Jenny Linford

A legfinomabb burgonyás ételek

65 változatos recept a pürétől a pitéig

Fedezzük fel a világ legfinomabb burgonyás receptjeit a forró levesektől az ízletes szamószáig, a currytől a quesadilláig, a pitétől a pirogokig!

Amíg a tűzhelyen gyöngyözik a marhahúsos raguleves, és a sütőben pirul a rakott krumpli pék módra, olvashatunk a burgonya eredetéről, megtudhatjuk, honnan származik a népszerű szalmaburgonya és a ropogós csipsz kultusza. A burgonya töretlen népszerűségét nemcsak a sokféle felhasználási lehetőségnek köszönheti, hanem annak is, hogy kalóriatartalma alacsonyabb, mint a rizsé és a kenyéré, gluténmentes, és kiváló tápanyagforrás.

Legyen klasszikus vagy modern változat, a 65 recept mindegyike – az alapanyag egyszerűsége ellenére is – különleges, sokszínű kulináris élményt nyújt.

Borító ár: 5990 Ft
Bevezető ár: 4493 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4493 Ft
Előrendelem

Gennaro Contaldo

Sétáltunk már be egy olasz panetteriába, ahol rácsodálkozhattunk a frissen sütött pékáruk elképesztő változatosságára? Gennaro ezúttal az itáliai pékségek varázslatos világába kalauzol. Hasznos tippeket oszt meg a tökéletes kenyér- és pizzatészta elkészítéséhez, és bemutatja a legendás focaccia különböző regionális változatait. Útmutatásai alapján a foszlóspéksüteményeket, omlós kekszeket és a hagyományos házi süteményeket úgy készíthetjük el, ahogy a híres olasz nonnák.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Mimi Thorisson

Francia ízek

Egy év a vidéki konyhámban

Amikor Mimi Thorisson – a népszerű gasztroblogger és az Itália ízei szerzője – családjával a zajos Párizsból a csendes kisvárosba, Médocba költözött, még nem sejtette, milyen kincseket rejt a vidéki élet. A közeli erdő és a kert bővelkedett szezonális alapanyagokban, és a barátságos helyi gazdák mesésen friss árut kínáltak. Így nem csoda, hogy Mimi konyhájában mindig mennyei fogások készültek: ropogós ratatouille vagy zöldfűszerekkel sült gyöngytyúk, desszertként pedig pisztáciás madeleine vagy sós vajas créme caramel.

A Francia ízek nagyszerű szezonális receptek és csodaszép fotók gyűjteménye, ugyanakkor Mimi hangulatos mindennapjainak a krónikája is. A főzés és az élet szépségét ünnepli, és a vidéki Franciaország melegségét varázsolja otthonunkba.

Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba

Czecz Fruzsina

Terítéken a lélek

Önismeret az ételeken keresztül

Gasztropszichológia testnek és léleknek

Miért idéz fel ennyi emléket egy-egy íz?

Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról?

Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét?

Létezik-e hatékony fogyókúra?

Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetbemutatásokkal és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével pedig a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is.

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba

Király Ágnes

Horváth Judit

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.

A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.

Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Stanley Tucci

Stanley Tucci magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget. A Golden Globe- és Emmy díjas színész-rendező, akit olyan filmekben láthattunk, mint Az ördög Pradát visel és a Komfortos mennyország, egy olasz bevándorlócsalád gyermekeként gyakran töltötte az estéit a konyhaasztalnál New York állambeli otthonukban. Az édesanyja finomabbnál finomabb vacsoráin keresztül a család gasztrokulturális hagyományait és az egyes fogások elkészítésének művészetét is magába szívta.

Kedvenc receptjeivel fűszerezett, humoros vagy olykor épp megható visszaemlékezésében képet kapunk élete gazdag érzelem- és ízvilágáról. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról, az Olasz módra vagy a Julie & Julia – Két nő, egy recept forgatásáról, és persze az ételekhez fűződő töretlen rajongásáról.

Ha finom falatokra, koktélokra vagy pletykákra éhezel, ez a neked való könyv. Csak soha, de soha ne vágd föl a spagettid! – Yotam Ottolenghi

Lehetetlen úgy olvasni, hogy ne akarj azonnal enni! – Nigella Lawson

Épp olyan magával ragadó, mint amilyen étvágygerjesztő, és épp annyira szellemes, mint amennyire megható. Az ember csak azért szakítaná félbe az olvasást, hogy főzzön magának belőle valami finomságot. – Heston Blumenthal


Borító ár: 4900 Ft
Aktuális ár: 4165 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba

Déri Szilvia

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

Valljuk be, a frissen sült kelt tészta illata mindenkit rabul ejt. Legyen az túrós batyu, pizzás tekercs vagy egyszerű, ám gyönyörűen fonott kalács, babka vagy barhesz. Ha eddig igyekeztünk egészségtudatosan élni és önmegtartóztatást gyakoroltunk, ám cserébe éjszaka óriás kakaós csigával álmodtunk, most végre bűntudat nélkül valóra válthatjuk Déri Szilvia, Házisáfrány receptjei segítségével. Elegendő az élesztő helyett kovászt használnunk, hiszen az így érlelt, fermentált tésztából sokkal egészségesebb, könnyebben emészthető süteményeket készíthetünk.

És mire számíthatunk még, ha kicsit több időt áldozznk a kovászos kelt tészta készítésére? Elképesztően gazdag ízvilágra, ínycsiklandó, édes és sós foszlós puhaságra; kovászból készült ropogtatni valókra és az örökké éhes barátok elismerő pillantásaira.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Ghillie Başan

MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

Mártogatósok, saláták, tészták, édességek

Padlizsánkrém, hummusz, falafel, pirított halloumi sajt, töltött szőlőlevelek, datolyás falatkák – csak pár kedvenc a közel-keleti és mediterrán térség mezzefogásaiból.

A mezze népszerűsége a változatos ízek mellett a társas együttlétben, a közösségi étkezés örömében rejlik. Az izgalmas, kis adagokban feltálalt mártogatósok és kencék, zamatos saláták, édességek, apró töltött falatkák előételként is kiválóak, de akár főfogásként is megállják a helyüket. Elkészítésük végtelenül egyszerű, így a könyv több mint 80 receptje alapján bárki könnyedén terülj, terülj asztalkámat varázsolhat vendégeinek.

A MEZZE ősi étkezési forma, amelyet már az ókori görögök, rómaiak, a középkori arabok és az oszmánok is ismertek, és a mai közelkeleti konyhának szintén alapvető fontosságú része.

Maga a mezze kifejezés (törökül meze, Szíriában és Libanonban mazza) vélhetően a perzsa maza szóból származik (jelentése kóstolni vagy élvezni). Az apró falatokat eredetileg tea, joghurtital vagy szeszes italok mellé szolgálták fel, amolyan sör- vagy borkorcsolyaként, nem pedig azért, hogy jóllakjanak vele.

A mezzézés igazi közösségi étkezés, amelyet bármely napszakban élvezhetünk, legyen szó apró falatokról, előételekről vagy „svédasztalos” étkezésről – a lényeg, hogy a kis adagokban felszolgált fogásokat kényelmesen és közösen fogyasztjuk el. A mezze legegyszerűbb formájában lehet egy tál citromlével és korianderrel pácolt olívabogyó, vagy sóval és kakukkfűvel ízesített, pirított diófélék keveréke, míg a de luxe változat – amely számtalan apró, komplex, édes vagy sós, ízletes fogásból áll – fejedelmi lakomának is beillik. Ha mindezt friss, ropogós héjú kenyérrel fogyasztjuk, azonnal megragad bennünket a mezze varázsa. A mezzelakoma összeállításának szépsége abban rejlik, hogy tetszés szerint, saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk és párosíthatjuk a különféle hőmérsékletű, állagú és ízű fogásokat.

Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba

Shamil Thakrar

Kavi Thakrar

Naved Nasir

Egy falat India

A legendás Dishoom étterem legjobb receptjei

Az Egy falat India nemcsak varázslatos ízekben és vibráló színekben gazdag ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem kalandos utazásra is invitál. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe.

Miközben megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a csatnikat és szamószákat, a változatos maszálákat, a selymesen krémes dált, a laktató birjánit, a hajszálvékony nánkenyeret –, bebarangoljuk az állandóan nyüzsgő, kozmopolita fővárost is, megismerjük nevezetességeit, történetét és szokásait. Megtudjuk, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, hogyan készül a legjobb hűsítő, a mangólasszi; és ami az indiai konyhában elengedhetetlen: tökélyre emeljük a fűszerek használatát.

„Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévő falak leomlanak.”
Shamil Thakrar, a Dishoom alapítója

„Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el.”
Yotam Ottolenghi

Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba

Király Ágnes

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez


A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.

KIRÁLY ÁGNES, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.

Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Szabadfi Szabolcs

Trogmayer Éva

Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.
Baracsi Gabi rajzaival

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”


Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba

Kovács Helga

Cukormentes sütemények

Mennyei finomságok egészségtudatosan

Készítsük el kedvenc süteményeinket az egészségtudatosság jegyében cukor és fehér liszt nélkül!

A könyv receptjeit olvasva fellélegezhetünk: az életmódváltás nem jelenti azt, hogy végleg tiltólistára kerülnek a desszertek. Néha elég pár hozzávalót egészségesebb verzióra cserélni, és a reggeli kávénk mellett illatozhat a fonott kalács vagy a fahéjas csiga, ünnepnapokon asztalra kerülhet kedvenc csokoládétortánk, és vendégeinket elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsánkkal.

A változatos és könnyen elkészíthető desszertek – édes és sós sütemények, kelt tészták, sütés nélküli édességek – között az inzulinrezisztenseken kívül a legkülönfélébb diéták követői is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket. Szép számmal akadnak olyanok is, amelyek vegánok, tej-, laktóz- és gluténérzékenyek számára is megfelelőek.

KOVÁCS HELGA építész végzettségű, de ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, azonnali életmódváltásra

kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, amely saját kipróbált, cukormentes receptjeivel és fotóival mára több ezer embernek édesíti meg az életét – csakis cukormentesen.


Borító ár: 5500 Ft
Aktuális ár: 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba

Irina Georgescu

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hoz egymáshoz bennünket.


"Egy olyan időszakban, amikor arra kényszerülünk, hogy otthon maradjunk, nagyszerű lehetőség az ételek segítségével utazni. Ezért is vagyok hálás Irina Georgescunak: csodálatos könyve Romániába visz. Minden oldalát átszövi a nagylelkűség, a közösségi szellem és egy gazdag és változatos kultúra ízei. Szívderítő, inspiráló és ragyogóan átalakító olvasmány - pontosan erre van most szükségünk."

Nigella Lawson

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

Borító ár: 5500 Ft
Aktuális ár: 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Tartine kenyér

A tökéletes kovászos kenyér titka a világ leghíresebb pékségéből

Mi a tökéletes, lágy, mégis ropogós héjú kovászos kenyér titka?

A világhírű Tartine pékség évtizedek óta készíti gyönyörű, rusztikus cipóit. Chad Robertson alapító közvetlen hangnemben meséli el pékké válásának folyamatát, és nemcsak páratlan szakmai tudását adja át, de az alapanyagok tiszteletét is. Útmutatásai és a csodaszép fotók alapján bárki süthet otthon is olyan finom kenyeret, mint a profi pékek.

A kovászos kenyér mesterreceptjén túl megtanulhatjuk a legfinomabb péksütemények, valamint a bagett, a briós és a croissant készítését. Számos ötletet kapunk ahhoz is, hogyan készíthetünk maradék, többnapos kenyérből fejedelmi fogásokat.

„Chad Robertson ikonikus kötete százezreket indított el az otthonsütés útján, és sok pékség született az inspirációja nyomán szerte a világban. Bízom benne, hogy a Tartine kenyér itthon is még többeket ösztönöz majd a kovászolásra.”

Ormós Gabriella

Jenői Pékség; KovászLabor

„A kovászolás alapkönyve. Kezdő otthonsütőktől a kalandvágyó pékekig bárki talál benne hasznos tudást és új ötleteket. A morzsamentő recepteket pedig különösen értékelem.”

Szabadfi Szabolcs

Szabi a Pék

Borító ár: 6900 Ft
Korábbi ár: 5175 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba

Justin Hammack

Madeline Puckette

Wine Folly: Magnum kiadás

Borkedvelők mesterkurzusa

A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján.

Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait:

Gondolkodj egy sommelier agyával!

Kóstold meg a világ borait!

Igyál tudatosan és felelősségteljesen!

Érezd a borismeret adta magabiztosságot!

Fedezd fel a világ legjobb borait!

Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat!

Tanulj meg profi módon kóstolni!

Ismerd fel a minőséget!

„Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást.

A Wine Folly – Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak – így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva.”

Furják Andrea, nemzetközi borszakértő, a Bortársaság Borsuli vezetője, a kötet szakmai lektora

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba

Mimi Thorisson

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja a szerző, Mimi Thorisson. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan egyszerűen elkészíthető receptet mutat be, amelyek mindegyike hagyományos, időtlen és sikkes, azaz tökéletesen olasz.

A fotókon is látható ételek mesések – szó szerint is, hiszen Olaszországban minden ételnek története van, amelyeknek mi is részesei lehetünk a leírásoknak és a lenyűgözően szép képeknek köszönhetően.


„Mimi Thorisson megrendítően szépen és szeretetteljesen mesél Olaszországról. Olyan ételek receptjeit írja le, amelyektől mindig nosztalgikus hangulatba kerülök. E könyvet lapozgatva az olaszok életszeretete és ételek iránti rajongása mindenkit magával ragad.”

Gianni Annoni

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba

Aaron Knoll

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

Gintörténet – A 300 legfontosabb márka – A legfinomabb koktélreceptek – Több száz kóstolójegyzet – Magyar ginlelőhelyek

Miért tartották gyógyszernek a gint?
Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé?
Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak?
Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?
Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően!
Nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba, a ginkészítés rejtelmeibe, és fedezzük fel napjaink 300 legfontosabb márkáját.
Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában. A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így nem maradhatunk koktélreceptek nélkül. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozzuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.
Az egyedülálló, rendkívül gazdagon illusztrált albumot nemcsak a ginrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

Borító ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba

Vida Kata

Idei, hazai, zöld

48 szezonális zöldségkrém és snack

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”

Fördös Zé

„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”

Salamon Csaba, Magyar Konyha

„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”

Mautner Zsófi

Borító ár: 4500 Ft
Aktuális ár: 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3600 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Elisabeth Prueitt

Tartine

Péksütemények és desszertek a világ leghíresebb pékségéből

Ki tudna ellenállni egy frissen sült, illatozó, gyönyörűen megfont briósnak, egy légiesen könnyű vajas croissant-nak? Netán egy narancsos-fahéjas csigának, vagy egy krémes sajttortának?

A San Franciscó-i Tartine pékség fantasztikus receptjeit követve a legkedveltebb péksütemények mellett piték, aprósütemények, ünnepi desszertek előállításának titkait is elleshetjük. A világhírű pékség izgalmas, új hozzávalókkal és technológiákkal dolgozik, emellett megtanítja az alapokat is, a cukrászkrémtől a tökéletes omlós tészta elkészítéséig.

A több mint 120 receptet – a mai ízlésnek megfelelően teljes kiőrlésű és gluténmentes változatokkal is – 150 lenyűgözően szép fotó teszi még ellenállhatatlanabbá.

Tartine – ott a helye minden házipék és hobbicukrász polcán.

„Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba

Davis Holly

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában?

Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert.

Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.

Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba