Életmód, egészség

Jóga egész évben

Jóga egész évben

Gyakorlatsorok, meditációk és rituálék minden évszakra

22 jógagyakorlatsor ǀ 80 megerősítés ǀ esti meditációk ǀ légzőgyakorlatok ǀ zenelisták és receptek

Az évszakok változása hatással van testi-lelki jóllétünkre és igényeinkre. Kassandra Reinhardt ennek tudatában állított össze az év különböző időszakaira hangolt, a természetes ritmusunkhoz igazodó jin és hatha jóga gyakorlatsorokat, napi megerősítéseket, légzőgyakorlatokat és meditációkat.
Könyve holisztikus megoldást kínál a stressz, a feszültség és az alvási nehézségek enyhítésére, reggeli gyakorlatai segítségével pedig energikusabban, fókuszáltabban indulhat a napunk. A holdciklusokkal és a nap járásával összehangolt gyakorlatsorok optimalizálják az energiaszintünket, és segítenek kapcsolatot teremteni önmagunkkal és a világgal.

Videóval támogatott gyakorlatsorok és meditációk QR-kóddal.


Vedd fel a természet ritmusát az évszakokhoz és holdfázisokhoz igazított rituálék segítségével!
* 22 JÓGAGYAKORLATSOR: Ismerd meg az ászanákat lépésről lépésre fotók, leírások és videók alapján.
* 80 MEGERŐSÍTÉS ÉS 4 LÉGZŐGYAKORLAT: Csendesítsd le az elmédet és regeneráld a testedet az évszakokhoz kapcsolódó megerősítésekkel és légzőgyakorlatokkal.
* MEDITÁCIÓK: Tapasztald meg az egységet önmagaddal, másokkal és a természettel az évszakok szerinti esti meditációk segítségével.

„A gyakorlatsorokat ne elvégzendő teendőnek, hanem lehetőségnek tekintsd, amely által jobban megismerheted önmagad. Az, ahogyan a jógaszőnyegen viselkedsz és reagálsz, tükrözi a mindennapi életben tanúsított viselkedésedet és cselekedeteidet. Hogyan szólsz magadhoz, amikor a gyakorlás nehezebbé válik, amikor a komfortzónádon kívülre kerülsz, vagy amikor valami újat próbálsz ki? Hogyan viszonyulsz ezekhez a helyzetekhez? Minden jógapóz tanít valamit, és valahányszor a jógaszőnyegre lépsz, bölcsességre tehetsz szert.”

Borító ár: 7500 Ft
Bevezető ár: 6750 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6750 Ft
Előrendelem
Bél

Bél

Felhasználói kézikönyv

- Hogyan gondoskodjunk a mikrobiomunkról, és hozzuk rendbe az emésztésünket?
- Milyen kapcsolatban áll a bélrendszer az aggyal, a bőrrel és az immunrendszerrel?
- Milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetünknek az egészséges működéshez, és milyen problémákat okozhatnak az adalékanyagok?

Fedezzük fel az emésztőrendszer összetett szervhálózatának működését dr. Austin Chiang gasztroenterológus segítségével! Könyvéből megtudhatjuk, hogy mit kellene, és mit nem érdemes fogyasztanunk, hogy mit tehetünk emésztésünk támogatásáért, és miből vehetjük észre, ha valami nem működik megfelelően. A könyv célja, hogy tudományos bizonyítékokon alapuló ismeretekkel vértezzen fel, ráadásul (szó szerint) emészthető formában.

Akkor veszed birtokba a testedet, ha megismered a működését.
Ez a tudás életmentő is lehet.

Borító ár: 5990 Ft
Bevezető ár: 5391 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5391 Ft
Előrendelem
Fermentárium

Fermentárium

Erjesztési napló – A fermentálás alapjaival

Mélyüljünk el a fermentálás világában, készítsünk egyre tökéletesebb erjesztett savanyúságokat, probiotikus italokat, növényi tejhelyettesítőket és kovászos finomságokat!
A Fermentárium ebben társunk lesz. Megismertet a fermentálás alapjaival és előnyeivel, és alaprecepteket is bemutat. A naplóoldalakon dokumentálhatjuk a kísérleteket és a recepteket, a legsikeresebbeket összegyűjtve pedig kialakíthatjuk a saját repertoárunkat.
Az erjesztési folyamat megfigyeléseinek feljegyzése hasznos tanulságokkal szolgál az egyre sikeresebb fermentáláshoz. A táblázatokban és diagramokban könnyen rögzíthetjük a kezdést, a hozzávalókat, a hőmérséklet, a színek és illatok, továbbá a textúrák változásait, de a kész termék minőségének és eltarthatóságának értékelése is része a naplózásnak.

A naplót Bezerédi Zsófia egyedi illusztrációi, és 24 öntapadós üvegcímkéje teszi teljessé.


Borító ár: 5900 Ft
Bevezető ár: 5310 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5310 Ft
Előrendelem
Gasztroajándékok

Gasztroajándékok

Több mint 70 meglepetés minden alkalomra

Többé nem okoz fejtörést, milyen egyedi, személyre szóló és könnyen elkészíthető ajándékkal rukkolj elő. Legyen szó gyerekzsúrról, baráti összejövetelről, születésnapról vagy karácsonyi figyelmességről, a könyvben található több mint 70 gasztroajándék között mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Illatos fűszerkeverékek és olajok kecses üvegekbe zárva, a nyár ízeit idéző lekvárok, egzotikus csatnik, amelyek remekül illenek a házi pástétomokhoz is. Likőrök, édes és sós kekszek, karamelles ínyencségek és ünnepi finomságok változatos palettájáról választhatsz. Az ízlésesen csomagolt gin-tonik bonbonnak vagy a Baileys-trüff elnek egyetlen felnőtt sem tud majd ellenállni, ahogyan a gyerekek sem a házi készítésű gumicukroknak vagy a szivárványtortának.
De ami a legfontosabb: bátran kísérletezz az ízekkel, és ne feledd el megajándékozni magadat sem!

„Az egyik legjobb dolog az, ha valami finomsággal kínálhatod meg azokat, akiket a legjobban szeretsz!”

Romics Bea közel 10 éve indította útjára a Szotyi Creations blogot, ekkor kezdett el recepteket fejleszteni és ételfotózással foglalkozni. A hobbiból szenvedély, majd hivatás lett.





Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4491 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4491 Ft
Kosárba
Tapas

Tapas

Spanyol ízek, kis fogások, közös étkezések

A spanyol konyha változatossága és gazdagsága számos ízletes tapasfogást kínál, amelyek világszerte méltán népszerűek. Képzeljük el a vörösborban pácolt chorizót, az ízletes empanadát, a ropogósra sült sajtos padlizsánt vagy a frissítő gazpachót. Ne feledkezzünk meg a tortilláról sem, amely számtalan töltelékkel variálható, és mindig újabb meglepetéseket tartogat. Még a legegyszerűbb marinált olívabogyó is elkápráztatja az ízlelőbimbókat, ha a legjobb minőségű alapanyagokból készül. A tapasok eredetileg apró falatok voltak, amelyeket egy pohár ital mellé szolgáltak fel, ám mára a spanyol konyha ezen kincsei a világ számos pontján önálló fogásként is megállják a helyüket. Ha többfélét kínálunk belőlük egyszerre, kiváló főételt alkothatunk, amely bármilyen összejövetelt különlegessé varázsol. A több mint 60 receptet tartalmazó gyűjtemény segít abban, hogy új ötletekkel gazdagodva varázsoljunk feledhetetlen étkezéseket a családdal és barátokkal töltött idő alatt, miközben felfedezzük a spanyol konyha változatos ízvilágát.


Buen provecho!

Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Rizottó

Rizottó

50 ízletes, olasz rizsétel

A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Lehet egyszerű, de ízletes paradicsomos-bazsalikomos, krémes parmezános-vajas, vagy épp különleges céklás vagy erdei gombás. A húsos változatok kedvelői csirkés vagy garnélás rizottóval is próbálkozhatnak, míg a különlegesebb ízekre vágyók vörösborban vagy tintahaltintával főzött rizottót is készíthetnek. A sáfránnyal aranyszínűvé varázsolt változat pedig igazi ínyencség.

Ez az étel nemcsak gazdag és krémes köretként, hanem laktató egytálételként is kiválóan megállja a helyét. Sőt, a megmaradt rizottóból is remek ételek készíthetők, és ha szeretnénk, néhány különleges rizses desszertet is kipróbálhatunk. A rizottóban rejlő végtelen lehetőségek és gazdag ízvilág garantáltan mindenki számára élvezetes gasztronómiai élményt nyújtanak.

Buon appetito!


Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Kávészótár

Kávészótár

Minden, ami kávé: a termesztéstől a pörkölésig, a főzéstől a kóstolásig

Iránytű a kávézáshoz

A kávé népszerűbb, mint valaha, tele ízekkel, emlékekkel, aromákkal, készítéséhez és felhasználásához pedig számtalan titok és történet kötődik.
A Kávészótár nélkülözhetetlen útmutató a tökéletes ital elkészítéséhez szükséges kifejezések és technikák, eszközök és fajták szédítő sokaságához.
A világhírű kávészakértő Maxwell Colonna-Dashwood a termesztéstől és szüreteléstől kezdve a pörkölésen és őrlésen át a főzésig több száz szócikkben mutatja be a kávé élvezetét befolyásoló valamennyi kulcsfontosságú tényezőt.
A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta

Borító ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 4720 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Tucci asztalánál

,,Életem legboldogabb pillanatai szinte mindig a konyhához és az asztalhoz köthetők. Ez a felismerés hívta életre ezt a könyvet.ˮ
Stanley Tucci

Az ételek szorosabbra fűzhetik a családot összetartó köteléket, és ezt senki sem tudja jobban, mint az olasz famíliában, Amerikában felnőtt világhírű színész és elismert gasztronómus, Stanley Tucci. Gyermekkorában a főzés mindig közös, családi esemény volt, amelyhez a mai napig rengeteg recept, emlék és hagyomány kötődik.
A Tucci asztalánál a közös családi főzés és étkezés örömeit mutatja be. Hagyományos és modern olasz ételek receptjeit tartalmazza a Tuccik gyűjteményéből, valamint olyan kedvenc fogásokét, amelyeket brit feleségével, Felicity Blunttal kísérleteztek ki. De szerepelnek a könyvben sógornője, Emily Blunt és a barátok bevált receptjei is.
Válogathatunk a család kedvenc tészta- és halételei közül, de ha kiadósabbra vágyunk, biztosan nem csalódunk majd Felicity Wellington-bélszín vagy pásztorpite receptjében. Zárásként nem maradhat el a desszert sem, például egy szelet áfonyás pite gyöngyöző proseccóval…

Buon appetito!

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6000 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Nagyszüleink kenyere mentesen

Nagyszüleink kenyere mentesen

A mentes kovászműhely legjobb receptjei

Mi a kívül ropogós, belül foszlós mentes kenyér titka? Lehet-e a gluténmentes péksütemény valódi kulináris élmény?

Horváth Judit közel 100 mentes receptje között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kenyérfélék és péksütemények színes palettáját vonultatja fel, az egyszerű vidéki cipótól kezdve, az alternatív liszttel készült és gabonamentes kenyereken át az ünnepi fogásokig, de megkóstolhatjuk a nagyvilág kenyereit is. Nem tiltólistás többé a bagett és a pizza, a kakaós csiga és a túrós batyu, a lángos és a croissant, ráadásul a mentes változat is ízletes és foszlós, sőt még egészséges is, hiszen mind mesterséges adalékanyagok nélkül készült.
A szerző a receptek mellett megosztja a mentes sütés minden titkát, az alapanyagismerettől kezdve a kovászolásig, a kelesztésig és a sütésig, sőt a tárolásra és a maradék felhasználására is remek ötleteket ad.
Nagyszülei kenyérsütési hagyományait megőrizve – ahol szükséges, modernizálva – könyve egyszerre tiszteleg az étel és az ősök előtt.

Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. A Fenséges mentes sütemények és a Fermentált konyha című könyvek társszerzője. Mentes főzőtanfolyamokat tart, recepteket fejleszt.

A könyv megjelenését a Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. támogatta

A könyv bemutatóján Horváth Judittal Mautner Zsófia beszélgetett - miközben Judit gluténmentes krumplilaskát készített. Nézz bele a videóba:


Borító ár: 8900 Ft
Aktuális ár: 7120 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7120 Ft
Kosárba
77 győztes eszköz

77 győztes eszköz

Gyakorlatok a sikeres sportoló mentális felkészüléséhez

A 77 győztes eszköz kártyacsomag Kenyeres András Győztes gondolkodás című könyvéhez kapcsolódó eszközgyűjtemény, de anélkül is jól használható. A rövid, könnyen érthető gyakorlatokat tartalmazó kártyák segítségével eredményesebb, könnyebb a felkészülés, az önfejlesztés, valamint a nehézségek és a bizonytalanságok leküzdése.
Gyakorlat + elmélet - Tedd kosárba a 77 győztes eszköz kártyacsomagot, és most mellé megkapod a Győztes gondolkodás című könyv első kiadását is.
A csomagot amatőr és profi sportolóknak, edzőknek, sport-mentáltrénereknek, pszichológusoknak, coachoknak és szülőknek is ajánljuk.
Az akció a készlet erejéig érvényes.

A kártyák témái:
Fókuszálás
Negatív stressz kezelése
Tervezés, célok
Önbizalom növelése, megtartása
Motiváció, önmotiváció
Kommunikáció, konfliktuskezelés
Pihenés, feltöltődés

Borító ár: 6990 Ft
Korábbi ár: 5592 Ft
Aktuális ár: 5942 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5592 Ft
Kosárba
Hogyan neveljünk boldog kutyát

Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és elégedett kutya legyen, aki minden jó forrásaként tekint ránk, akkor ez a könyv nekünk szól. A könyv számos praktikus tanácsot és tippet kínál, amelyek segítségével erősíthetjük a köztünk lévő köteléket, és úgy kapcsolódhatunk a kutyánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.
Hogyan tehetjük még élvezetesebbé a közös sétákat? A könyv bemutatja, hogyan alakíthatunk ki olyan sétarutint, amely mindkettőnk számára örömteli és stresszmentes. Miként készíthetünk az ízlésének megfelelő, adalékanyag-mentes házi csemegét? A könyvben található receptek segítségével egészséges és finom jutalomfalatokat készíthetünk, amelyekkel kényeztethetjük kedvencünket. Hogyan alakítsuk ki az álomfekhelyét? A könyv abban is segít, hogy megteremtsük a kutyánk számára a tökéletes pihenőhelyet, ahol nyugodtan és kényelmesen töltheti az idejét.
Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kutyusunkat, és valóban a kedvében akarunk járni, akkor ez a könyv elengedhetetlen útmutató lesz számunkra. A könyv olyan módszereket és technikákat mutat be, amelyekkel erősíthetjük a kutyánkkal való kapcsolatot, és biztosíthatjuk, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljen.
A "HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG KUTYÁT" című könyv a kutyanevelés alapjai mellett a kutyapszichológiába is betekintést ad. A könyv által nyújtott tudással valóban kedvenceink legjobb barátjává válhatunk.

Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Hogyan neveljünk boldog macskát

Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és elégedett macska legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, akkor ez a könyv nekünk szól. Ez a könyv számos praktikus tanácsot és tippet kínál, amelyek segítségével erősíthetjük a köztünk lévő köteléket, és úgy kapcsolódhatunk a cicánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.
Milyen az ideális kaparófa, és hová helyezzük a lakásban? A könyv részletesen bemutatja, hogyan válasszuk ki a megfelelő kaparófát, és hová helyezzük, hogy a macskánk szívesen használja. Hogyan építsük be a mindennapjainkba a játékokat a cicánk bioritmusához igazodva? A könyv tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan alakítsuk ki a napi játékidőt, hogy az megfeleljen a macskánk természetes ritmusának és igényeinek.
Miként szoktassuk össze az új macskánkat a már meglévővel, hogy konfliktusmentes viszonyuk legyen? A könyv praktikus útmutatást nyújt arra, hogyan vezessük be az új macskát a háztartásba, és hogyan biztosítsuk, hogy a már meglévő macskánk elfogadja az új jövevényt.
Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kedvencünket, és valóban a kedvében akarunk járni, akkor ez a könyv elengedhetetlen útmutató lesz számunkra. A könyv olyan módszereket és technikákat mutat be, amelyekkel erősíthetjük a macskánkkal való kapcsolatot, és biztosíthatjuk, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljen.
A "HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG MACSKÁT" című könyv a macskanevelés mellett a macskapszichológiába is betekintést ad. A könyv által nyújtott tudással valóban kedvenceink legjobb barátjává válhatunk.

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kedvencünket, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG MACSKÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a cicánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Borító ár: 4990 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Gennaro konyhája

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.

Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.

Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.

„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Aktuális ár: 6320 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Aktuális ár: 4550 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4550 Ft
Kosárba
Több mint desszert

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

---

Nézz bele a könyvbemutatón készült kisvideónkba:
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Aktuális ár: 6000 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Konyhai kötény - Julia Child

Kényelmes és praktikus konyhai kötény, amely pamut és poliészter keverékéből készült (150 g/m²), biztosítva a tartósságot és a könnyű tisztítást. A kötény elején két zseb található, melyek mérete 170 x 180 mm, ideálisak eszközök, receptek vagy egyéb kiegészítők tárolására. A kötény csattal állítható, így tökéletesen illeszkedik minden testalkatra. Mérete 650 x 850 mm, elegendő védelmet nyújt a konyhai munkák során. Emblémázásra transzfernyomás technikával van lehetőség, amely egyedi megjelenést biztosít.

Borító ár: 1900 Ft
Aktuális ár: 1900 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1900 Ft
Kosárba
Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 4130 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4130 Ft
Kosárba
Győztes gondolkodás - Bővített kiadás

Győztes gondolkodás - Bővített kiadás

A sikeres sportoló mentális felkészülése 11+1 lépésben

Mitől lesz sikeres egy sportoló? Hogyan teljesíthetjük a maximumot úgy, hogy ne égjünk ki? Miként hasznosíthatjuk a sportolóként megtanultakat a civil életünkben?

Sokak szerint a sikerre születni kell, pedig az jórészt tanulás és kitartó munka eredménye. Mentális felkészültségünk sportágtól, foglalkozástól vagy életkortól függetlenül jelentős hatással van a teljesítményünkre. Ha a győztes gondolkodást beépítjük a hétköznapjainkba, akkor nemcsak jobbá válhatunk a sport, a munka és a tanulás világában, de önismeretünk is fejlődhet.
Kenyeres András sportmentáltréner könyve az elméleti háttér felvázolása mellett hazai és külföldi sportolók konkrét példáin, illetve könnyen elsajátítható eszközökön keresztül segít a teljesítmény fokozásában. Ez a könyv mindazoknak szól, akik ki akarják hozni magukból a maximumot mind fizikailag, mind szellemileg, ugyanakkor ezt kiegyensúlyozott keretek közt akarják véghezvinni.

---

„A mai sport világában fizikailag szinte már mindenki felkészült, de vajon mentálisan is készen állunk-e az akadályok leküzdésére?
Ez a könyv mentális képességeink fejlesztéséhez ad érthető gyakorlati útmutatót.”
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, olimpiai bajnok vízilabdázó

„Remélem sokakhoz el fognak jutni András gondolatai, tanácsai, én orvosként legszívesebben receptre írnám fel mindenkinek, mert
biztos vagyok benne, hogy mindenki több lesz általuk!”
Lubics Szilvia, ultrafutó bajnok

--
KENYERES ANDRÁS a Debreceni Egyetemen végzett biológus szakon. Az egyetem elvégzése után több mint tíz éven át multinacionális üzleti környezetben dolgozott. Tanácsadó cégében számos sportolót, csapatot, edzőt és üzleti vezetőt támogat céljai elérésében, emellett sportmentáltréner képzéseket tart. Kutatói munkája mellett Igenek és nemek címmel podcastműsort vezet. 2019-ben jelent meg a sportolók mentális felkészítését segítő Győztes gondolkodás című könyvének első kiadása. 2021-ben jelent meg második könyve Figyelemkontroll címmel.

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba
Kertészkedés magaságyban

Kertészkedés magaságyban

Minden, amit a magaságyásokról tudni kell

Álmodozol a kertészkedésről, de fogalmad sincs, hogyan vágj bele?

Ha kipróbálnád a zöldségtermesztést, hogy kevesebbet kelljen boltba járnod…

Ha saját alapanyagokkal sütnél-főznél, hogy a családod egészségesebb ételeket ehessen…

Ha szeretnél a pároddal, gyermekeiddel együtt kertészkedni és minőségi időt tölteni a jó levegőn…

Ha tartasz tőle, hogy a tapasztalatlanság vagy a helyhiány miatt nem jársz sikerrel…

…akkor ez a könyv neked szól! Lehet kicsi vagy hatalmas kerted, udvarod, teraszod, erkélyed vagy éppen kocsifelhajtód, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra!

CaliKim, a dél-kaliforniai biokertész és népszerű YouTuber, könyvében egyszerű, költséghatékony módszereket kínál az otthoni zöldség-, gyümölcs- és virágtermesztéshez. A lépésről lépésre felépített útmutató a magaságyás kialakításától, a talaj összeállításán és feltöltésén át, a vízelvezetésig, a beültetésig, valamint a kártevők és betegségek elleni védekezésig segít minden lépésben. A könyv célja, hogy bárki könnyedén és gyorsan megtanulhassa a zöldségtermesztés alapjait, és élvezhesse a friss és ízletes terményeket.

Ugye milyen jól hangzik?

Legyen szó kicsi vagy hatalmas kertedről, udvarodról, teraszodról, erkélyedről vagy akár kocsifelhajtódról, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra! Kezdő kertészek is magabiztosan válhatnak profi biokertésszé!

Borító ár: 6990 Ft
Aktuális ár: 4893 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4893 Ft
Kosárba
Így lettem séf - Dedikált példány

Korlátozott példányszámban még tudsz rendelni dedikált könyveket!

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”



Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.
A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba