Gennaro Contaldo

OLASZ ÉTELEK GYORSAN

Könnyű és finom fogások, kevesebb mint 40 perc alatt

Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, szuperbiztos receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Jamie Oliver is mesterének, Gennarónak köszönheti Itália iránti rajongását. A legendás olasz séf most közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz ételeket kevesebb mint 40 perc alatt. A könyvben mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet, és szinte biztos, hogy átragad ránk Gennaro alapanyagok iránti rajongása, főzőszenvedélye és az olaszok életszeretete is.

Gennaro Contaldo további könyve:

  • PASTA PERFETTO – A legfinomabb olasz tésztaételek

25%
5900 Ft
Internetes ár: (-25%) 4425 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4425 Ft
Előrendelem

Gennaro Contaldo

Gennaro Contaldo – a Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból jól ismert séf – megmutatja, hogy a tészta elkészítésének lehetőségei végtelenek. Több mint száz friss, száraz, töltött és sült tésztaételt és hozzáillő mártást fedezhetünk fel vele együtt. A friss tésztáknál gondol a glutén- és tojásérzékenyekre is.
Gennaro – Jamie Oliver mestere – új és hagyományos receptjei az elfoglalt családok és a tésztarajongók számára is nélkülözhetetlenek. Buon appetito!

„Gennaro igazi mester – nincs olyan, amit ne tudna a tésztafélékről!”
Jamie Oliver

 

A videón Gennaro hússal töltött cannellonit készít:

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Flexitáriánus étrend

Hallal, hússal és tejtermékekkel kiegészíthető növényi alapú receptek

Térjünk át könnyedén a döntően növényi alapú étrendre a húsfélék és tejtermékek teljes kizárása nélkül!

Ha nem szeretnénk teljesen lemondani a húsfogyasztásról, de fontos az egészségünk és az, hogy az alapanyagok fenntartható forrásból származzanak, továbbá a környezetünk élhetőbb legyen, válasszuk a flexitáriánus étkezést.
Ha a családunkban, barátaink között vegán, vegetáriánus és húsevő egyaránt akad, nem kell többfélét főznünk: a legtöbb flexitáriánus receptet egy kis kreativitással mindenki ízlésére alakíthatjuk.

A Flexitáriánus étrend száz receptet tartalmaz, és ötleteket ad ahhoz is, hogyan gazdagítsuk ételeinket időnként minőségi hússal, hallal vagy tejtermékekkel.

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Kate Turner

ZERO WASTE KONYHA

Tippek a pazarlásmentes étkezéshez

Legyél zero waste bajnok! Tervezz, vásárolj és főzz pazarlásmentesen ezekkel az egyszerű, ötletes tippekkel! Használd fel az alapanyagokat az utolsó morzsáig: a szikkadt kenyérrel sűríts levest, a tojáshéjból készíts fehérjedús smoothie-t!
Ne dobd ki, inkább neveld újra: adj második esélyt a saláta torzsájának és a zöldséghéjnak! Ha túl sokat főztél a krumpliból, tésztából vagy rizsből, használd fel a maradékot új ételek elkészítéséhez!
Tedd izgalmasabbá a klasszikus recepteket: turbózd fel a pestót répazölddel, süss tortát banánhéjból!
Éld ki a kreativitásod az újrahasznosításban, és cseréld kisebbre a szemetesedet!

 

A könyv megjelenését a Rossmann Magyarország Kft. támogatta.

15%
3200 Ft
Internetes ár: (-15%) 2720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2560 Ft
Kosárba

Eddie Ludlow

Whisky mesterkurzus

Hogyan kóstoljuk helyesen a whiskyt?

Miért mézízű néhány whisky?
Hogyan készül a bourbon és a scotch?
Milyen gabonából és hogyan párolják a whiskyt?
Adjunk-e vizet a whiskyhez?
Hogyan keverjünk whiskykoktélt?
A whiskyt úgy fedezhetjük fel igazán, ha nem egyszerűen megisszuk, hanem megízleljük. Kóstoljuk.
Húsz kóstoló vezet végig az ital aromáinak és ízeinek teljes spektrumán – az islay-i tőzeg füstös, erős szagától a japán tölgy szantálfa-illatáig.
A gazdagon illusztrált kötet infografikái és fotói segítségével összehasonlíthatjuk a világ legjobb gyártói, köztük az ikonikus skót szeszfőzdék és az úttörő kézműves lepárlók whiskyjeit.
A szerző bennfentes tippjei révén a legjobb vételekhez juthatunk hozzá, sőt javaslatokat és recepteket kapunk a tökéletes ételpárosításokhoz és ízletes koktélokhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a whiskynkből.
Találjunk rá a saját whiskystílusunkra, hogy igazán élvezhessük „az élet vizét".

 

„A whiskyzés olyan életstílus, amelyet egyre többen vallanak magukénak, A könyv elmagyarázza, mitől jó egy whisky, honnan ismerjük fel a minőséget, és hogyan kóstoljuk szakszerűen a világ egyik legnépszerűbb italát."
Kovács Dávid Gábor. a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke, üzletfejlesztési igazgató 

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Ed és Kate Douglas

Túrázók és kempingezők könyve

Kirándulj, sátrazz, főzz finomakat!

Gondoltunk már arra, hogy mindent hátrahagyva kivonulunk a természet csendjébe, ahol tábortűzön főzünk, a takarónk pedig a csillagos ég? Előfordult, hogy mégsem keltünk útra, mert aggódtunk, hogy üvöltő gyerekek társaságában, kempingfelszereléssel megpakolt kocsiban kell utaznunk? Vagy már előre féltünk, hogy valami otthon marad, netán elázott hálózsákban ébredünk?

Túrázók és kempingezők könyvében számos hasznos tanácsot kapunk többek között a megfelelő felszerelés és a legjobb táborhely kiválasztásához, a bepakoláshoz, valamint a terepi tájékozódáshoz. Olvashatunk arról is, miként állítsuk fel a különféle sátrakat, illetve min és miben aludjunk, hogy közben a kényelemről se kelljen lemondani. Megtudhatjuk, hogyan tehetjük a kempingezést biztonságossá és stresszmentessé, hogy valóban élvezetes legyen a kinti lét. A több mint 30 egyszerű recept és tábori konyhatipp a szabadban főzést teszi igazi élménnyé.

 

 

Érdekel a könyv? Belelapoztunk:

15%
4500 Ft
Internetes ár: (-15%) 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3600 Ft
Kosárba

David Hamilton

Ehető vadnövényeink

Útmutató a gyűjtéshez, receptek a felhasználáshoz

TAPASZTALJUK MEG A GYŰJTÖGETÉS ÖRÖMÉT, ÉS MAGUNKTÓL IS KERESNI FOGJUK A VADON TERMŐ EHETŐ NÖVÉNYEKET.

A mai digitális világban könnyen elszakadunk a természet valóságától, sőt a körülöttünk élő embertársainktól is. Az ehető növények gyűjtögetése a szabadban nemcsak izgalmas időtöltést kínál, hanem össze is hozza a családot és a barátokat egymással és a természettel.

A könyvben bemutatott 30 ehető növény minden nehézség nélkül megtalálható az erdőben vagy a parkban. Megtanulhatjuk biztonsággal meghatározni őket, és megismerhetjük gyűjtésük módját, a kitűnő recepteket követve pedig könnyen készíthetünk belőlük ízletes és tápláló ételeket.

David Hamilton, aki táplálkozás- és élelmezéstudományból diplomázott, az ehető növényeket évszakonként csoportosította, így egész évben lesz alapanyagunk olyan remek fogásokhoz, mint az óriáspöfeteges kebab, az ecetfás limonádé, az édesburgonyás-gesztenyés burger és a csokis mogyorókrém.

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba

Dr. Stuart Farrimond

A fűszer nagykönyve

40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept

Úgy tartják, hogy a megfelelő fűszerek használatához és összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához alapos ismeretekre, nagy tapasztalatra és sok kísérletezésre van szükség. Dr. Stuart Farrimond élelmiszertudós bestseller szerző szerint azonban a tudományos felfedezések mára a fejük tetejére állították a bevett elképzeléseket, korábban nem használt fűszerek kerülhetnek egyes fogásokba – a kreatív szakácsok legnagyobb örömére.

A fűszer nagykönyve bemutatja a világ különböző régióinak és országainak hagyományos fűszereit, valamint azokat a könnyen elsajátítható, tudományosan megalapozott elveket, amelyek forradalmasítják a fűszerek felhasználását. Emellett számos elismert séf ajánlja kedvenc fűszerkeverékeit és receptjeit. Így ahelyett, hogy teljesen az alapokkal kellene kezdenünk, az itt bemutatott fűszerkeverékek alapján szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

 

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

 

A sorozat további kötetei:

 

 

15%
5000 Ft
Internetes ár: (-15%) 4250 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4000 Ft
Kosárba

Dhan Tamang

Latte art

Kávédíszítés nem csak baristáknak

A világ egyik legjobb latte art művészének könnyen követhető, gazdagon illusztrált utasításai alapján több mint 60 látványos kávédíszítési elemet készíthetünk el. Az egyszerű szívtől a színes rózsákon át a 3D-s babyccinomalacig számos formával lenyűgözhetjük barátainkat és családtagjainkat.

15%
3500 Ft
Internetes ár: (-15%) 2975 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2800 Ft
Kosárba

Justin Hammack

Madeline Puckette

Wine Folly

A bor nagykönyve

Hogyan értékeljük a jó borokat?  A winefolly.com megkerülhetetlen, ha szeretnénk többet megtudni a borokról. A díjnyertes, profik és amatőrök ezrei által kedvelt internetes oldal alapján elkészült könyv egy újszerű, olvasóbarát borkalauz, áttekinthető és könnyen érthető infografikákkal.

A Wine Folly – A borok nagykönyve logikus felépítésének köszönhetően egyszerre könnyű és szórakoztató nagyszerű borokra bukkanni. A könyv a sznobizmust félretéve, közérthető módon magyarázza el, hogyan kóstoljunk, miként ismerjük fel a kiváló minőséget és hogyan találjunk olyan bort, amelyet alkalomtól függetlenül szeretni fogunk.

A következő főbb témákról olvashatunk benne: BOROS ALAPOK ÁTTEKINTÉSE A LEGFONTOSABB ÉS A KEVÉSBÉ ISMERT BOROK BEMUTATÁSA  BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA BORVIDÉKEK RÉSZLETES TÉRKÉPEKKEL

„A bor jó móka. Összetett, vibráló és jelentőségteljes. Az életünk részévé kell tennünk… ahogy ezt a könyvet is.”  GEOFF KRUTH, mestersommelier, a GuildSomm.com elnöke

„Boros navigátor, amely játszi könnyedséggel vezeti a borkedvelőket, hogy jobban megismerjék a borokat, azok eredetét, és a különféle borvidékeket.” — DR. ANDREW L. WATERHOUSE, a davisi Kaliforniai Egyetem borászprofesszora

MADELINE PUCKETTE a Court of Master Sommeliers okleveles sommelier-je. Korábban a dizájn világában dolgozott, többek között ez inspirálta a winefolly.com tartalmát. Munkáit a Wines of France, a Court of Master Sommeliers és a Guild of Sommeliers is felhasználta. 2013-ban az International Wine & Spirit Competitionön a Wine Folly lett az év bor/égetett szesz blogoldala. JUSTIN HAMMACK a Wine Folly társalapítója. Az üzleti stratégiáért, a technológiai fejlesztésekért és az információk képi megjelenítéséért felelős.

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Dom Ramsey

Csokoládémánia

Kényeztessük el a bennünk rejlő csokoládéfüggőt!

Kényeztessük el a bennünk rejlő csokoládéfüggőt!
 
Hogyan merülhetünk el a világ legkedveltebb édességének a világában?
 
Legyen folyékony vagy táblás, a csokoládé szerelmeseiként értékeljük a valódi minőséget. A Csokoládémánia segítségével megismerhetjük a nyers kakaóbab átalakulását kész csokoládévá, felfedezhetjük a legfontosabb kakaótermesztő országokat, és megtudhatjuk, miért okoz függőséget a csokoládé. Ha már felismerjük az ízárnyalatokat, elsajátíthatjuk a bean-to-bar csokoládé készítésének fortélyait. A könyvben a világ 30 legjobb cukrászának és csokoládékészítőjének rendhagyó receptjei is megtalálhatók.
 
 

A sorozat további kötetei:

15%
4000 Ft
Internetes ár: (-15%) 3400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3200 Ft
Kosárba

Linda Gaylard

Nagy teakönyv

Teafajták, szertartások, keverékek – több mint 100 recept

Hogyan emelhetjük magasabb szintre a tea élvezetét? Készüljön gyógynövényből vagy a világ legnépszerűbb keverékéből, érdemes megtanulni a tökéletes forrázat elkészítését, és elsajátítani a teakóstolás művészetét. 
A Nagy teakönyv elkalauzol a legfontosabb termelő régiókba, bemutatja a főbb teafajtákat, a szüretelés és a feldolgozás módjait. A különböző szertartások megismerésével több kultúra elemeit építhetjük be a mindennapos otthoni teázásba.
 
A sorozat további kötetei:
 

 
15%
4000 Ft
Internetes ár: (-15%) 3400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3200 Ft
Kosárba

Anette Moldvaer

Kávészenvedély

Különleges kávék I Barista technikák I Több mint 100 recept a nagyvilágból

Mi, megszállott kávérajongók, mindent megteszünk egy tökéletes feketéért. E könyv segítségével otthon is készíthetünk kiváló kávékat. Lépésről lépésre megismerhetjük a helyes pörkölési technikákat, tájékozódhatunk a különféle kávékészítő eszközökről, és felfedezhetjük a latte art titkát, amit még a profi baristák is megirigyelnének.

 

Száznál is több recept a világ minden tájáról, amelyek bearanyozzák a napunkat: a flat white-tól a frappé mochán és az affogatón át a café au lait-ig.

 

Ez a világot átfogó kalauz a legismertebb kávéfajtákat mutatja be, és segít eligazodni az Arabicák és Robusták, a Typicák és Bourbonok világában. A Kávészenvedélyben ott van minden, amire a tökéletes kávé megalkotásához szükségünk lehet.

 

A sorozat további kötetei:

15%
4000 Ft
Internetes ár: (-15%) 3400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3200 Ft
Kosárba

Brian Wansink

Evés ész nélkül

Miért eszünk többet, mint hisszük?

Naponta több mint kétszáz, étellel kapcsolatos döntést hozunk, ám ezek 90%-a nem tudatos.

Miért hagyjuk a végére a legjobb falatot? Miként érhetnénk el végre, hogy tényleg fogyjunk, ha fogyókúrázunk? Finomabbnak találunk egy ételt, ha hangzatos a neve? Sötétben tényleg nem tudjuk, mit eszünk? Vajon hogyan befolyásolja a csomagolás, a márkajelzés, a tányérunk mérete vagy az étterem színvilága azt, hogy mit és mennyit eszünk?

Brian Wansink táplálkozáspszichológus szórakoztató kísérletek alapján mutatja be, miként ismerhetjük fel azokat az észrevétlen tényezőket, amelyek evésre késztetnek bennünket, akár éhesek vagyunk, akár nem. Hasznos tanácsai segítségével erőfeszítés nélkül tehetjük élvezetesebbé és egészségesebbé táplálkozásunkat.

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba

Filippo Ongaro

Úgy egyél, hogy lefogyjál

Egészséges evõkúra egy olasz orvostól

Napjainkban egyre nagyobb gondot jelent az elhízás. Habár egyre többen ajánlanak különböző módszereket a fogyókúrához, a kezdeti sikerek után sajnos gyorsan visszaszedjük nehezen leadott kilóinkat. Vajon miért? Tényleg nincs megoldás?

A világszerte elismert olasz űrorvos, dr. Filippo Ongaro szerint az eddigi módszerek azért nem vezetnek eredményre, mert az emberi szervezet számára természetellenes az általánosan elfogadott tétel: együnk kevesebbet, mozogjunk többet!

Egy újabb diéta helyett olyan táplálkozási módszert mutat be, amelynek során bátran ehetünk. Szerinte nem az a lényeg, mennyit eszünk, hanem az, hogy mit. Meggyőzően és világosan fejti ki, mit jelent a minőségi táplálkozás és melyek az alapvető szabályai. Mindezek alapján praktikus életvezetési tanácsokkal szolgál, és ízletes recepteket ajánl, amelyekkel helyreállíthatjuk és fenntarthatjuk szervezetünk egészséges egyensúlyát, és koplalás nélkül megszabadulhatunk felesleges kilóinktól.

15%
2900 Ft
Internetes ár: (-15%) 2465 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2320 Ft
Kosárba

Filippo Ongaro

ÚGY EGYÉL, HOGY JÓL LEGYÉL

Korszakalkató szemléletváltás a táplálkozásban

Eszébe jutna valakinek homokot tölteni autója benzintartályába? Valószínűleg nem. Pedig majdnem ezt tesszük nap mint nap saját testünkkel. Életünk során átlagosan 30-60 tonna élelmet fogyasztunk el, ezért nem szabad alábecsülni, hogyan hatnak táplálkozási szokásaink az egészségünkre. De mit, mikor és hogyan együnk? Nehéz jól döntenünk a rengeteg tévhit, közhely és hamis vélekedés mellett.
Űrorvosi tapasztalatai alapján a szerző egészen merész, forradalmian új, személyre szabott programot javasol: Táplálkozzunk génjeinknek megfelelően! A legújabb kutatások alapján meggyőzően érvel arról, hogy a különböző élelmiszerek hogyan hatnak génjeinkre és szervezetünk természetes egyensúlyára, s ennek megfelelően miért és hogyan kell megváltoztatnunk eddigi helytelen életmódunkat, étrendünket és életfilozófiánkat. A váltás természetesen nem mehet egyik napról a másikra, hiszen a betegségek leküzdésére orientált, a gyógyszeres kezelést előtérbe helyező orvostudomány is csak nagyon lassan adja át a helyét a megelőzésre koncentráló, az egészséges életmódot és az emberi szervezet természetes egyensúlyát fenntartó orvoslásnak.
A könyv elméleti megalapozottsága mellett rendkívül sok tanáccsal szolgál arra, hogy egészségünk megőrzése és életünk meghosszabbítása érdekében hogyan változtassunk helytelen táplálkozási szokásainkon, hogyan mondjunk le az élelmiszerkereskedelem és fogyasztói társadalom csábító, de egészségre káros ajánlatairól, hogyan alakítsuk ki fokozatosan a génjeinknek megfelelő étrendünket, és mindebben hogyan segíthetünk másoknak.

15%
2900 Ft
Internetes ár: (-15%) 2465 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2320 Ft
Kosárba

Kiss Mariann

"A tea csodaszer, amely a kimerültségtől kezdve a megfázáson át a gyilkosságig mindenre enyhülést hozhat" - írta Jeane M. Dame. Az utóbbit talán mégsem célszerű kipróbálni, de kétségtelen, hogy évszázadok óta hisznek a tea csodálatos hatásában. A világon a víz után a tea a leggyakrabban fogyasztott ital, mégis nagyon keveset tudunk róla. Ezen próbál változtatni az ajándéknak is tökéletesen alkalmas teakönyv csomagunk. Tudta Ön, hogy a teafa örökzöld? S hogy az érett tealeveleknek nincs illatuk? Vagy hogy a tealevelek feldolgozási módjától függ, milyen teát iszunk: az igen drága fehéret, avagy a jól ismert zöld, sárga vagy fekete teát? Könyvünk e páratlan növény kultúrtörténetébe, a teakészítés rejtelmeibe, a teaivás szokásaiba és még sok izgalmas területre kalauzolja el olvasóit! E kis teakönyv-csomag ajándéknak is, olvasmánynak is kiváló.

Elkészült a Tea-vekker!


15%
4600 Ft
Internetes ár: (-15%) 3910 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3680 Ft
Kosárba