Király Ágnes

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez

A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.

KIRÁLY ÁGNES, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.

Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.

25%
6900 Ft
Internetes ár: (-25%) 5175 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 5175 Ft
Előrendelem

Szabadfi Szabolcs

Trogmayer Éva

Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Baracsi Gabi rajzaival

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”

25%
4200 Ft
Internetes ár: (-25%) 3150 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 3150 Ft
Előrendelem

Kovács Helga

Cukormentes sütemények

Mennyei finomságok egészségtudatosan

Készítsük el kedvenc süteményeinket az egészségtudatosság jegyében cukor és fehér liszt nélkül!

A könyv receptjeit olvasva fellélegezhetünk: az életmódváltás nem jelenti azt, hogy végleg tiltólistára kerülnek a desszertek. Néha elég pár hozzávalót egészségesebb verzióra cserélni, és a reggeli kávénk mellett illatozhat a fonott kalács vagy a fahéjas csiga, ünnepnapokon asztalra kerülhet kedvenc csokoládétortánk, és vendégeinket elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsánkkal.

A változatos és könnyen elkészíthető desszertek – édes és sós sütemények, kelt tészták, sütés nélküli édességek – között az inzulinrezisztenseken kívül a legkülönfélébb diéták követői is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket. Szép számmal akadnak olyanok is, amelyek vegánok, tej-, laktóz- és gluténérzékenyek számára is megfelelőek.

KOVÁCS HELGA építész végzettségű, de ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, azonnali életmódváltásra

kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, amely saját kipróbált, cukormentes receptjeivel és fotóival mára több ezer embernek édesíti meg az életét – csakis cukormentesen.

.

25%
5500 Ft
Internetes ár: (-25%) 4125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4125 Ft
Előrendelem

Kovács Helga

Cukormentes sütemények - Dedikált példány

Mennyei finomságok egészségtudatosan

A könyv beérkezésekor Kovács Helga 300 db kötetet dedikál, amelyeket az előrendelések beérkezési sorrendjében fogunk postázni. Névre szóló dedikálást a szerző sajnos nem tud vállalni.

Fontos: A dedikált példányok kiszállítása néhány nappal tovább tart majd!


Készítsük el kedvenc süteményeinket az egészségtudatosság jegyében cukor és fehér liszt nélkül!

A könyv receptjeit olvasva fellélegezhetünk: az életmódváltás nem jelenti azt, hogy végleg tiltólistára kerülnek a desszertek. Néha elég pár hozzávalót egészségesebb verzióra cserélni, és a reggeli kávénk mellett illatozhat a fonott kalács vagy a fahéjas csiga, ünnepnapokon asztalra kerülhet kedvenc csokoládétortánk, és vendégeinket elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsánkkal.

A változatos és könnyen elkészíthető desszertek – édes és sós sütemények, kelt tészták, sütés nélküli édességek – között az inzulinrezisztenseken kívül a legkülönfélébb diéták követői is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket. Szép számmal akadnak olyanok is, amelyek vegánok, tej-, laktóz- és gluténérzékenyek számára is megfelelőek.

KOVÁCS HELGA építész végzettségű, de ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, azonnali életmódváltásra

kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, amely saját kipróbált, cukormentes receptjeivel és fotóival mára több ezer embernek édesíti meg az életét – csakis cukormentesen.

.

25%
5500 Ft
Internetes ár: (-25%) 4125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4125 Ft
Előrendelem

Irina Georgescu

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hoz egymáshoz bennünket.

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Tartine kenyér

A tökéletes kovászos kenyér titka a világ leghíresebb pékségéből

Mi a tökéletes, lágy, mégis ropogós héjú kovászos kenyér titka?

A világhírű Tartine pékség évtizedek óta készíti gyönyörű, rusztikus cipóit. Chad Robertson alapító közvetlen hangnemben meséli el pékké válásának folyamatát, és nemcsak páratlan szakmai tudását adja át, de az alapanyagok tiszteletét is. Útmutatásai és a csodaszép fotók alapján bárki süthet otthon is olyan finom kenyeret, mint a profi pékek.

A kovászos kenyér mesterreceptjén túl megtanulhatjuk a legfinomabb péksütemények, valamint a bagett, a briós és a croissant készítését. Számos ötletet kapunk ahhoz is, hogyan készíthetünk maradék, többnapos kenyérből fejedelmi fogásokat.

„Chad Robertson ikonikus kötete százezreket indított el az otthonsütés útján, és sok pékség született az inspirációja nyomán szerte a világban. Bízom benne, hogy a Tartine kenyér itthon is még többeket ösztönöz majd a kovászolásra.”

Ormós Gabriella

Jenői Pékség; KovászLabor

„A kovászolás alapkönyve. Kezdő otthonsütőktől a kalandvágyó pékekig bárki talál benne hasznos tudást és új ötleteket. A morzsamentő recepteket pedig különösen értékelem.”

Szabadfi Szabolcs

Szabi a Pék

15%
6900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5520 Ft
Kosárba

Justin Hammack

Madeline Puckette

Wine Folly: Magnum kiadás

Borkedvelők mesterkurzusa

A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján.

Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait:

Gondolkodj egy sommelier agyával!

Kóstold meg a világ borait!

Igyál tudatosan és felelősségteljesen!

Érezd a borismeret adta magabiztosságot!

Fedezd fel a világ legjobb borait!

Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat!

Tanulj meg profi módon kóstolni!

Ismerd fel a minőséget!

„Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást.

A Wine Folly – Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak – így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva.”

Furják Andrea, nemzetközi borszakértő, a Bortársaság Borsuli vezetője, a kötet szakmai lektora

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Mimi Thorisson

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja a szerző, Mimi Thorisson. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan egyszerűen elkészíthető receptet mutat be, amelyek mindegyike hagyományos, időtlen és sikkes, azaz tökéletesen olasz.

A fotókon is látható ételek mesések – szó szerint is, hiszen Olaszországban minden ételnek története van, amelyeknek mi is részesei lehetünk a leírásoknak és a lenyűgözően szép képeknek köszönhetően.


„Mimi Thorisson megrendítően szépen és szeretetteljesen mesél Olaszországról. Olyan ételek receptjeit írja le, amelyektől mindig nosztalgikus hangulatba kerülök. E könyvet lapozgatva az olaszok életszeretete és ételek iránti rajongása mindenkit magával ragad.”

Gianni Annoni

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Aaron Knoll

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

Gintörténet – A 300 legfontosabb márka – A legfinomabb koktélreceptek – Több száz kóstolójegyzet – Magyar ginlelőhelyek

Miért tartották gyógyszernek a gint?
Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé?
Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak?
Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?
Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően!
Nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba, a ginkészítés rejtelmeibe, és fedezzük fel napjaink 300 legfontosabb márkáját.
Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában. A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így nem maradhatunk koktélreceptek nélkül. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozzuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.
Az egyedülálló, rendkívül gazdagon illusztrált albumot nemcsak a ginrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Vida Kata

Idei, hazai, zöld

48 szezonális zöldségkrém és snack

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”

Fördös Zé

„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”

Salamon Csaba, Magyar Konyha

„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”

Mautner Zsófi

15%
4500 Ft
Internetes ár: (-15%) 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3600 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Elisabeth Prueitt

Tartine

Péksütemények és desszertek a világ leghíresebb pékségéből

Ki tudna ellenállni egy frissen sült, illatozó, gyönyörűen megfont briósnak, egy légiesen könnyű vajas croissant-nak? Netán egy narancsos-fahéjas csigának, vagy egy krémes sajttortának?

A San Franciscó-i Tartine pékség fantasztikus receptjeit követve a legkedveltebb péksütemények mellett piték, aprósütemények, ünnepi desszertek előállításának titkait is elleshetjük. A világhírű pékség izgalmas, új hozzávalókkal és technológiákkal dolgozik, emellett megtanítja az alapokat is, a cukrászkrémtől a tökéletes omlós tészta elkészítéséig.

A több mint 120 receptet – a mai ízlésnek megfelelően teljes kiőrlésű és gluténmentes változatokkal is – 150 lenyűgözően szép fotó teszi még ellenállhatatlanabbá.

Tartine – ott a helye minden házipék és hobbicukrász polcán.

„Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

15%
6900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5520 Ft
Kosárba

Davis Holly

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában?

Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert.

Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.

Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Ötvös Zsuzsanna

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.

„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő

Érdekel, hogyan készül a házi babapiskóta? Nézd meg Ötvös Zsuzsa gesztenyebomba receptjét:

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Fiona Hunter

Caroline Bretherton

SZUPERÉTELEK

Turbózzuk fel az egészségünket; 90 tápanyagdús superfood; 250 tipp a felhasználáshoz

Valóban az áfonya tartalmazza a legtöbb antioxidánst?

Tényleg több C-vitamint tartalmaz a fodros kel, mint a narancs?

Vajon csak legenda a gojibogyó jótékony hatása?

Ebben a gazdagon illusztrált könyvben nemcsak a szuperételek egészségünkre gyakorolt fantasztikus hatásaival ismerkedhetünk meg, de 250 tipp és recept segít minket abban, hogy a bemutatott szuperételeket könnyedén beilleszthessük a mindennapjainkba.

Turbózzuk fel étrendünket 90 tápanyagban gazdag szuperélelmiszerrel!

„Hiszek benne, hogy az étel sokkal több, mint táplálék: valódi orvosság. Tartsatok velünk a szuperételek birodalmába, és nyerjetek inspirációt egy kiegyensúlyozottabb élet eléréséhez!”

Olasz Henrietta

ügyvezető igazgató

AVON Cosmetics Hungary Kft.

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Gennaro Contaldo

Olasz ételek gyorsan

Könnyű és finom fogások, kevesebb mint 40 perc alatt

Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, szuperbiztos receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Jamie Oliver is mesterének, Gennarónak köszönheti Itália iránti rajongását. A legendás olasz séf most közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz ételeket kevesebb mint 40 perc alatt. A könyvben mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet, és szinte biztos, hogy átragad ránk Gennaro alapanyagok iránti rajongása, főzőszenvedélye és az olaszok életszeretete is.

„Fantasztikus könyv! Ízletes olasz ételek, percek alatt.”

Jamie Oliver


15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Gennaro Contaldo

PASTA PERFETTO!

A legfinomabb olasz tésztaételek

Gennaro Contaldo – a Két éhes olasz és a Jamie lefőzi Olaszországot című sorozatokból jól ismert séf – megmutatja, hogy a tészta elkészítésének lehetőségei végtelenek. Több mint száz friss, száraz, töltött és sült tésztaételt és hozzáillő mártást fedezhetünk fel vele együtt. A friss tésztáknál gondol a glutén- és tojásérzékenyekre is.
Gennaro – Jamie Oliver mestere – új és hagyományos receptjei az elfoglalt családok és a tésztarajongók számára is nélkülözhetetlenek. Buon appetito!

„Gennaro igazi mester – nincs olyan, amit ne tudna a tésztafélékről!”
Jamie Oliver


A videón Gennaro hússal töltött cannellonit készít:

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Flexitáriánus étrend

Hallal, hússal és tejtermékekkel kiegészíthető növényi alapú receptek

Térjünk át könnyedén a döntően növényi alapú étrendre a húsfélék és tejtermékek teljes kizárása nélkül!

Ha nem szeretnénk teljesen lemondani a húsfogyasztásról, de fontos az egészségünk és az, hogy az alapanyagok fenntartható forrásból származzanak, továbbá a környezetünk élhetőbb legyen, válasszuk a flexitáriánus étkezést.
Ha a családunkban, barátaink között vegán, vegetáriánus és húsevő egyaránt akad, nem kell többfélét főznünk: a legtöbb flexitáriánus receptet egy kis kreativitással mindenki ízlésére alakíthatjuk.

A Flexitáriánus étrend száz receptet tartalmaz, és ötleteket ad ahhoz is, hogyan gazdagítsuk ételeinket időnként minőségi hússal, hallal vagy tejtermékekkel.

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Kate Turner

ZERO WASTE KONYHA

Tippek a pazarlásmentes étkezéshez

Legyél zero waste bajnok! Tervezz, vásárolj és főzz pazarlásmentesen ezekkel az egyszerű, ötletes tippekkel! Használd fel az alapanyagokat az utolsó morzsáig: a szikkadt kenyérrel sűríts levest, a tojáshéjból készíts fehérjedús smoothie-t!
Ne dobd ki, inkább neveld újra: adj második esélyt a saláta torzsájának és a zöldséghéjnak! Ha túl sokat főztél a krumpliból, tésztából vagy rizsből, használd fel a maradékot új ételek elkészítéséhez!
Tedd izgalmasabbá a klasszikus recepteket: turbózd fel a pestót répazölddel, süss tortát banánhéjból!
Éld ki a kreativitásod az újrahasznosításban, és cseréld kisebbre a szemetesedet!

 

A könyv megjelenését a Rossmann Magyarország Kft. támogatta.

15%
3200 Ft
Internetes ár: (-15%) 2720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2560 Ft
Kosárba

Eddie Ludlow

Whisky mesterkurzus

Hogyan kóstoljuk helyesen a whiskyt?

Miért mézízű néhány whisky?
Hogyan készül a bourbon és a scotch?
Milyen gabonából és hogyan párolják a whiskyt?
Adjunk-e vizet a whiskyhez?
Hogyan keverjünk whiskykoktélt?
A whiskyt úgy fedezhetjük fel igazán, ha nem egyszerűen megisszuk, hanem megízleljük. Kóstoljuk.
Húsz kóstoló vezet végig az ital aromáinak és ízeinek teljes spektrumán – az islay-i tőzeg füstös, erős szagától a japán tölgy szantálfa-illatáig.
A gazdagon illusztrált kötet infografikái és fotói segítségével összehasonlíthatjuk a világ legjobb gyártói, köztük az ikonikus skót szeszfőzdék és az úttörő kézműves lepárlók whiskyjeit.
A szerző bennfentes tippjei révén a legjobb vételekhez juthatunk hozzá, sőt javaslatokat és recepteket kapunk a tökéletes ételpárosításokhoz és ízletes koktélokhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a whiskynkből.
Találjunk rá a saját whiskystílusunkra, hogy igazán élvezhessük „az élet vizét".

 

„A whiskyzés olyan életstílus, amelyet egyre többen vallanak magukénak, A könyv elmagyarázza, mitől jó egy whisky, honnan ismerjük fel a minőséget, és hogyan kóstoljuk szakszerűen a világ egyik legnépszerűbb italát."
Kovács Dávid Gábor. a Magyarországi Whisky Egyesület elnöke, üzletfejlesztési igazgató 

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Ed és Kate Douglas

Túrázók és kempingezők könyve

Kirándulj, sátrazz, főzz finomakat!

Gondoltunk már arra, hogy mindent hátrahagyva kivonulunk a természet csendjébe, ahol tábortűzön főzünk, a takarónk pedig a csillagos ég? Előfordult, hogy mégsem keltünk útra, mert aggódtunk, hogy üvöltő gyerekek társaságában, kempingfelszereléssel megpakolt kocsiban kell utaznunk? Vagy már előre féltünk, hogy valami otthon marad, netán elázott hálózsákban ébredünk?

Túrázók és kempingezők könyvében számos hasznos tanácsot kapunk többek között a megfelelő felszerelés és a legjobb táborhely kiválasztásához, a bepakoláshoz, valamint a terepi tájékozódáshoz. Olvashatunk arról is, miként állítsuk fel a különféle sátrakat, illetve min és miben aludjunk, hogy közben a kényelemről se kelljen lemondani. Megtudhatjuk, hogyan tehetjük a kempingezést biztonságossá és stresszmentessé, hogy valóban élvezetes legyen a kinti lét. A több mint 30 egyszerű recept és tábori konyhatipp a szabadban főzést teszi igazi élménnyé.

 

 

Érdekel a könyv? Belelapoztunk:

40%
4500 Ft
Internetes ár: (-40%) 2700 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-40%) 2700 Ft
Kosárba