Király Ágnes

Egyszerűen fermentálj

Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez

A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.

KIRÁLY ÁGNES, a FerMentor Blog szerzője és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.

Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.

25%
6900 Ft
Internetes ár: (-25%) 5175 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 5175 Ft
Előrendelem

Magos Judit

„Magányos vagy? A kutyának se kellesz? Kellene valami életcél, ami miatt reggel érdemes felkelni? Fogadj örökbe egy kóbor állatot, és olyat tanulhatsz tőle, amit ti, kétlábúak, képtelenek vagytok önállóan elsajátítani: feltétlen szeretetet. Ha ezt tudod, mindent tudni fogsz. Csak kell hozzá egy négylábú szellemi vezető. Meg némi töpi.”

Demény, az ország vizslája, legismertebb celEBe, szabadszájú véleményvezére és leghatékonyabb gazditrénere. Deményista tanait, gazditartási tanácsait kétlábúak tízezrei követik.

Demény, a négylábú bestselleríró Nektek ugatok című könyve a 2014-ben megjelent, nagy sikerű Most én ugatok átkutyult, javított, bővített kiadása örökérvényű igazságokkal, új történetekkel és több mint 30 fotóval. Nélkülözhetetlen alapmű őrült rajongóknak és kezdő kutyatartóknak is. Az elmúlt 10 év vidám és szívszorító történésein túl összefoglalja a gazditartás alapjait, de mesél fáradságos munkájáról is, hogy a jövőnk valódi kutyavilág legyen.

Egyedi humorral fűszerezett sorai egyben görbe tükröt is állítanak a magukat felsőbbrendűnek tartó kétlábúaknak.

„Népemnek, a végtelen rajongásért és a töpiért,

amiből azért lehetett volna több.

És mindenkinek, aki szeretett valaha kutyát.”

Demény és a falkatagok fotóit a Vizslafotózás (www.vizslafotózás.hu) készítette.

A könyv bevételéből az Eszkuláp Állatvédő Egyesületet támogatjuk.

25%
4490 Ft
Internetes ár: (-25%) 3368 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 3368 Ft
Előrendelem

Szabadfi Szabolcs

Trogmayer Éva

Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Baracsi Gabi rajzaival

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”

25%
4200 Ft
Internetes ár: (-25%) 3150 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 3150 Ft
Előrendelem

Kovács Helga

Cukormentes sütemények - Dedikált példány

Mennyei finomságok egészségtudatosan

A könyv beérkezésekor Kovács Helga 300 db kötetet dedikál, amelyeket az előrendelések beérkezési sorrendjében fogunk postázni. Névre szóló dedikálást a szerző sajnos nem tud vállalni.

Fontos: A dedikált példányok kiszállítása néhány nappal tovább tart majd!


Készítsük el kedvenc süteményeinket az egészségtudatosság jegyében cukor és fehér liszt nélkül!

A könyv receptjeit olvasva fellélegezhetünk: az életmódváltás nem jelenti azt, hogy végleg tiltólistára kerülnek a desszertek. Néha elég pár hozzávalót egészségesebb verzióra cserélni, és a reggeli kávénk mellett illatozhat a fonott kalács vagy a fahéjas csiga, ünnepnapokon asztalra kerülhet kedvenc csokoládétortánk, és vendégeinket elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsánkkal.

A változatos és könnyen elkészíthető desszertek – édes és sós sütemények, kelt tészták, sütés nélküli édességek – között az inzulinrezisztenseken kívül a legkülönfélébb diéták követői is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket. Szép számmal akadnak olyanok is, amelyek vegánok, tej-, laktóz- és gluténérzékenyek számára is megfelelőek.

KOVÁCS HELGA építész végzettségű, de ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, azonnali életmódváltásra

kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, amely saját kipróbált, cukormentes receptjeivel és fotóival mára több ezer embernek édesíti meg az életét – csakis cukormentesen.

.

25%
5500 Ft
Internetes ár: (-25%) 4125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4125 Ft
Előrendelem

Kovács Helga

Cukormentes sütemények

Mennyei finomságok egészségtudatosan

Készítsük el kedvenc süteményeinket az egészségtudatosság jegyében cukor és fehér liszt nélkül!

A könyv receptjeit olvasva fellélegezhetünk: az életmódváltás nem jelenti azt, hogy végleg tiltólistára kerülnek a desszertek. Néha elég pár hozzávalót egészségesebb verzióra cserélni, és a reggeli kávénk mellett illatozhat a fonott kalács vagy a fahéjas csiga, ünnepnapokon asztalra kerülhet kedvenc csokoládétortánk, és vendégeinket elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsánkkal.

A változatos és könnyen elkészíthető desszertek – édes és sós sütemények, kelt tészták, sütés nélküli édességek – között az inzulinrezisztenseken kívül a legkülönfélébb diéták követői is megtalálhatják a számukra megfelelőt, hiszen minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket. Szép számmal akadnak olyanok is, amelyek vegánok, tej-, laktóz- és gluténérzékenyek számára is megfelelőek.

KOVÁCS HELGA építész végzettségű, de ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, azonnali életmódváltásra

kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, amely saját kipróbált, cukormentes receptjeivel és fotóival mára több ezer embernek édesíti meg az életét – csakis cukormentesen.

.

25%
5500 Ft
Internetes ár: (-25%) 4125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4125 Ft
Előrendelem

Nagy parfümkönyv

Képes útmutató a tökéletes illat kiválasztásához

A parfümök emlékeket idéznek fel bennünk, jóleső érzéssel töltenek el és segítenek kifejezni önmagunkat. Csakhogy rengeteg van belőlük. Hogyan választhatjuk ki a legmegfelelőbbet?

A Nagy parfümkönyv közel 500 illatot mutat be, amelyek között kedvező árfekvésű és luxuskategóriás parfümök, ikonikus és indie kreációk, légiesen virágos és mély, oud kompozíciók egyaránt szerepelnek. A képes útmutató segítségével bármilyen alkalomra és hangulatra könnyedén megtalálhatjuk az ideális illatot.

„A szerzők izgalmasan és élvezetesen vezetik végig az orrunkat az illatcsaládok kavalkádjában a vintage vagy az emblematikus parfümöktől kezdve az egyedi, 21. századi kis szériás niche kuriózumokig.”

Zólyomi Zsolt parfümőr

25%
5990 Ft
Internetes ár: (-25%) 4493 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25%) 4493 Ft
Előrendelem

Irina Georgescu

Kárpátok ízei

A legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Ki tudna ellenállni a grillezett padlizsánnak, egy tál frissítő csorbalevesnek, a túróval és tejföllel gazdagon megrakott puliszkának, egy kiadós töltött káposztának, vagy a mesésen illatozó fonott kalácsnak?

A Kárpátok ízei különleges gasztronómiai utazásra hív: Románia igazi olvasztótégely, ételeit a görög, török és szláv mellett az osztrák, a magyar és szász konyha fogásai alakították. A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv receptjei azt bizonyítják, hogy a főzés és az evés öröme határokon, nyelveken és kultúrákon átívelő, összekötő kapocs, ami közelebb hoz egymáshoz bennünket.

„Nekünk a román konyha egyszerre nagyon ismerős és nagyon egzotikus. Irina Georgescu könyve modern és szépen megírt szakácskönyv – őrzi, de meg is újítja a hagyományos ételeket. Sokat gazdagodhatunk abból, hogy a főztjükön keresztül jobban megismerhetjük szomszédainkat.”

Dragomán György, író

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Tartine kenyér

A tökéletes kovászos kenyér titka a világ leghíresebb pékségéből

Mi a tökéletes, lágy, mégis ropogós héjú kovászos kenyér titka?

A világhírű Tartine pékség évtizedek óta készíti gyönyörű, rusztikus cipóit. Chad Robertson alapító közvetlen hangnemben meséli el pékké válásának folyamatát, és nemcsak páratlan szakmai tudását adja át, de az alapanyagok tiszteletét is. Útmutatásai és a csodaszép fotók alapján bárki süthet otthon is olyan finom kenyeret, mint a profi pékek.

A kovászos kenyér mesterreceptjén túl megtanulhatjuk a legfinomabb péksütemények, valamint a bagett, a briós és a croissant készítését. Számos ötletet kapunk ahhoz is, hogyan készíthetünk maradék, többnapos kenyérből fejedelmi fogásokat.

„Chad Robertson ikonikus kötete százezreket indított el az otthonsütés útján, és sok pékség született az inspirációja nyomán szerte a világban. Bízom benne, hogy a Tartine kenyér itthon is még többeket ösztönöz majd a kovászolásra.”

Ormós Gabriella

Jenői Pékség; KovászLabor

„A kovászolás alapkönyve. Kezdő otthonsütőktől a kalandvágyó pékekig bárki talál benne hasznos tudást és új ötleteket. A morzsamentő recepteket pedig különösen értékelem.”

Szabadfi Szabolcs

Szabi a Pék

15%
6900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5520 Ft
Kosárba

Justin Hammack

Madeline Puckette

Wine Folly: Magnum kiadás

Borkedvelők mesterkurzusa

A winefolly.com blog szakértő szerzői rengeteg új információval bővítették a hat évvel ezelőtt megjelent alapművet. Az átfogó borkalauz több mint 100 szőlőfajta bemutatásával, 35 borvidék részletes térképével és látványos infografikákkal segít eligazodni a borok gazdag palettáján.

Ha igazi borszakértővé szeretnél válni, akkor kövesd a könyv útmutatásait:

Gondolkodj egy sommelier agyával!

Kóstold meg a világ borait!

Igyál tudatosan és felelősségteljesen!

Érezd a borismeret adta magabiztosságot!

Fedezd fel a világ legjobb borait!

Élvezd a kifinomult bor-étel párosításokat!

Tanulj meg profi módon kóstolni!

Ismerd fel a minőséget!

„Ha borral kapcsolatos témák, kérdések merülnek fel, akkor a Wine Folly blog továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és legfontosabb hivatkozási alapja. A blog szerzői hat éve nagy sikerű könyvet jelentettek meg, most pedig nagy örömmel vehetjük kezünkbe a Magnum kiadást.

A Wine Folly – Borkedvelők mesterkurzusát kezdőknek ugyanúgy jó szívvel ajánlom, mint azoknak, akiket komolyabban érdekel a borok világa, vagy egyenesen a borszakmában dolgoznak – így például magam is jó néhány érdekes ismerettel gazdagodtam a könyvet olvasva.”

Furják Andrea, nemzetközi borszakértő, a Bortársaság Borsuli vezetője, a kötet szakmai lektora

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Hugo Macdonald

Hogyan küzdjünk meg a városi élet kihívásaival?
Akár nagyvárosba születtünk, akár csak később költöztünk oda, sokszor a városi élet negatívumaira fókuszálunk. Várakozás a dugóban, zajszennyezés, idegen arcok, drága éttermek. Pedig az urbánus lét másik oldala – a sokszínű gasztronómiai, kulturális kínálat, a vibráló energia, a soha nem múló érzés, hogy a lehetőségek száma végtelen – igazán varázslatos. Minél inkább elmerülünk benne, annál valószínűbb, hogy rátalálunk azokra a helyekre, ahol jól érezzük magunkat, és önmagunk lehetünk.
A kötet nem tankönyv vagy útikalauz, sokkal inkább egyfajta kézikönyv. A formatervezéssel, építészettel és urbanisztikával foglalkozó újságíró, Hugo Macdonald nemcsak abban segít, hogyan küzdjünk meg a nagyvárosi lét kihívásaival, de abban is, hogy miként tehetjük élhetőbbé a várost.

HUGO MACDONALD Londonban elő, várostervezéssel, építészettel és dizájnnal foglalkozó kritikus és szakmai tanácsadó.
Mielőtt a fővárosba költözött, a Cambridge-i Egyetemen arabisztikát és modern kori történelmet hallgatott. Eddigi pályafutása során volt már a Wallpaper* magazin weboldalának főszerkesztő-helyettese, majd a Monocle magazin dizájnszerkesztője, ahol heti rendszerességgel jelentkezett a Monocle rádió dizájnnal és építészettel foglalkozó műsorának, a „D szekciónak” műsorvezetőjeként. Miután rövid kitérőt tett Ilse Crawford dizájntanácsadó cégénél, a Studioilsenél márkaigazgatóként, saját céget alapított. Írásai jelentek meg többek között a Financial Times, a Guardian, a Modern Design Review es a Journal of the London Society hasábjain is.

15%
2500 Ft
Internetes ár: (-15%) 2125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2000 Ft
Kosárba

HANNAH MOLLOY

Mi jár a kutyám fejében?

Érts szót a kedvenceddel!

Miért rágja szét a kutyám a cipőmet?

Mit tegyek, hogy ne húzzon a pórázon?

Hogyan szoktassam össze más állatokkal?

Ha szeretnénk végre megérteni, mi jár kedvencünk fejében, kezdjünk kutyaként gondolkodni!

Hannah Molloy kutyaetológus, viselkedési és kötődési szakértő gazdagon illusztrált könyvében a legújabb kutyapszichológiai kutatásokra támaszkodva értelmezi és magyarázza a kutyák kommunikációját. A praktikus tippek és túlélési útmutatók minden gazdi segítségére lehetnek a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat és közös élet kialakításában.

„Meleg szívvel ajánlom a könyvet mindazoknak, akiket a kutya viselkedése és megértése mélyebben érdekel, és árnyaltabban szeretnek gondolkodni.”

Korom Gábor, kutyatréner,

a TÜKÖR MÓDSZER™ megalkotója

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba

Mimi Thorisson

ITÁLIA ÍZEI

Receptek, titkok és történetek

„A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia” – vallja a szerző, Mimi Thorisson. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan egyszerűen elkészíthető receptet mutat be, amelyek mindegyike hagyományos, időtlen és sikkes, azaz tökéletesen olasz.

A fotókon is látható ételek mesések – szó szerint is, hiszen Olaszországban minden ételnek története van, amelyeknek mi is részesei lehetünk a leírásoknak és a lenyűgözően szép képeknek köszönhetően.


„Mimi Thorisson megrendítően szépen és szeretetteljesen mesél Olaszországról. Olyan ételek receptjeit írja le, amelyektől mindig nosztalgikus hangulatba kerülök. E könyvet lapozgatva az olaszok életszeretete és ételek iránti rajongása mindenkit magával ragad.”

Gianni Annoni

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Viszkok Fruzsi

Üdv rendezett életed első napján!

A környezeted nagyban befolyásolja hangulatodat és hatékonyságodat, a káosz, a szervezetlenség pedig kihat az életed minden területére.

Viszkok Fruzsi, a közkedvelt vlogger átfogó önfejlesztő és életvezetési könyvében megmutatja, hogyan tehetsz rendet az otthonodban és a gondolataidban egyaránt. A konyha, a ruhásszekrény rendszerezésével, a feladatok rangsorolásával, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésével végre elegendő időd jut mindenre, és harmóniát teremthetsz a mindennapokban. A hasznos tanácsok és a jól bevált tippek segítenek céljaid elérésében, a felesleges stressztől megszabadulva pedig azt az életet élheted, amire mindig is vágytál.

Többször jártam már Fruzsinál, és mindig lenyűgöz a harmónia, amit az otthona áraszt. A könyvéből most mindent megértettem. Számos hasznos tanács, praktikus lista és inspiráló fotó segít, hogy ne csak a környezetünk, de az életünk is rendezett lehessen. Évek óta takarózom azzal, hogy „a zseni átlát a káoszon”, de be kell látnom, ez önbecsapás. Olvasás közben azon kaptam magam, hogy kedvem támadt szelektálni, rendszerezni és kidobálni azt, ami felesleges. Fruzsi lett az én első számú önszervezés-szakértőm!

Szabados Ágnes, híradós műsorvezető, szerkesztő-riporter, újságíró, olvasásnépszerűsítő aktivista

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba

Aaron Knoll

GIN

300 gin a világ legjobbjaiból

Gintörténet – A 300 legfontosabb márka – A legfinomabb koktélreceptek – Több száz kóstolójegyzet – Magyar ginlelőhelyek

Miért tartották gyógyszernek a gint?
Hogyan vált a köznép italából az elit kedvencévé?
Mi a titka a tökéletes ginalapú koktélnak?
Miről ismerhetjük fel a minőségi gint?
Ismerjük meg a gin történetét a 17. századtól kezdődően!
Nyerjünk betekintést a világ leghíresebb lepárlóinak kulisszatitkaiba, a ginkészítés rejtelmeibe, és fedezzük fel napjaink 300 legfontosabb márkáját.
Egyetlen ital szakértőjévé sem válhatunk kóstolás nélkül: több száz kóstolójegyzet segít a megfelelő ízjegyek beazonosításában. A gin az egyik legnépszerűbb koktélalapanyag, így nem maradhatunk koktélreceptek nélkül. Miután elkészítettük kedvencünket, tanulmányozzuk a borókaillatú párlat alapanyagait és fűszereit a lenyűgöző botanikai rajzokkal együtt.
Az egyedülálló, rendkívül gazdagon illusztrált albumot nemcsak a ginrajongók fogják élvezni, de azok is, akik csak most fedezik fel korunk egyik legnépszerűbb italát.

A könyv megjelenését a WhiskyNet.hu támogatta.

15%
5900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4720 Ft
Kosárba

Vida Kata

Idei, hazai, zöld

48 szezonális zöldségkrém és snack

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”

Fördös Zé

„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”

Salamon Csaba, Magyar Konyha

„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”

Mautner Zsófi

15%
4500 Ft
Internetes ár: (-15%) 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3600 Ft
Kosárba

LISA SWERLING

RALPH LAZAR

A boldogság…

500 dolog, hogy tudd, szeretlek

A boldogság…

érezni, hogy legyőzhetetlen csapat vagyunk, összeöltözni, szerelmesnek maradni mindörökké, jól érezni magunkat hideg időben is, a közös titkok, elviselni a legújabb hóbortodat, látni a huncut csillogást a szemedben.

Legyen az kicsi vagy nagy, nap mint nap számtalan dolog történik, ami megmutatja, miért szeretjük egymást, mit szeretünk a másikban és mit szeretünk együtt csinálni.

A Lisa Swerling és Ralph Lazar imádnivaló illusztrációival készült könyv tökéletes ajándék évfordulókra, Valentin napra, vagy csak ha egyszerűen megosztanád egy különleges emberrel, hogy szereted.

15%
2500 Ft
Internetes ár: (-15%) 2125 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2000 Ft
Kosárba

Chad Robertson

Elisabeth Prueitt

Tartine

Péksütemények és desszertek a világ leghíresebb pékségéből

Ki tudna ellenállni egy frissen sült, illatozó, gyönyörűen megfont briósnak, egy légiesen könnyű vajas croissant-nak? Netán egy narancsos-fahéjas csigának, vagy egy krémes sajttortának?

A San Franciscó-i Tartine pékség fantasztikus receptjeit követve a legkedveltebb péksütemények mellett piték, aprósütemények, ünnepi desszertek előállításának titkait is elleshetjük. A világhírű pékség izgalmas, új hozzávalókkal és technológiákkal dolgozik, emellett megtanítja az alapokat is, a cukrászkrémtől a tökéletes omlós tészta elkészítéséig.

A több mint 120 receptet – a mai ízlésnek megfelelően teljes kiőrlésű és gluténmentes változatokkal is – 150 lenyűgözően szép fotó teszi még ellenállhatatlanabbá.

Tartine – ott a helye minden házipék és hobbicukrász polcán.

„Hiánypótló könyv részletes, jól variálható alapreceptekkel, kreatív formázási tippekkel, könnyen elérhető, szezonális alapanyagokkal. Kezdő, haladó és kalandvágyó otthonsütőknek egyaránt ajánlom!”

Szabadfi Szabolcs

Szabi, a pék

15%
6900 Ft
Internetes ár: (-15%) 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5520 Ft
Kosárba

Davis Holly

Fermentálás

Erjesztett ételek és italok több mint 100 recepttel

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában?

Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok. Az fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek egyszerre tartalmaznak a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat, felturbózzák az immunrendszert.

Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.

Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.

„Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztása.

Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!”

Ormós Gabriella , Jenői Pékség, KovászLabor

„A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.”

Mautner Zsófia , gasztroblogger

15%
6500 Ft
Internetes ár: (-15%) 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 5200 Ft
Kosárba

Ötvös Zsuzsanna

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.

„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő

Érdekel, hogyan készül a házi babapiskóta? Nézd meg Ötvös Zsuzsa gesztenyebomba receptjét:

15%
5500 Ft
Internetes ár: (-15%) 4675 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 4400 Ft
Kosárba

Nagy Henriett

Lehetnénk-e boldogabbak?

Tények és történetek a pozitív pszichológia világából

Vajon a nők vagy a férfiak boldogabbak?

Hogyan lehet boldog annyi nehéz sorsú ember?

Miért nem merünk örülni a sikereinknek?

Milyen célokat érdemes kitűznünk, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel?

Azt hisszük, nem lehetünk boldogok, ha nincs párkapcsolatunk, gyerekünk, elég pénzünk, vagy ha már nem vagyunk fiatalok. Netán azt gondoljuk, a jókedvnek meglesz a böjtje vagy hogy csak a kemény munka és a teljesítmény az igazán értékes, a pozitív érzelmek megélése pedig naiv, felszínes dolog. Ez az egyedülálló kötet megcáfolja a boldogságunk útjában álló elképzeléseinket, és bemutatja, hogyan lehetünk elégedettebbek az életünkkel.

Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus és egyetemi oktató könnyen érthető formában, tudományos tényekkel és izgalmas példákkal illusztrálva foglalja össze a pozitív pszichológia boldogsággal kapcsolatos legérdekesebb tapasztalatait. A fejezetek végén megfogalmazott kérdések segítségével újragondolhatjuk viszonyulásunkat a boldogsághoz, a könyvben található feladatok gyakorlásával pedig növelhetjük boldogságszintünket.

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba