Gasztronómia

Tapas

Tapas

Spanyol ízek, kis fogások, közös étkezések

Vörösboros chorizo, empanada, sajtos padlizsánropogós, gazpacho, tortilla ezerféle töltelékkel vagy egyszerű, ám a legjobb fajtából való marinált olívabogyó – csak néhány kedvenc a spanyol konyha közkedvelt tapasfogásaiból. A hagyományosan egy pohár ital mellé felszolgált apró falatok, a tapasok méltán népszerűek Spanyolország határain túl is. Egyszerűen és számtalan ízvariációban elkészíthetők, és ha egyszerre többfélét kínálunk, főfogásként is kiválóak. A több mint 60 recept remek ötleteket ad ahhoz, hogyan tehetjük a közös falatozással feledhetetlenné a családdal és barátokkal töltött időt.

Buen provecho!

Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem
Rizottó

Rizottó

50 ízletes, olasz rizsétel

A rizottó lehet egyszerű paradicsomos-bazsalikomos, parmezános-vajas, céklás, erdei gombás, csirkés vagy garnélás, vörösborban, de akár tintahaltintában főtt, sáfránytól aranyló – ez a sokféleképpen variálható olasz rizsétel méltán vált világszerte népszerűvé. Gazdag, krémes köretként és tartalmas egytálételként is megállja a helyét. A maradékból is ízletes fogások készülhetnek, és pár remek rizses desszert receptjével is gazdagodhatunk.
Buon appetito!


Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem
Gennaro konyhája

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.

Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.

Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.

„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6320 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Több mint desszert

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

---

Várunk a kötet bemutatóján 2024. június 11-én, 17 órától a Laurel Budapest étteremben. Részletek és regisztráció itt.
---
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Így lettem séf - Dedikált példány

Korlátozott példányszámban még tudsz rendelni dedikált könyveket!

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”



Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.
A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Így lettem séf

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.


A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:



Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
A francia konyha művészete

Julia Child neve szinte egyet jelent a főzés forradalmával. Az elbűvölő személyisége, közvetlen stílusa és humorérzéke nemcsak a konyhában jártasakat, hanem a kezdőket is képes volt magával ragadni, és meggyőzni arról, hogy a legbonyolultabb fogások elkészítése sem lehetetlen küldetés.

Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.

A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált és azóta is a gasztronómiai irodalom egyik leglegendásabb és alapvető darabja. Ez a kötet nem csupán egy receptgyűjtemény, hanem egyfajta útmutató a francia konyha világába, több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alapvető konyhai technikák számos bemutatásával.

Julia Child munkája mindenki számára elérhetővé teszi a francia konyha csodáit, legyen az egy egyszerű omlett vagy az ikonikus burgundi marharagu. A kezdők és a tapasztalt szakácsok számára egyaránt nélkülözhetetlen, akik szeretnék otthon elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit, és betekintést nyerni a kulináris művészet legjavába. Julia Child nemcsak a főzés, hanem az élvezetek és az élet szeretetének apostola volt, aki örökre megváltoztatta a világ viszonyát az ételhez és a konyhához.

Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Csupa csirke

Csupa csirke

Ínycsiklandó ételek a világ minden tájáról

Gyors és ízletes hétköznapi vacsorára vágyunk, vagy épp ünnepi alkalomra szeretnénk felejthetetlen ízeket varázsolni az asztalra?

A nyáresti grillpartin szeretnénk elkápráztatni a barátokat, vagy indulás előtt összedobnánk néhány laktató szendvicset és salátát a családi kirándulásra?

Kedveljük a pokolian csípős és fűszeres ételeket, vagy inkább a ropogós, bundázott finomságok a kedvenceink?

Bármelyik alkalomra a legjobb választás a csirke!

Ez a szárnyashús nem véletlenül a legkedveltebb az egész világon, hiszen szinte végtelen számú variációban elkészíthető. A könyv több mint 65 változatos és izgalmas receptet mutat be a világ különböző konyháiból, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő fogást.
Csupa csirke – semmi más!

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

Borító ár: 5490 Ft
Aktuális ár: 4667 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4392 Ft
Kosárba
Házi tészta készítése

Házi tészta készítése

A legkedveltebb tésztafajták a világ minden tájáról

A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított… Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja!

Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:

• A világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
• Hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• Melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• A legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• Az egyszerű és klasszikus technikákat – hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.

Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

Az Amazon első számú kávékönyve!


Szeretjük a kávénkat forróan, jegesen, hosszan vagy röviden, habosan vagy sűrűn, és otthon is ugyanolyan minőséget szeretnénk, mint amilyet a kedvenc kávézónkban kapunk. De mi alapján válasszunk kávét a saját otthonunkba?

A kávét vásárlás előtt fontos figyelembe vennünk néhány szempontot. Először is, milyen ízvilágot szeretnénk elérni? Választhatunk intenzív, markáns kávét, vagy éppen lágyabb, gyümölcsösebb ízvilágot. Emellett figyeljünk a kávé eredetére is: egyes országok kávéi különleges aromákat és karaktereket hordoznak magukban.

Az otthoni kávékészítéshez elengedhetetlen kellékek közé tartozik a jó minőségű őrölt kávé és a megfelelő kávégép vagy filteres eszköz. Fontos, hogy tisztában legyünk a kávégépünk vagy filteres készülékünk működésével, hogy kihozhassuk belőle a legtöbbet. Például egy kávéfőző gép esetében figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és a kávé adagolására.

A kávé minőségének és ízélményének szempontjából fontos a megfelelő szemcseméret kiválasztása is. A kávégép típusától és a kívánt kávéfajtától függően válasszunk finomabb vagy durvább őrleményt.

Végül, ha habos tejes italokat szeretnénk készíteni, ügyeljünk a tejhab készítésének módjára és minőségére is. A megfelelő tejfajta kiválasztása és a tejhabkészítő technika befolyásolja a végeredmény krémességét és könnyedségét.

Összességében az otthoni kávékészítés számos apró részletre odafigyelést igényel, de ha figyelembe vesszük ezeket a szempontokat, otthon is élvezhetjük a kávézás művészetét, és készíthetünk magunknak kiváló minőségű kávékat, amelyek méltók a legjobb kávézók kínálatához. James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.

"Nagyon örülök, hogy megszületett, és már magyarul is elérhető James Hoffmann könyve, hiszen abszolút hiánypótló a szakmánkban. Lenyűgöző részletességgel érint minden témát a Hoffmannra jellemző könnyedséggel és egyszerű, mindenki számára könnyen érthető magyarázatokkal. Ajánlom azoknak, akik még csak most kezdenek ismerkedni a kávés világ rejtelmeivel, de a több éves tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos és érdekes olvasmány. A tanítványaimnak is jó szívvel ajánlom majd."
Kiss Döníz, a Coffee Education Center alapítója, társtulajdonosa és barista oktatója, a könyv magyar szaknyelvi lektora

Borító ár: 6800 Ft
Aktuális ár: 5780 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5440 Ft
Kosárba
Natúr borok

Natúr borok

Bevezetés az organikus és biodinamikus borok világába

A natúr borok élettel teli borok - úgy születtek, ahogyan a természet teremtette őket. Ezek azok a borok, amelyek szinte emberi beavatkozás nélkül erjednek meg a szőlőléből.

A legfinomabb, legautentikusabb és legegészségesebb borok természetes módon érlelődnek. A natúr bor készítésének előírásai országonként eltérhetnek, de általában a fenntartható módon termesztett, organikus vagy biodinamikus szőlő adja az alapanyagot. A bor készítése során nem alkalmaznak mesterséges anyagokat vagy adalékanyagokat, esetleg csak minimális mennyiségű szulfitot.

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi van a poharunkban, és felfedeznénk új ízeket, érdemes többet megtudni a natúr borokról, beleértve a narancsborokat, pezsgőket és champagne-okat, valamint az ősüket, a pét-natot.

Isabelle Legeron MW világszerte elkötelezett a natúr borok mellett. Londonban, Berlinben, New Yorkban, Los Angelesben és Montréalban vezeti a nagy sikerű RAW Wine-borvásárokat. Könyvében részletesen bemutatja a természetes borkészítés folyamatát, több mint 140 különböző borral és termelőjével. Nemzetközi kitekintésében figyelmet szentel a magyar natúrborászoknak is, akik borai a világ legjobbjai közé tartoznak.

A magyar natúr borokról szóló fejezetet írta:

Juhász Annamária, DipWSET nemzetközi borakadémikus, sommelier, bor- és italtanácsadó

„Hiszünk abban, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikus adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét. Ez a könyv is azt bizonyítja, hogy a natúr bor a természet legtisztább, legkifejezőbb itala.”
Kató András, a Mitiszol? társalapítója

A könyv megjelenését a Mitiszol? by Chef Market támogatta.

Borító ár: 8900 Ft
Aktuális ár: 4450 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4450 Ft
Kosárba
Fenséges mentes sütemények

Fenséges mentes sütemények

100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?
Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!
Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetről, mennyei ízekről, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidéző sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a női szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít.

A hétköznapokat megédesítő desszertek mellől nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdő vagy a sajttorták különböző változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk. Legyen szó hagyományos vagy modern édességekről, ez a könyv útmutatást nyújt a mentes változatok elkészítéséhez, hogy mindenki számára elérhető legyen az ízletes és egészséges desszertek világa.

Mit találsz a kötetben? Nézd meg Horváth Judit és Egri Katalin ajánlóját!



Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba
Mit főzzön anya?

Mit főzzön anya?

Több mint 130 recept a hozzátáplálás idejére az egész családnak

Laktató fogások 6 hónapos kortól!

Főzzünk egyszerre magunknak és a babának!
Itt az ideje, hogy búcsút intsünk a több órás előkészületeket igénylő főzésnek, amellyel a kisgyerekek és a felnőttek szükségleteit, kívánságait igyekeztünk kielégíteni.
Kezdjük el kisbabánk hozzátáplálását olyan fogásokkal, amelyeket 30 perc alatt elkészíthetünk és az egész család számára laktatók.
Ez a zseniális, új módszer tökéletes kiegészítője az igény szerinti hozzátáplálásnak. Lehetővé teszi, hogy úgy vezessük be kisbabánk étrendjébe a szilárd ételeket, hogy egyetlen fogást készítünk, amelyet az egész család együtt fogyaszthat el − így a baba is észrevétlenül megtanul enni, miközben a nagyokat figyeli. Minden recept gyorsan elkészíthető és könnyen hozzáigazítható a különböző korosztályok táplálkozási igényeihez.
A könyvben található több mint 130 receptet bátran használhatjuk már kisbabánk 6 hónapos korától kezdve.

Rebecca Wilson édesanya, szoptatási tanácsadó, aki népszerű Instagram csatornáján (@rebeccawilsonfood), valamint eddig megjelent két bestseller könyvében osztja meg velünk egyszerű és finom receptjeit a szilárd ételek bevezetéséről a kisbabák étrendjébe.

Borító ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Séfasztal a kert végében

Nem létezik jobb ízélmény, mint amit a saját kertünk adhat, amikor frissen szedett, általunk termelt alapanyagokból készülnek az ételeink! Elképesztő utazás egy mag életében, ahogy a földbe kerül, kinövi magát palántává, majd gyümölcsöt ad, amely végül a konyhánkon át az asztalunkra kerül. Az otthon termesztett zöldségek és gyümölcsök felhasználása nem csak ízletes, hanem egészséges és környezettudatos életmódot is támogatja.

Horváth Gábor és Török Patrícia - a Séf és a Kertész élménykertészetének és kertéttermének alapítói, saját történetükön keresztül vezetnek be minket a minőségi zöldségtermesztés és a kiváló gasztronómia világába. Patrícia megosztja velünk évek során szerzett tapasztalatait és tanácsait a sikeres kertészkedéshez, hangsúlyozva a természetes harmónia megtalálásának fontosságát, a természetes életközösségek, mint a madarak és rovarok által kialakított szimbiózis csodálatát. Ezáltal, összhangban a természettel, vegyszerek nélkül nevelhetünk ki kiváló minőségű alapanyagokat, a legegyszerűbb zöldségektől kezdve a különleges, egzotikus növényekig.

Gábor, aki korábban a Gusteau konyhafőnökeként dolgozott és a Gault Millau Év Étterme-díjjal is elismerték, saját kertjük terméseiből alkotja meg a finomabbnál finomabb,lenyűgöző fogásait. Kitűzött célja, hogy előtérbe helyezze a zöldségekre épülő étrendet és minőségi alapanyagokból készült ízletes ételeket kínáljon mindenki számára. Receptjei kipróbálásával megélhetjük a kreatív főzés adta örömöt és elégedettséget.

„Pati és Gábor megmutatják, hogyan lehet a természettel harmóniában létezni, kertészkedni és főzni. Megfelelő növényválasztással és -társítással egészséges és ízletes termést szüretelhetünk, és topéttermekhez is méltó fogásokat készíthetünk. Vallom, hogy a boldogság a kertben terem. Termeljünk hát belőle minél többet!”
McMENEMY MÁRK, kertész, műsorvezető, Kert TV

„Vágykeltően szépséges könyv ez, jó látni, hogy a kertész türelmes kíváncsisága milyen harmonikusan egészíti ki a szakács szenvedélyes örömét. Bizony, máshogy főz és gondolkozik az, aki maga termeli a tányérra valót, a magtól a levélig, a gyökértől a gyümölcsig ismeri az alapanyagot. Ritka ajándék kapni ebből a fajta tudásból.”
DRAGOMÁN GYÖRGY, író



Borító ár: 8900 Ft
Aktuális ár: 7565 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba
Sör mesterkurzus

Sör mesterkurzus

Fedezd fel és ismerd meg a legfinomabb söröket!

Minden, amit a sörről tudni érdemes – a folyékony arany szerelmeseinek

Hogyan lesz tökéletes habja a sörnek?

Melyik ételhez milyen típusú sör illik?

Mennyi ideig és hogyan készül a sör?

Miként váljunk profi sörkóstolókká?

Legyen erősen komlós, keserű, füstös vagy gyümölcsös, aranysárga vagy kávébarna, szűretlen vagy áttetsző, gazdagon habzó vagy hab nélküli, minden sör arra vár, hogy megkóstoljuk és minden érzékszervünkkel felfedezzük. A kóstolás gyakorlati tippjei mellett megismerhetjük a sör eredetét és összetevőit, a sörfőzés folyamatát, a sörtípusokat és a trendeket is.

Kortyoljunk bele a sörkülönlegességekbe, élvezzük az aranyszínű ital izgalmas sokszínűségét! A láger, a pale ale, az IPA, a belga, a búzasör és még többtucatnyi sörfajta különböző íze, illata és textúrája megunhatatlanná teszi a világ egyik legnépszerűbb, gyöngyöző, habos italát.

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 5530 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5530 Ft
Kosárba
100 keksz, amit szeretsz

A keksz valóban tökéletes desszert, amely számos formában és ízben megállja a helyét. Legyen az édes vagy sós, omlós vagy ropogós, apró falat vagy tenyérnyi méretű, gazdag vagy egyszerű, díszített vagy egyszerű formájú, mindig képes ünnepi hangulatot teremteni a hétköznapi pillanatokban. Kávé vagy tea mellé fogyasztva, vagy akár ajándékként kínálva, a keksz mindig sikert arat.

Az elkészítése rendkívül egyszerű, és csak néhány jó minőségű alapanyagra van szükség hozzá. Ezért igazi öröm minden korosztálynak, még a kezdőknek is, akik könnyedén megtanulhatják az alapokat, és kísérletezhetnek a különböző ízekkel és textúrákkal. A keksz nem csupán egy finom csemege, hanem egy olyan desszert, amely összeköti az embereket, és kellemes élményeket teremt a mindennapokban.

Segal Viktor és Szemere Katalin 100 különleges receptet készítettek és gyűjtöttek össze, belefoglalva a klasszikusokat, mint az amaretti, isler vagy a pilóta, de kreatív konyhájukban a flódni és a Rákóczi-túrós ízek is helyet kaptak. Emellett merész kísérletezésbe fogtak, új, izgalmas ízkombinációkkal. A receptek mellett számos titkot és praktikát is megosztanak, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen. Ez a könyv igazi kincsesbánya minden süteménykedvelő számára, ahol a kreativitás és az ízek összhangja mindig az első helyen áll.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

Borító ár: 8990 Ft
Aktuális ár: 7642 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7192 Ft
Kosárba
Labi és a nagy találkozás

Labi és a nagy találkozás

Új receptek az erdei pékségből

Tudtad, hogy szerelmeslevelet nemcsak írni lehet, hanem sütni is? Vajon a pacsnit a lábunkra húzzuk vagy inkább megesszük? Hogyan kerül egy paradicsommal és mozzarellával megpakolt ridikül a sütőbe?

Labi pékségéből továbbra is ínycsiklandó illatok áradnak, így nem csoda, hogy az erdő lakói mindig körülötte lábatlankodnak. A mindig éhes csapat ráadásul új taggal bővül: Nudli, a kisróka, Masni, a mókus és Virgonc, a mosómedve mellett már Csimbók, a farkaskölyök is kiveszi részét a munkából, és a kis péktanoncok izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba bonyolódnak. Ám ez még nem minden!

Az erdőben megjelenik Áfonya, a bájos cukrászlány, így a kölykök még több mennyei finomságot kóstolhatnak. Labi pedig Áfonya társaságában felettébb furcsán kezd viselkedni… Hogy mi az oka? Nem árulhatjuk el, csak azt, hogy a végére minden kiderül, vagyis inkább kisül.

Gyere te is, süss velünk, lepje el a lisztfelhő ismét az egész erdőt!

A meseregényt Baracsi Gabi szép, hangulatos rajzai teszik teljessé.

Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 3493 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3493 Ft
Kosárba
Rumforradalom

Rumforradalom

Minden, amit tudni érdemes a lepárlástól a kóstoláson át a koktélokig

Fedezzük fel a rum lebilincselő történetét, és merüljünk el sötét múltjában, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel. A rum, legyen érlelt vagy fűszerezett fajta, most egy újabb forradalom kellős közepén tart: a kezdetekben szerény nedű a világ egyik legnépszerűbb alkoholos italává, prémium termékké alakul.

Járjuk be a világ legizgalmasabb rumlepárlóit, és ismerjük meg, hogyan készül a rum, a cukornád ültetésétől a melasz készítésén át a lepárlásig és az egyedi érlelési technikákig. Tristan Stephenson bármixer jellegzetes kóstolójegyei segítségével megtalálhatjuk a nekünk megfelelő rumot, receptjei alapján pedig mesteri módon keverhetünk olyan koktélokat, mint a Mai Tai és a Mojito, tökéletesíthetjük a Planter’s Punchot, és a Brazíliában divatos Caipirinhát és Batidát, amelyek a rum testvérpárjával, a cachaçával készülnek.

A könyv megjelenését a Whiskynet támogatta.

Borító ár: 9500 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba