Gasztronómia

Tapas

Spanyol ízek, kis fogások, közös étkezések

Vörösboros chorizo, empanada, sajtos padlizsánropogós, gazpacho, tortilla ezerféle töltelékkel vagy egyszerű, ám a legjobb fajtából való marinált olívabogyó – csak néhány kedvenc a spanyol konyha közkedvelt tapasfogásaiból. A hagyományosan egy pohár ital mellé felszolgált apró falatok, a tapasok méltán népszerűek Spanyolország határain túl is. Egyszerűen és számtalan ízvariációban elkészíthetők, és ha egyszerre többfélét kínálunk, főfogásként is kiválóak. A több mint 60 recept remek ötleteket ad ahhoz, hogyan tehetjük a közös falatozással feledhetetlenné a családdal és barátokkal töltött időt.

Buen provecho!

Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem

Rizottó

50 ízletes, olasz rizsétel

A rizottó lehet egyszerű paradicsomos-bazsalikomos, parmezános-vajas, céklás, erdei gombás, csirkés vagy garnélás, vörösborban, de akár tintahaltintában főtt, sáfránytól aranyló – ez a sokféleképpen variálható olasz rizsétel méltán vált világszerte népszerűvé. Gazdag, krémes köretként és tartalmas egytálételként is megállja a helyét. A maradékból is ízletes fogások készülhetnek, és pár remek rizses desszert receptjével is gazdagodhatunk.
Buon appetito!


Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldótól igazán hiteles és inspiráló ötleteket kaphatunk, hiszen gyerekkora óta ismeri a ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeit, amelyek a mai napig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.
Az egyszerűség olasz varázsa a minőségi, jól megválasztott, egészséges alapanyagokban és az ízpárosításokban rejlik. Az olasz háziasszonyok páratlan kreativitását dicséri, hogy ez az irányzat éppen a legszűkösebb időkben született meg, amikor a szezonális alapanyagok használata magától értetődő volt, csakúgy, mint a maradékok ötletes felhasználása.
A közel 90 autentikus itáliai recept közül a ribollita, azaz a toszkán bableves, a nápolyi burgonyatorta, a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta, valamint a mini ricottafánk bizonyára sokak kedvence lesz.

„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Bevezető ár: 5925 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5925 Ft
Előrendelem

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Bevezető ár: 5625 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5625 Ft
Előrendelem

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba

Korlátozott példányszámban még tudsz rendelni dedikált könyveket!

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”



Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.
A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.
A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:



Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba

Julia Child világszerte forradalmasította a főzéshez való viszonyunkat. Elragadó egyéniségével, közvetlen stílusával és humorával a kevésbé gyakorlottakat is meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni.
Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.
A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált, és azóta is a gasztronómiai irodalom legendás és örökös darabja, a francia kulinária klasszikus útmutatója több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alaptechnikák megismertetésével.
A kezdők és a tapasztalt szakácsok nélkülözhetetlen alapműve mindenkihez szól, aki szereti a jó ételeket, és otthon is szeretné elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit az egyszerű omlettől az ikonikus burgundi marharaguig.
Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba

Csupa csirke

Ínycsiklandó ételek a világ minden tájáról

Gyors, mégis ízletes hétköznapi vacsorára vágyunk vagy épp ünnepi alkalomra varázsolnánk feledhetetlen ízeket az asztalra? A nyáresti grillpartin szeretnénk elkápráztatni a barátokat, vagy csak indulás előtt összedobnánk pár laktató szendvicset és salátát a családi kirándulásra? A pokolian csípőset és fűszereset szeretjük, vagy inkább a ropogós, bundázott ételek a kedvenceink?
Mindegyik alkalomhoz a legjobb fogás a csirke!
Ez a szárnyashús nemhiába a legkedveltebb az egész világon, hiszen végtelen számú variációban készíthetjük el. A könyv ezek közül mutat be több mint 65 változatos és izgalmas receptet a különböző nemzetek konyhájából.
Csupa csirke – semmi más!

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

Borító ár: 5490 Ft
Korábbi ár: 4118 Ft
Aktuális ár: 4667 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4392 Ft
Kosárba

Az Amazon #1 kávékönyve

Legyen a kedvencünk forró vagy jeges, rövid vagy hosszú, tejhabos vagy egy dupla eszpresszó, mindannyian olyan kávét szeretnénk inni otthon is, amilyet a profi baristák készítenek. De milyen szempontok alapján vásároljunk kávét? Melyek a legfontosabb kellékek és hogyan használjuk azokat helyesen? Milyen az ideális szemcseméret a kedvenc kávénkhoz? Mitől lesz krémes és könnyed a tejhab? James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.

"Nagyon örülök, hogy megszületett, és már magyarul is elérhető James Hoffmann könyve, hiszen abszolút hiánypótló a szakmánkban. Lenyűgöző részletességgel érint minden témát a Hoffmannra jellemző könnyedséggel és egyszerű, mindenki számára könnyen érthető magyarázatokkal. Ajánlom azoknak, akik még csak most kezdenek ismerkedni a kávés világ rejtelmeivel, de a több éves tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos és érdekes olvasmány. A tanítványaimnak is jó szívvel ajánlom majd."
Kiss Döníz, a Coffee Education Center alapítója, társtulajdonosa és barista oktatója, a könyv magyar szaknyelvi lektora

Borító ár: 6800 Ft
Korábbi ár: 5100 Ft
Aktuális ár: 5780 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5440 Ft
Kosárba

Házi tészta készítése

A legkedveltebb tésztafajták a világ minden tájáról

A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított… Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja!

Aliza Green, amerikai séf szenvedélye a tésztakészítés. Könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be:

• a világ legismertebb tésztaféléit, a népszerű olasz pastáktól az egzotikus ázsiai tésztákig, de elárulja többek között a lengyel pirog, a török manti és a szibériai pelmenyi készítésének titkait is;
• hogyan készíthetünk ízletes tésztákat nem hagyományos, például hajdina-, durum- vagy teljes kiőrlésű lisztből;
• melyik tésztafajtához milyen mártások, töltelékek, feltétek illenek leginkább;
• a legjobb természetes színező- és ízesítőanyagokat, így nemcsak finom, de színpompás, szemet gyönyörködtető fogásokat is készíthetünk;
• az egyszerű és klasszikus technikákat – hogyan sodorjuk, nyújtsuk, formázzuk és töltsük a különböző tésztafajtákat.

Vigyázat! A Házi tészta készítése mindenkit tésztafüggővé tesz!

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Natúr borok

Bevezetés az organikus és biodinamikus borok világába

A natúr bor élő bor – ahogyan a természet megalkotta. Nem más, mint a mindenki által ismert szőlőlé, amely szinte emberi beavatkozás nélkül erjed borrá.

A legfinomabb, legautentikusabb és legegészségesebb borok természetes módon érlelődnek. A natúr bor készítésének feltételeit országonként eltérően definiálják, de annyiban megegyeznek, hogy alapanyaga a fenntartható módon termesztett, organikus és biodinamikus szőlő. A borkészítés során semmit nem távolítanak el belőle vagy adnak hozzá, legfeljebb egy leheletnyi szulfitot.

Ha érdekel bennünket, mi van a poharunkban, és felfedeznénk új ízeket, ha szeretnénk többet megtudni a natúr borokról, köztük a narancsborokról, a pezsgőkről és a champagne-ról, valamint annak őséről, a pét-natról, akkor itt a lehetőség, hogy a világ egyik legismertebb natúrborászától tanuljunk.
Isabelle Legeron MW világszerte kampányol a natúr borokért. Nagy sikerű RAW Wine-borvásárokat vezet Londonban, Berlinben, New Yorkban, Los Angelesben és Montréalban. Könyvében bemutatja a természetes borkészítés folyamatait, megismertet több mint 140-féle borral és azok termelőivel. A nemzetközi kitekintés mellett nem maradhat el a magyar natúrborászok bemutatása sem, akiknek borai a világ élvonalába tartoznak.

A magyar natúr borokról szóló fejezetet írta:

Juhász Annamária, DipWSET nemzetközi borakadémikus, sommelier, bor- és italtanácsadó

„Hiszünk abban, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikus adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét. Ez a könyv is azt bizonyítja, hogy a natúr bor a természet legtisztább, legkifejezőbb itala.”
Kató András, a Mitiszol? társalapítója

A könyv megjelenését a Mitiszol? by Chef Market támogatta.

Borító ár: 8900 Ft
Korábbi ár: 6675 Ft
Aktuális ár: 7565 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba

Fenséges mentes sütemények

100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?
Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!
Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetről, mennyei ízekről, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidéző sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a női szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít. A hétköznapokat megédesítő desszertek mellől nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdő vagy a sajttorták különböző változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk.

Mit találsz a kötetben? Nézd meg Horváth Judit és Egri Katalin ajánlóját!



Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba

Mit főzzön anya?

Több mint 130 recept a hozzátáplálás idejére az egész családnak

Laktató fogások 6 hónapos kortól

Főzzünk egyszerre magunknak és a babának!
Itt az ideje, hogy búcsút intsünk a több órás előkészületeket igénylő főzésnek, amellyel a kisgyerekek és a felnőttek szükségleteit, kívánságait igyekeztünk kielégíteni.
Kezdjük el kisbabánk hozzátáplálását olyan fogásokkal, amelyeket 30 perc alatt elkészíthetünk és az egész család számára laktatók.
Ez a zseniális, új módszer tökéletes kiegészítője az igény szerinti hozzátáplálásnak. Lehetővé teszi, hogy úgy vezessük be kisbabánk étrendjébe a szilárd ételeket, hogy egyetlen fogást készítünk, amelyet az egész család együtt fogyaszthat el − így a baba is észrevétlenül megtanul enni, miközben a nagyokat figyeli. Minden recept gyorsan elkészíthető és könnyen hozzáigazítható a különböző korosztályok táplálkozási igényeihez.
A könyvben található több mint 130 receptet bátran használhatjuk már kisbabánk 6 hónapos korától kezdve.

Rebecca Wilson édesanya, szoptatási tanácsadó, aki népszerű Instagram csatornáján (@rebeccawilsonfood), valamint eddig megjelent két bestseller könyvében osztja meg velünk egyszerű és finom receptjeit a szilárd ételek bevezetéséről a kisbabák étrendjébe.

Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba

Nem létezik jobb ízélmény, mint amit a saját kertünk adhat, amikor frissen szedett, általunk termelt alapanyagokból készülnek az ételeink! Elképesztő utazás egy mag életében, ahogy a földbe kerül, kinövi magát palántává, majd gyümölcsöt ad, amely végül a konyhánkon át az asztalunkra kerül. Az otthon termesztett zöldségek és gyümölcsök felhasználása nem csak ízletes, hanem egészséges és környezettudatos életmódot is támogatja.

Horváth Gábor és Török Patrícia - a Séf és a Kertész élménykertészetének és kertéttermének alapítói, saját történetükön keresztül vezetnek be minket a minőségi zöldségtermesztés és a kiváló gasztronómia világába. Patrícia megosztja velünk évek során szerzett tapasztalatait és tanácsait a sikeres kertészkedéshez, hangsúlyozva a természetes harmónia megtalálásának fontosságát, a természetes életközösségek, mint a madarak és rovarok által kialakított szimbiózis csodálatát. Ezáltal, összhangban a természettel, vegyszerek nélkül nevelhetünk ki kiváló minőségű alapanyagokat, a legegyszerűbb zöldségektől kezdve a különleges, egzotikus növényekig.

Gábor, aki korábban a Gusteau konyhafőnökeként dolgozott és a Gault Millau Év Étterme-díjjal is elismerték, saját kertjük terméseiből alkotja meg a finomabbnál finomabb,lenyűgöző fogásait. Kitűzött célja, hogy előtérbe helyezze a zöldségekre épülő étrendet és minőségi alapanyagokból készült ízletes ételeket kínáljon mindenki számára. Receptjei kipróbálásával megélhetjük a kreatív főzés adta örömöt és elégedettséget.

„Pati és Gábor megmutatják, hogyan lehet a természettel harmóniában létezni, kertészkedni és főzni. Megfelelő növényválasztással és -társítással egészséges és ízletes termést szüretelhetünk, és topéttermekhez is méltó fogásokat készíthetünk. Vallom, hogy a boldogság a kertben terem. Termeljünk hát belőle minél többet!”
McMENEMY MÁRK, kertész, műsorvezető, Kert TV

„Vágykeltően szépséges könyv ez, jó látni, hogy a kertész türelmes kíváncsisága milyen harmonikusan egészíti ki a szakács szenvedélyes örömét. Bizony, máshogy főz és gondolkozik az, aki maga termeli a tányérra valót, a magtól a levélig, a gyökértől a gyümölcsig ismeri az alapanyagot. Ritka ajándék kapni ebből a fajta tudásból.”
DRAGOMÁN GYÖRGY, író



Borító ár: 8900 Ft
Korábbi ár: 6675 Ft
Aktuális ár: 7565 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba

Sör mesterkurzus

Fedezd fel és ismerd meg a legfinomabb söröket!

Minden, amit a sörről tudni érdemes – a folyékony arany szerelmeseinek

Hogyan lesz tökéletes habja a sörnek?

Melyik ételhez milyen típusú sör illik?

Mennyi ideig és hogyan készül a sör?

Miként váljunk profi sörkóstolókká?

Legyen erősen komlós, keserű, füstös vagy gyümölcsös, aranysárga vagy kávébarna, szűretlen vagy áttetsző, gazdagon habzó vagy hab nélküli, minden sör arra vár, hogy megkóstoljuk és minden érzékszervünkkel felfedezzük. A kóstolás gyakorlati tippjei mellett megismerhetjük a sör eredetét és összetevőit, a sörfőzés folyamatát, a sörtípusokat és a trendeket is.

Kortyoljunk bele a sörkülönlegességekbe, élvezzük az aranyszínű ital izgalmas sokszínűségét! A láger, a pale ale, az IPA, a belga, a búzasör és még többtucatnyi sörfajta különböző íze, illata és textúrája megunhatatlanná teszi a világ egyik legnépszerűbb, gyöngyöző, habos italát.

Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

A keksz valóban tökéletes desszert lehet, legyen az édes vagy sós, omlós vagy ropogós, apró falat vagy tenyérnyi méretű, egyszerű vagy gazdag, díszített vagy egyszerű formájú. Ez az apró sütemény ünnepivé varázsolhatja a hétköznapi pillanatokat, legyen az kávé vagy tea mellé fogyasztva, vagy akár ajándékként kínálva. Csak néhány jó minőségű alapanyagra van szükség, és az elkészítése rendkívül egyszerű, így igazi öröm minden korosztálynak, még a kezdők számára is.

Segal Viktor és Szemere Katalin 100 különleges receptet készítettek és gyűjtöttek össze, belefoglalva a klasszikusokat, mint az amaretti, isler vagy a pilóta, de kreatív konyhájukban a flódni és a Rákóczi-túrós ízek is helyet kaptak. Emellett merész kísérletezésbe fogtak, új, izgalmas ízkombinációkkal. A receptek mellett számos titkot és praktikát is megosztanak, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen. Ez a könyv igazi kincsesbánya minden süteménykedvelő számára, ahol a kreativitás és az ízek összhangja mindig az első helyen áll.
Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.


„A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György

Borító ár: 8990 Ft
Korábbi ár: 6743 Ft
Aktuális ár: 7642 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7192 Ft
Kosárba

Labi és a nagy találkozás

Új receptek az erdei pékségből

Tudtad, hogy szerelmeslevelet nemcsak írni lehet, hanem sütni is? Vajon a pacsnit a lábunkra húzzuk vagy inkább megesszük? Hogyan kerül egy paradicsommal és mozzarellával megpakolt ridikül a sütőbe?

Labi pékségéből továbbra is ínycsiklandó illatok áradnak, így nem csoda, hogy az erdő lakói mindig körülötte lábatlankodnak. A mindig éhes csapat ráadásul új taggal bővül: Nudli, a kisróka, Masni, a mókus és Virgonc, a mosómedve mellett már Csimbók, a farkaskölyök is kiveszi részét a munkából, és a kis péktanoncok izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba bonyolódnak. Ám ez még nem minden!

Az erdőben megjelenik Áfonya, a bájos cukrászlány, így a kölykök még több mennyei finomságot kóstolhatnak. Labi pedig Áfonya társaságában felettébb furcsán kezd viselkedni… Hogy mi az oka? Nem árulhatjuk el, csak azt, hogy a végére minden kiderül, vagyis inkább kisül.

Gyere te is, süss velünk, lepje el a lisztfelhő ismét az egész erdőt!

A meseregényt Baracsi Gabi szép, hangulatos rajzai teszik teljessé.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba

Rumforradalom

Minden, amit tudni érdemes a lepárlástól a kóstoláson át a koktélokig

Fedezzük fel a rum lebilincselő történetét, és merüljünk el sötét múltjában, amely tele van ördögökkel, kalózokkal és csempészekkel. A rum, legyen érlelt vagy fűszerezett fajta, most egy újabb forradalom kellős közepén tart: a kezdetekben szerény nedű a világ egyik legnépszerűbb alkoholos italává, prémium termékké alakul.

Járjuk be a világ legizgalmasabb rumlepárlóit, és ismerjük meg, hogyan készül a rum, a cukornád ültetésétől a melasz készítésén át a lepárlásig és az egyedi érlelési technikákig. Tristan Stephenson bármixer jellegzetes kóstolójegyei segítségével megtalálhatjuk a nekünk megfelelő rumot, receptjei alapján pedig mesteri módon keverhetünk olyan koktélokat, mint a Mai Tai és a Mojito, tökéletesíthetjük a Planter’s Punchot, és a Brazíliában divatos Caipirinhát és Batidát, amelyek a rum testvérpárjával, a cachaçával készülnek.

A könyv megjelenését a Whiskynet támogatta.

Borító ár: 9500 Ft
Korábbi ár: 7125 Ft
Aktuális ár: 8075 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7600 Ft
Kosárba

A legfinomabb burgonyás ételek

65 változatos recept a pürétől a pitéig

Fedezzük fel a világ legfinomabb burgonyás receptjeit a forró levesektől az ízletes szamószáig, a currytől a quesadilláig, a pitétől a pirogokig!

Amíg a tűzhelyen gyöngyözik a marhahúsos raguleves, és a sütőben pirul a rakott krumpli pék módra, olvashatunk a burgonya eredetéről, megtudhatjuk, honnan származik a népszerű szalmaburgonya és a ropogós csipsz kultusza. A burgonya töretlen népszerűségét nemcsak a sokféle felhasználási lehetőségnek köszönheti, hanem annak is, hogy kalóriatartalma alacsonyabb, mint a rizsé és a kenyéré, gluténmentes, és kiváló tápanyagforrás.

Legyen klasszikus vagy modern változat, a 65 recept mindegyike – az alapanyag egyszerűsége ellenére is – különleges, sokszínű kulináris élményt nyújt.

Borító ár: 5990 Ft
Korábbi ár: 4493 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4792 Ft
Kosárba