Rita Carter

Az aktív elme

Gyakorlatok, feladványok és új kihívások agyunk fitten tartására

Milyen egyszerű feladatokkal fejleszthetjük érzékszerveinket és kognitív funkcióinkat?

Miképpen serkenti agyműködésünket és oldja a stresszt a kertészkedés, a rajzolás vagy éppen a tánc?

Hogyan táplálkozzunk, mozogjunk és pihenjünk mentális egészségünk megőrzése érdekében?

Megfelelő szellemi és testi aktivitás híján életkortól függetlenül mentális teljesítményünk romlását tapasztalhatjuk. Az aktív elme különféle izgalmas feladványai és gyakorlatai amellett, hogy remek szórakozást nyújtanak, érzékszerveinket és különböző kognitív funkcióinkat is tesztelik és fejlesztik. Megtudhatjuk belőle, milyen életmóddal támogathatjuk agyunk egészséges működését, és azt is, hogyan vághatunk bele olyan, testünket és elménket fitten tartó hobbikba, mint például a zongorázás, a kerámiázás vagy a jóga.

Borító ár: 5900 Ft
Bevezető ár: 4425 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4425 Ft
Előrendelem

M. Diane Vogt

Rejtélyes bűnügyek

Derítsd fel az eseteket!

Hívd elől a benned rejlő detektívet!

30 rejtélyes bűntény vár megoldásra, a kulcs pedig nálad van.

Éles szemre, logikus gondolkodásra és remek kombinációs készségre lesz szükséged ahhoz, hogy észrevedd az árulkodó jeleket, levond a megfelelő következtetéseket és eljuss a megfejtésig. A megfelelő oldalak felvágásával pedig ellenőrizheted, hogy jól oldottad-e meg az ügyet.

Készen állsz a nyomozásra?

Borító ár: 3900 Ft
Bevezető ár: 2925 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2925 Ft
Előrendelem

Jenny Linford

A legfinomabb burgonyás ételek

65 változatos recept a pürétől a pitéig

Fedezzük fel a világ legfinomabb burgonyás receptjeit a forró levesektől az ízletes szamószáig, a currytől a quesadilláig, a pitétől a pirogokig!

Amíg a tűzhelyen gyöngyözik a marhahúsos raguleves, és a sütőben pirul a rakott krumpli pék módra, olvashatunk a burgonya eredetéről, megtudhatjuk, honnan származik a népszerű szalmaburgonya és a ropogós csipsz kultusza. A burgonya töretlen népszerűségét nemcsak a sokféle felhasználási lehetőségnek köszönheti, hanem annak is, hogy kalóriatartalma alacsonyabb, mint a rizsé és a kenyéré, gluténmentes, és kiváló tápanyagforrás.

Legyen klasszikus vagy modern változat, a 65 recept mindegyike – az alapanyag egyszerűsége ellenére is – különleges, sokszínű kulináris élményt nyújt.

Borító ár: 5990 Ft
Bevezető ár: 4493 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4493 Ft
Előrendelem

Gennaro Contaldo

Sétáltunk már be egy olasz panetteriába, ahol rácsodálkozhattunk a frissen sütött pékáruk elképesztő változatosságára? Gennaro ezúttal az itáliai pékségek varázslatos világába kalauzol. Hasznos tippeket oszt meg a tökéletes kenyér- és pizzatészta elkészítéséhez, és bemutatja a legendás focaccia különböző regionális változatait. Útmutatásai alapján a foszlóspéksüteményeket, omlós kekszeket és a hagyományos házi süteményeket úgy készíthetjük el, ahogy a híres olasz nonnák.

A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!

„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Mimi Thorisson

Francia ízek

Egy év a vidéki konyhámban

Amikor Mimi Thorisson – a népszerű gasztroblogger és az Itália ízei szerzője – családjával a zajos Párizsból a csendes kisvárosba, Médocba költözött, még nem sejtette, milyen kincseket rejt a vidéki élet. A közeli erdő és a kert bővelkedett szezonális alapanyagokban, és a barátságos helyi gazdák mesésen friss árut kínáltak. Így nem csoda, hogy Mimi konyhájában mindig mennyei fogások készültek: ropogós ratatouille vagy zöldfűszerekkel sült gyöngytyúk, desszertként pedig pisztáciás madeleine vagy sós vajas créme caramel.

A Francia ízek nagyszerű szezonális receptek és csodaszép fotók gyűjteménye, ugyanakkor Mimi hangulatos mindennapjainak a krónikája is. A főzés és az élet szépségét ünnepli, és a vidéki Franciaország melegségét varázsolja otthonunkba.

Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba

Clare Gogerty

Spirituális helyek

Több mint 150 varázslatos úti cél a világ körül

A különleges udvarokkal, oltárokkal tarkított purák Balin, a titokzatos Callanish kőkör Skóciában, a lenyűgöző „Vízesések földje” Brazíliában és a káprázatos óriási kaurifenyők Új-Zélandon, megannyi úti cél, amely sokkal több egyszerű turistalátványosságnál.

A természet szentélyei és az egyedül álló épületek csodálatos gyógyulásokat indítanak el bennünk, lehetővé teszik, hogy kikapcsoljunk, átszellemüljünk, újraértelmezzük addigi életünket. A szerző több mint 150 varázslatos vidékre kalauzol el, és izgalmas betekintést nyújt a nevezetességeket övező mítoszokba, a lélegzetelállító fotók pedig teljessé teszik ezt a virtuális, spirituális Föld körüli utazást.

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba

Czecz Fruzsina

Terítéken a lélek

Önismeret az ételeken keresztül

Gasztropszichológia testnek és léleknek

Miért idéz fel ennyi emléket egy-egy íz?

Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról?

Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét?

Létezik-e hatékony fogyókúra?

Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetbemutatásokkal és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével pedig a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is.

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba

Király Ágnes

Horváth Judit

Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.

A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.

Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Stanley Tucci

Stanley Tucci magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget. A Golden Globe- és Emmy díjas színész-rendező, akit olyan filmekben láthattunk, mint Az ördög Pradát visel és a Komfortos mennyország, egy olasz bevándorlócsalád gyermekeként gyakran töltötte az estéit a konyhaasztalnál New York állambeli otthonukban. Az édesanyja finomabbnál finomabb vacsoráin keresztül a család gasztrokulturális hagyományait és az egyes fogások elkészítésének művészetét is magába szívta.

Kedvenc receptjeivel fűszerezett, humoros vagy olykor épp megható visszaemlékezésében képet kapunk élete gazdag érzelem- és ízvilágáról. Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról, az Olasz módra vagy a Julie & Julia – Két nő, egy recept forgatásáról, és persze az ételekhez fűződő töretlen rajongásáról.

Ha finom falatokra, koktélokra vagy pletykákra éhezel, ez a neked való könyv. Csak soha, de soha ne vágd föl a spagettid! – Yotam Ottolenghi

Lehetetlen úgy olvasni, hogy ne akarj azonnal enni! – Nigella Lawson

Épp olyan magával ragadó, mint amilyen étvágygerjesztő, és épp annyira szellemes, mint amennyire megható. Az ember csak azért szakítaná félbe az olvasást, hogy főzzön magának belőle valami finomságot. – Heston Blumenthal


Borító ár: 4900 Ft
Aktuális ár: 4165 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba

Déri Szilvia

Édes, foszlós, kovászos

Különleges kelt tészták és péksütemények minden alkalomra

ÉDES, FOSZLÓS, KOVÁSZOS – A kalandvágyó kovászolók nélkülözhetetlen könyve

Valljuk be, a frissen sült kelt tészta illata mindenkit rabul ejt. Legyen az túrós batyu, pizzás tekercs vagy egyszerű, ám gyönyörűen fonott kalács, babka vagy barhesz. Ha eddig igyekeztünk egészségtudatosan élni és önmegtartóztatást gyakoroltunk, ám cserébe éjszaka óriás kakaós csigával álmodtunk, most végre bűntudat nélkül valóra válthatjuk Déri Szilvia, Házisáfrány receptjei segítségével. Elegendő az élesztő helyett kovászt használnunk, hiszen az így érlelt, fermentált tésztából sokkal egészségesebb, könnyebben emészthető süteményeket készíthetünk.

És mire számíthatunk még, ha kicsit több időt áldozznk a kovászos kelt tészta készítésére? Elképesztően gazdag ízvilágra, ínycsiklandó, édes és sós foszlós puhaságra; kovászból készült ropogtatni valókra és az örökké éhes barátok elismerő pillantásaira.

„Nagyszerű dolog a kovászolás és a japán tangzhongtechnika keresztezése, mert egyszerre kapunk egészséges, pihepuha és hosszan eltartható pékárukat. Ez lehet az otthon sütés jövője!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Létezik-e természetes szépség?

Természetesen igen! De szépnek látunk-e mindent, ami természetes? Bizonyára nem. Sőt! Amellett, hogy a természetesség ma már számottevő, mondhatjuk, meghatározó trenddé vált életmódunkban, még mindig rengeteg kérdés merül fel azzal kapcsolatban, minden jó-e, megfelelő-e nekünk, ami természetes vagy adott. Nem beszélve arról, hogy a természetesség sok esetben látszat is lehet, miközben sok munka és odafigyelés, gondoskodás rejlik mögötte. Pláne, ha az esztétikum oldaláról próbáljuk vizsgálni, hiszen az, hogy mit látunk szépnek – az egészségeset, a vonzót, a harmonikust, a klasszikus arányokat, a ragyogást, a belső kisugárzást vagy épp az átlagostól eltérőt, a különlegeset – szinte egyáltalán nem értelmezhető objektív kategóriákban, csupán szubjektíven egyénre, kultúrára, társadalmi közegre, megegyezésre és ízlésre szabva. Ezért is találtuk olyan izgalmasnak, hogy felfedezzük, mi mindent kell tudnunk és tennünk azért, hogy „csupán” természetünkből fakadóan szépnek érezzük, lássuk magunkat– no, és persze nem mellékesen, mások is ilyennek lássanak minket.

A tartalomból:

Szeretem a kihívásokat, csak a gyávák futamodnak meg!
Interjú: Ónodi Eszter

Egyszerűen természetes, bonyolultan szép
Milyen tényezőktől függ, mit tartunk esztétikusnak?

„A semmilyen bármilyen lehet”
Kérdezz–felelek: Balsai Móni

Borító ár: 1290 Ft
Aktuális ár: 1097 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1032 Ft
Kosárba

Ghillie Başan

MEZZE – Kis fogások, nagy társaságok

Mártogatósok, saláták, tészták, édességek

Padlizsánkrém, hummusz, falafel, pirított halloumi sajt, töltött szőlőlevelek, datolyás falatkák – csak pár kedvenc a közel-keleti és mediterrán térség mezzefogásaiból.

A mezze népszerűsége a változatos ízek mellett a társas együttlétben, a közösségi étkezés örömében rejlik. Az izgalmas, kis adagokban feltálalt mártogatósok és kencék, zamatos saláták, édességek, apró töltött falatkák előételként is kiválóak, de akár főfogásként is megállják a helyüket. Elkészítésük végtelenül egyszerű, így a könyv több mint 80 receptje alapján bárki könnyedén terülj, terülj asztalkámat varázsolhat vendégeinek.

A MEZZE ősi étkezési forma, amelyet már az ókori görögök, rómaiak, a középkori arabok és az oszmánok is ismertek, és a mai közelkeleti konyhának szintén alapvető fontosságú része.

Maga a mezze kifejezés (törökül meze, Szíriában és Libanonban mazza) vélhetően a perzsa maza szóból származik (jelentése kóstolni vagy élvezni). Az apró falatokat eredetileg tea, joghurtital vagy szeszes italok mellé szolgálták fel, amolyan sör- vagy borkorcsolyaként, nem pedig azért, hogy jóllakjanak vele.

A mezzézés igazi közösségi étkezés, amelyet bármely napszakban élvezhetünk, legyen szó apró falatokról, előételekről vagy „svédasztalos” étkezésről – a lényeg, hogy a kis adagokban felszolgált fogásokat kényelmesen és közösen fogyasztjuk el. A mezze legegyszerűbb formájában lehet egy tál citromlével és korianderrel pácolt olívabogyó, vagy sóval és kakukkfűvel ízesített, pirított diófélék keveréke, míg a de luxe változat – amely számtalan apró, komplex, édes vagy sós, ízletes fogásból áll – fejedelmi lakomának is beillik. Ha mindezt friss, ropogós héjú kenyérrel fogyasztjuk, azonnal megragad bennünket a mezze varázsa. A mezzelakoma összeállításának szépsége abban rejlik, hogy tetszés szerint, saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk és párosíthatjuk a különféle hőmérsékletű, állagú és ízű fogásokat.

Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba

Shamil Thakrar

Kavi Thakrar

Naved Nasir

Egy falat India

A legendás Dishoom étterem legjobb receptjei

Az Egy falat India nemcsak varázslatos ízekben és vibráló színekben gazdag ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem kalandos utazásra is invitál. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe.

Miközben megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a csatnikat és szamószákat, a változatos maszálákat, a selymesen krémes dált, a laktató birjánit, a hajszálvékony nánkenyeret –, bebarangoljuk az állandóan nyüzsgő, kozmopolita fővárost is, megismerjük nevezetességeit, történetét és szokásait. Megtudjuk, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, hogyan készül a legjobb hűsítő, a mangólasszi; és ami az indiai konyhában elengedhetetlen: tökélyre emeljük a fűszerek használatát.

„Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévő falak leomlanak.”
Shamil Thakrar, a Dishoom alapítója

„Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el.”
Yotam Ottolenghi

Borító ár: 8500 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba

A család az család

- némelyik gömbölyű, puha, meleget adó, másik szikár, szigorú, egyenes vonalú. Van szivárványtól sokszínű, kedves, szűkös, részrehajló, van egytagú, van kéttagú, van megszámlálhatatlan tagtól folyton túlcsorduló. Egy kihúzott derékkal pózoló, egy hajlott hátból hidat formázó, akad pimasz, míg más tisztelettudó. Haladó szellemű, formabontó, újra és újra széttartó, vagy keresztben mindig, mégis egymásba kapaszkodó.
A család az család – oly színes, sokféle és állandó változó, mint mi magunk, hullámzó, mint érzéseink, amelyeket szeretteink iránt táplálunk. A család az minden hozzánk tartozó, legyen az jó, rossz, alkotó vagy romboló.
A család az minden, csak nem definíció.


A tartalomból:

Családi kirakós
Újratervezés válás után

Családi üröm
Gyerekeikkel pózoló celebek a közösségi médiában

Álarcok nélkül
Úton a szerető család felé



Borító ár: 1290 Ft
Aktuális ár: 1097 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1032 Ft
Kosárba

Dr. Jo Lewis

Mi jár a macskám fejében?

Érts szót a kedvenceddel!

Miért nem bírja elviselni a macskám a csukott ajtókat?

Mit tegyek, ha dagasztani kezd az ölemben?

Hogyan szoktassam le arról, hogy
terrorizálja a kutyákat?

Ha szeretnénk végre megérteni, mi jár a kedvencünk fejében, kezdjünk macskaként gondolkodni!

Dr. Jo Lewis, díjnyertes brit állatorvos, gazdagon illusztrált könyvében a legújabb macskapszichológiai kutatásokra támaszkodva értelmezi és magyarázza a macskák kommunikációját. A praktikus tippek és túlélési útmutatók minden gazdi segítségére lehetnek a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat és közös élet kialakításában.


Ajánlás a kötethez:

„Hamarabb is megjelenhetett volna ez a könyv! Akkor talán kevesebb pofont kaptam volna Ivántól, a macskámtól az elmúlt évek alatt.”

Demény, az ország vizslája, a legismertebb celEB, szabadszájú véleményvezér

„Cicaleaks! Fajtája elárulója az a macska, aki kiszivárogtatta a titkainkat egy kétlábúnak!”

Iván, Demény macskája

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 2925 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2925 Ft
Kosárba

Labi, az erdő pékje tornazsákkal könnyebb az óvodába indulás! Minden belefér, amire csak szükség lehet egy hétköznapon, vagy akár egy hétvégi kiránduláshoz.

Anyaga: káros anyagoktól mentes 100% pamut, (140 g/m2). Méret: 40 x 50 cm.

Tisztítás: A pamutvászon anyagok mosását maximum 30-40°C-os vízben ajánljuk. A zsugorodás mértéke maximum 5-10% körüli, a mosás hőfokától függően.

Borító ár: 2190 Ft
Aktuális ár: 2190 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2190 Ft
Kosárba

Király Ágnes

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez


A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.

KIRÁLY ÁGNES, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.

Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.

Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba

Szabadfi Szabolcs

Trogmayer Éva

Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.
Baracsi Gabi rajzaival

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”


Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba

Magos Judit

„Magányos vagy? A kutyának se kellesz? Kellene valami életcél, ami miatt reggel érdemes felkelni? Fogadj örökbe egy kóbor állatot, és olyat tanulhatsz tőle, amit ti, kétlábúak, képtelenek vagytok önállóan elsajátítani: feltétlen szeretetet. Ha ezt tudod, mindent tudni fogsz. Csak kell hozzá egy négylábú szellemi vezető. Meg némi töpi.”

Demény, az ország vizslája, legismertebb celEBe, szabadszájú véleményvezére és leghatékonyabb gazditrénere. Deményista tanait, gazditartási tanácsait kétlábúak tízezrei követik.

Demény, a négylábú bestselleríró Nektek ugatok című könyve a 2014-ben megjelent, nagy sikerű Most én ugatok átkutyult, javított, bővített kiadása örökérvényű igazságokkal, új történetekkel és több mint 30 fotóval. Nélkülözhetetlen alapmű őrült rajongóknak és kezdő kutyatartóknak is. Az elmúlt 10 év vidám és szívszorító történésein túl összefoglalja a gazditartás alapjait, de mesél fáradságos munkájáról is, hogy a jövőnk valódi kutyavilág legyen.

Egyedi humorral fűszerezett sorai egyben görbe tükröt is állítanak a magukat felsőbbrendűnek tartó kétlábúaknak.

„Népemnek, a végtelen rajongásért és a töpiért,

amiből azért lehetett volna több.

És mindenkinek, aki szeretett valaha kutyát.”

Demény és a falkatagok fotóit a Vizslafotózás (www.vizslafotózás.hu) készítette.

A könyv bevételéből az Eszkuláp Állatvédő Egyesületet támogatjuk.

Borító ár: 4490 Ft
Aktuális ár: 3368 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3368 Ft
Kosárba

Ralph Lazar

Lisa Swerling

A boldogság…

200 dolog, amiért szeretem apát

Az emlékezetes kalandok, a közös szerelések, az ugratások, amiknek mindig bedőlsz… Amikor ellesed a titkos receptjeit, először őt hívod fel a fontos hírekkel, vagy meglátod magadat benne… Ahogy bátorít, hogy elérd az álmaidat…

Nap mint nap számtalan apró vagy éppen jelentőségteljes pillanat ébreszt rá, hogy miért szereted az apukádat, és mi mindent csináltok együtt szívesen.

A Lisa Swerling és Ralph Lazar imádnivaló illusztrációival készült könyv tökéletes ajándék, ha szeretnéd kifejezni az apukádnak, hogy mennyire szereted.

Borító ár: 2500 Ft
Aktuális ár: 1875 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1875 Ft
Kosárba