turner

ZERO WASTE KONYHA

Tippek a pazarlásmentes étkezéshez

Legyél zero waste bajnok! Tervezz, vásárolj és főzz pazarlásmentesen ezekkel az egyszerű, ötletes tippekkel! Használd fel az alapanyagokat az utolsó morzsáig: a szikkadt kenyérrel sűríts levest, a tojáshéjból készíts fehérjedús smoothie-t!
Ne dobd ki, inkább neveld újra: adj második esélyt a saláta torzsájának és a zöldséghéjnak! Ha túl sokat főztél a krumpliból, tésztából vagy rizsből, használd fel a maradékot új ételek elkészítéséhez!
Tedd izgalmasabbá a klasszikus recepteket: turbózd fel a pestót répazölddel, süss tortát banánhéjból!
Éld ki a kreativitásod az újrahasznosításban, és cseréld kisebbre a szemetesedet!

 

A könyv megjelenését a Rossmann Magyarország Kft. támogatta.

20%
3200 Ft
Internetes ár: (-20%) 2560 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2240 Ft
Kosárba

Eddie Ludlow

Whisky mesterkurzus

Hogyan kóstoljuk helyesen a whiskyt?

Miért mézízű néhány whisky?
Hogyan készül a bourbon és a scotch?
Milyen gabonából és hogyan párolják a whiskyt?
Adjunk-e vizet a whiskyhez?
Hogyan keverjünk whiskykoktélt?
A whiskyt úgy fedezhetjük fel igazán, ha nem egyszerűen megisszuk, hanem megízleljük. Kóstoljuk.
Húsz kóstoló vezet végig az ital aromáinak és ízeinek teljes spektrumán – az islay-i tőzeg füstös, erős szagától a japán tölgy szantálfa-illatáig.
A gazdagon illusztrált kötet infografikái és fotói segítségével összehasonlíthatjuk a világ legjobb gyártói, köztük az ikonikus skót szeszfőzdék és az úttörő kézműves lepárlók whiskyjeit.
A szerző bennfentes tippjei révén a legjobb vételekhez juthatunk hozzá, sőt javaslatokat és recepteket kapunk a tökéletes ételpárosításokhoz és ízletes koktélokhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a whiskynkből.
Találjunk rá a saját whiskystílusunkra, hogy igazán élvezhessük „az élet vizét".

 

„A whiskyzés olyan életstílus, amelyet egyre többen vallanak magukénak, A könyv elmagyarázza, mitől jó egy whisky, honnan ismerjük fel a minőséget, és hogyan kóstoljuk szakszerűen a világ egyik legnépszerűbb italát."
Kovács Dávid Gábor. a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke, üzletfejlesztési igazgató 

20%
5500 Ft
Internetes ár: (-20%) 4400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 3850 Ft
Kosárba

Ed és Kate Douglas

Túrázók és kempingezők könyve

Kirándulj, sátrazz, főzz finomakat!

Gondoltunk már arra, hogy mindent hátrahagyva kivonulunk a természet csendjébe, ahol tábortűzön főzünk, a takarónk pedig a csillagos ég? Előfordult, hogy mégsem keltünk útra, mert aggódtunk, hogy üvöltő gyerekek társaságában, kempingfelszereléssel megpakolt kocsiban kell utaznunk? Vagy már előre féltünk, hogy valami otthon marad, netán elázott hálózsákban ébredünk?

Túrázók és kempingezők könyvében számos hasznos tanácsot kapunk többek között a megfelelő felszerelés és a legjobb táborhely kiválasztásához, a bepakoláshoz, valamint a terepi tájékozódáshoz. Olvashatunk arról is, miként állítsuk fel a különféle sátrakat, illetve min és miben aludjunk, hogy közben a kényelemről se kelljen lemondani. Megtudhatjuk, hogyan tehetjük a kempingezést biztonságossá és stresszmentessé, hogy valóban élvezetes legyen a kinti lét. A több mint 30 egyszerű recept és tábori konyhatipp a szabadban főzést teszi igazi élménnyé.

 

 

Érdekel a könyv? Belelapoztunk:

20%
4500 Ft
Internetes ár: (-20%) 3600 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 3150 Ft
Kosárba

David Hamilton

Ehető vadnövényeink

Útmutató a gyűjtéshez, receptek a felhasználáshoz

TAPASZTALJUK MEG A GYŰJTÖGETÉS ÖRÖMÉT, ÉS MAGUNKTÓL IS KERESNI FOGJUK A VADON TERMŐ EHETŐ NÖVÉNYEKET.

A mai digitális világban könnyen elszakadunk a természet valóságától, sőt a körülöttünk élő embertársainktól is. Az ehető növények gyűjtögetése a szabadban nemcsak izgalmas időtöltést kínál, hanem össze is hozza a családot és a barátokat egymással és a természettel.

A könyvben bemutatott 30 ehető növény minden nehézség nélkül megtalálható az erdőben vagy a parkban. Megtanulhatjuk biztonsággal meghatározni őket, és megismerhetjük gyűjtésük módját, a kitűnő recepteket követve pedig könnyen készíthetünk belőlük ízletes és tápláló ételeket.

David Hamilton, aki táplálkozás- és élelmezéstudományból diplomázott, az ehető növényeket évszakonként csoportosította, így egész évben lesz alapanyagunk olyan remek fogásokhoz, mint az óriáspöfeteges kebab, az ecetfás limonádé, az édesburgonyás-gesztenyés burger és a csokis mogyorókrém.

20%
3900 Ft
Internetes ár: (-20%) 3120 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2730 Ft
Kosárba

Dr. Stuart Farrimond

A fűszer nagykönyve

40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept

Úgy tartják, hogy a megfelelő fűszerek használatához és összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához alapos ismeretekre, nagy tapasztalatra és sok kísérletezésre van szükség. Dr. Stuart Farrimond élelmiszertudós bestseller szerző szerint azonban a tudományos felfedezések mára a fejük tetejére állították a bevett elképzeléseket, korábban nem használt fűszerek kerülhetnek egyes fogásokba – a kreatív szakácsok legnagyobb örömére.

A fűszer nagykönyve bemutatja a világ különböző régióinak és országainak hagyományos fűszereit, valamint azokat a könnyen elsajátítható, tudományosan megalapozott elveket, amelyek forradalmasítják a fűszerek felhasználását. Emellett számos elismert séf ajánlja kedvenc fűszerkeverékeit és receptjeit. Így ahelyett, hogy teljesen az alapokkal kellene kezdenünk, az itt bemutatott fűszerkeverékek alapján szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

 

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

 

A sorozat további kötetei:

 

 

20%
5000 Ft
Internetes ár: (-20%) 4000 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 3500 Ft
Készletfigyelés

Dhan Tamang

Latte art

Kávédíszítés nem csak baristáknak

A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az egyszerű szívtől a színes rózsákon át a 3D-s babyccinomalacig számos formával lenyűgözhetjük barátainkat és családtagjainkat.

20%
3500 Ft
Internetes ár: (-20%) 2800 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2450 Ft
Kosárba

Justin Hammack

Madeline Puckette

Wine Folly

A bor nagykönyve

Hogyan értékeljük a jó borokat?  A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült könyv egy újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal.

A Wine Folly – A borok nagykönyve logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató nagyszerű borokra bukkanni. A könyv a sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.

A következő főbb témákról olvashatunk benne: BOROS ALAPOK ÁTTEKINTÉSE A LEGFONTOSABB ÉS A KEVÉSBÉ ISMERT BOROK BEMUTATÁSA  BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA BORVIDÉKEK RÉSZLETES TÉRKÉPEKKEL

„A bor jó móka. Összetett, vibráló és jelentőségteljes. Az életünk részévé kell tennünk… ahogy ezt a könyvet is.”  GEOFF KRUTH, mestersommelier, a GuildSomm.com elnöke

„Boros navigátor, amely játszi könnyedséggel vezeti a borkedvelőket, hogy jobban megismerjék a borokat, azok eredetét, és a különféle borvidékeket.” — DR. ANDREW L. WATERHOUSE, a davisi Kaliforniai Egyetem borászprofesszora

MADELINE PUCKETTE a Court of Master Sommeliers okleveles sommelier-je. Korábban a dizájn világában dolgozott, többek között ez inspirálta a winefolly.com tartalmát. Munkáit a Wines of France, a Court of Master Sommeliers és a Guild of Sommeliers is felhasználta. 2013-ban az International Wine & Spirit Competitionön a Wine Folly lett az év bor/égetett szesz blogoldala. JUSTIN HAMMACK a Wine Folly társalapítója. Az üzleti stratégiáért, a technológiai fejlesztésekért és az információk képi megjelenítéséért felelős.

20%
5500 Ft
Internetes ár: (-20%) 4400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 3850 Ft
Készletfigyelés

Dom Ramsey

Csokoládémánia

Kényeztessük el a bennünk rejlő csokoládéfüggőt!

Kényeztessük el a bennünk rejlő csokoládéfüggőt!
 
Hogyan merülhetünk el a világ legkedveltebb édességének a világában?
 
Legyen folyékony vagy táblás, a csokoládé szerelmeseiként értékeljük a valódi minőséget. A Csokoládémánia segítségével megismerhetjük a nyers kakaóbab átalakulását kész csokoládévá, felfedezhetjük a legfontosabb kakaótermesztő országokat, és megtudhatjuk, miért okoz függőséget a csokoládé. Ha már felismerjük az ízárnyalatokat, elsajátíthatjuk a bean-to-bar csokoládé készítésének fortélyait. A könyvben a világ 30 legjobb cukrászának és csokoládékészítőjének rendhagyó receptjei is megtalálhatók.
 
 

A sorozat további kötetei:

20%
4000 Ft
Internetes ár: (-20%) 3200 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2800 Ft
Kosárba

Linda Gaylard

Nagy teakönyv

Teafajták, szertartások, keverékek – több mint 100 recept

Hogyan emelhetjük magasabb szintre a tea élvezetét? Készüljön gyógynövényből vagy a világ legnépszerűbb keverékéből, érdemes megtanulni a tökéletes forrázat elkészítését, és elsajátítani a teakóstolás művészetét. 
A Nagy teakönyv elkalauzol a legfontosabb termelő régiókba, bemutatja a főbb teafajtákat, a szüretelés és a feldolgozás módjait. A különböző szertartások megismerésével több kultúra elemeit építhetjük be a mindennapos otthoni teázásba.
 
A sorozat további kötetei:
 

 
20%
4000 Ft
Internetes ár: (-20%) 3200 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2800 Ft
Kosárba

Anette Moldvaer

Kávészenvedély

Különleges kávék I Barista technikák I Több mint 100 recept a nagyvilágból

Mi, megszállott kávérajongók, mindent megteszünk egy tökéletes feketéért. E könyv segítségével otthon is készíthetünk kiváló kávékat. Lépésről lépésre megismerhetjük a helyes pörkölési technikákat, tájékozódhatunk a különféle kávékészítő eszközökről, és felfedezhetjük a latte art titkát, amit még a profi baristák is megirigyelnének.

 

Száznál is több recept a világ minden tájáról, amelyek bearanyozzák a napunkat: a flat white-tól a frappé mochán és az affogatón át a café au lait-ig.

 

Ez a világot átfogó kalauz a legismertebb kávéfajtákat mutatja be, és segít eligazodni az Arabicák és Robusták, a Typicák és Bourbonok világában. A Kávészenvedélyben ott van minden, amire a tökéletes kávé megalkotásához szükségünk lehet.

 

A sorozat további kötetei:

20%
4000 Ft
Internetes ár: (-20%) 3200 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2800 Ft
Kosárba

Brian Wansink

Evés ész nélkül

Miért eszünk többet, mint hisszük?

Naponta több mint kétszáz, étellel kapcsolatos döntést hozunk, ám ezek 90%-a nem tudatos.

Miért hagyjuk a végére a legjobb falatot? Miként érhetnénk el végre, hogy tényleg fogyjunk, ha fogyókúrázunk? Finomabbnak találunk egy ételt, ha hangzatos a neve? Sötétben tényleg nem tudjuk, mit eszünk? Vajon hogyan befolyásolja a csomagolás, a márkajelzés, a tányérunk mérete vagy az étterem színvilága azt, hogy mit és mennyit eszünk?

Brian Wansink táplálkozáspszichológus szórakoztató kísérletek alapján mutatja be, miként ismerhetjük fel azokat az észrevétlen tényezőket, amelyek evésre késztetnek bennünket, akár éhesek vagyunk, akár nem. Hasznos tanácsai segítségével erőfeszítés nélkül tehetjük élvezetesebbé és egészségesebbé táplálkozásunkat.

20%
3900 Ft
Internetes ár: (-20%) 3120 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-30%) 2730 Ft
Kosárba