Életmód, egészség

Tapas

Tapas

Spanyol ízek, kis fogások, közös étkezések

Vörösboros chorizo, empanada, sajtos padlizsánropogós, gazpacho, tortilla ezerféle töltelékkel vagy egyszerű, ám a legjobb fajtából való marinált olívabogyó – csak néhány kedvenc a spanyol konyha közkedvelt tapasfogásaiból. A hagyományosan egy pohár ital mellé felszolgált apró falatok, a tapasok méltán népszerűek Spanyolország határain túl is. Egyszerűen és számtalan ízvariációban elkészíthetők, és ha egyszerre többfélét kínálunk, főfogásként is kiválóak. A több mint 60 recept remek ötleteket ad ahhoz, hogyan tehetjük a közös falatozással feledhetetlenné a családdal és barátokkal töltött időt.

Buen provecho!

Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem
Rizottó

Rizottó

50 ízletes, olasz rizsétel

A rizottó lehet egyszerű paradicsomos-bazsalikomos, parmezános-vajas, céklás, erdei gombás, csirkés vagy garnélás, vörösborban, de akár tintahaltintában főtt, sáfránytól aranyló – ez a sokféleképpen variálható olasz rizsétel méltán vált világszerte népszerűvé. Gazdag, krémes köretként és tartalmas egytálételként is megállja a helyét. A maradékból is ízletes fogások készülhetnek, és pár remek rizses desszert receptjével is gazdagodhatunk.
Buon appetito!


Borító ár: 4990 Ft
Bevezető ár: 3743 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3743 Ft
Előrendelem
77 győztes eszköz

77 győztes eszköz

Gyakorlatok a sikeres sportoló mentális felkészüléséhez

A 77 győztes eszköz kártyacsomag Kenyeres András Győztes gondolkodás – A sikeres sportoló mentális felkészülése 11+1 lépésben című könyvéhez kapcsolódó eszközgyűjtemény, de anélkül is jól használható.

• Eredményesebb, könnyebb felkészülés és önfejlesztés bárhol, bármikor
• Rövid, érthető gyakorlatok a nehézségek és a bizonytalanságok leküzdésére
• Amatőr és profi sportolóknak, edzőknek, sport-mentáltrénereknek, pszichológusoknak, coachoknak és szülőknek

Témái:
Fókuszálás
Negatív stressz kezelése
Tervezés, célok
Önbizalom növelése, megtartása
Motiváció, önmotiváció
Kommunikáció, konfliktuskezelés
Pihenés, feltöltődés

KENYERES ANDRÁS a Debreceni Egyetemen végzett biológus szakon. Tanácsadóként számos neves sportolót, csapatot, edzőt és üzleti vezetőt támogat céljai elérésében, emellett sport mentáltréning képzéseket tart, illetve kutatói munkát is végez. Eddig megjelent könyvei: Győztes gondolkodás (2019, bővített kiadás 2024), Figyelemkontroll (2021).

Borító ár: 6990 Ft
Korábbi ár: 5243 Ft
Aktuális ár: 5942 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5592 Ft
Kosárba
Hogyan neveljünk boldog macskát

Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, elégedett macska legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, ez a könyv nekünk szól.

Milyen az ideális kaparófa, és hová helyezzük a lakásban? Hogyan építsük be a mindennapjainkba a játékokat a cicánk bioritmusához igazodva?
Miként szoktassuk össze az új macskánkat a már meglévővel, hogy konfliktusmentes viszonyuk legyen?

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kedvencünket, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG MACSKÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a cicánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Hogyan neveljünk boldog kutyát

Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog, elégedett kutya legyen, és minden jó forrásaként tekintsen ránk, ez a könyv nekünk szól.

Hogyan tehetjük még élvezetesebbé a közös sétákat? Miként készíthetünk az ízlésének megfelelő, adalékanyag-mentes házi csemegét? Hogyan alakítsuk ki az álomfekhelyét?

Ha barátnak, társnak és egyéniségnek tartjuk a kutyusunkat, és valóban a kedvében akarunk járni, a HOGYAN NEVELJÜNK BOLDOG KUTYÁT számos tippet kínál a köztünk lévő kötelék megerősítésére, hogy úgy kapcsolódhassunk a kutyánkhoz, ahogyan a leginkább szeretné.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Gennaro konyhája

Gennaro konyhája

Laktató és pénztárcabarát olasz ételek

Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.

Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.

Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.

„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver

A TV Paprika ajánlásával




Borító ár: 7900 Ft
Korábbi ár: 5925 Ft
Aktuális ár: 6715 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6320 Ft
Kosárba
Régi receptek, mai desszertek

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

A 2024. május 23-án megjelenő könyv a 2020-as kiadás újranyomása, megújult, vászongerinces borítóval.

Dobostorta, mákos guba, zserbó, hókifli és isler – mindenki ismeri és szereti őket, és óhatatlanul emlékeket idéznek fel. A nagymama utánozhatatlan, pihepuha mézes krémese; a kókuszkocka, amelyet kisgyerekként is boldogan mártogattunk a csokiba, majd meghempergettünk a kókuszreszelékben; a családi ünnepek elmaradhatatlan Eszterházy-tortája…

A szerző 30 jól ismert, klasszikus receptet alakít át a mai ízlésnek megfelelően, nagyrészt a francia cukrászatra épülő technikákkal, többféle izgalmas textúrával, légiesebb állaggal, a megszokottnál kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal. Az egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósütemények és komplex torták alapreceptjei mellett izgalmas ízbeli variációs lehetőségeket is találunk.



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Több mint desszert

Több mint desszert

6 kedvenc alapanyagom 31 izgalmas receptben

Puncskocka malátás piskótával, Eszterházy-torta miszóval, sajttorta kecskesajttal, leheletvékonyan rétegelt briós és sfogliatelle, citromtarte kamillával és madeleine hibiszkusszal megbolondítva…
A kreativitásáról és művészi süteményeiről is ismert cukrászséf könyvében hat olyan alapanyagot választott főszereplőnek, amelyek meghatározóak a pályáján. A kakaóbab, a maláta, a miszó, a vaj, a sajtok és az ehető virágok köré épített receptekhez több nemzet desszertjei adtak ihletet: az elmaradhatatlan francia és olasz különlegességek mellett keleti édességek és természetesen újjáalkotott magyar desszertek is helyet kaptak.
A megszokott ízvilággal sokszor szakító változatok nemcsak különleges kulináris élményt nyújtanak, de arra inspirálnak, hogy saját recepteket kreáljunk, és magunk is átéljük az alkotás örömét.

---

Várunk a kötet bemutatóján 2024. június 11-én, 17 órától a Laurel Budapest étteremben. Részletek és regisztráció itt.
---
Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett. Hobbicukrászként indult, de olyannyira magával ragadta a desszertek világa, hogy 2014-ben pályát módosított. Több neves fine dining étteremben dolgozott, az ország legjobb cukrászséfjei között tartják számon. Korábbi két nagy sikerű könyve a Kreatív desszertiskola (2018) és a Régi receptek, mai desszertek (2020).

„Ötvös Zsuzsi a nyelvtudományok doktora, de aztán pályát módosított. Azóta a nyelv másfajta területeire – az ízlelőbimbókra – fókuszál. És milyen jól tette! Kivételes, őszinte szenvedély az övé… Nagy szerencsénk, hogy a legfinomabb »nyelvtudományban« mélyült el igazán!”
Jókuti András, Világevő

„Ötvös Zsuzsi az egyik legkiemelkedőbb kortárs hazai cukrászséf, tehetsége egyre fényesebben ragyog. Emellett tudását még nagyvonalúan és precízen meg is osztja, nem is akárhogyan. Én például azonnal nekilátnék a kapros-túrós pitének, vagy a kamillás mézes krémesnek!”
Mautner Zsófia, szakácskönyvszerző

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba
Konyhai kötény - Julia Child

Pamut és poliészter kötény (150g/m²) elején 2 zsebbel. Csattal állítható.

Méret: 650 x 850 mm | Zseb: 170 x 180 mm

Emblémázás: transzfenyomás

Borító ár: 1900 Ft
Korábbi ár: 1425 Ft
Aktuális ár: 1900 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1900 Ft
Kosárba
Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”

A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.


Borító ár: 5900 Ft
Korábbi ár: 4425 Ft
Aktuális ár: 5015 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4720 Ft
Kosárba
Győztes gondolkodás - Bővített kiadás

Győztes gondolkodás - Bővített kiadás

A sikeres sportoló mentális felkészülése 11+1 lépésben

A könyv elfogyott, az újranyomás folyamatban van, várhatóan július 11-én lesz újra elérhető.

Mitől lesz sikeres egy sportoló? Hogyan teljesíthetjük a maximumot úgy, hogy ne égjünk ki? Miként hasznosíthatjuk a sportolóként megtanultakat a civil életünkben?

Sokak szerint a sikerre születni kell, pedig az jórészt tanulás és kitartó munka eredménye. Mentális felkészültségünk sportágtól, foglalkozástól vagy életkortól függetlenül jelentős hatással van a teljesítményünkre. Ha a győztes gondolkodást beépítjük a hétköznapjainkba, akkor nemcsak jobbá válhatunk a sport, a munka és a tanulás világában, de önismeretünk is fejlődhet.
Kenyeres András sportmentáltréner könyve az elméleti háttér felvázolása mellett hazai és külföldi sportolók konkrét példáin, illetve könnyen elsajátítható eszközökön keresztül segít a teljesítmény fokozásában. Ez a könyv mindazoknak szól, akik ki akarják hozni magukból a maximumot mind fizikailag, mind szellemileg, ugyanakkor ezt kiegyensúlyozott keretek közt akarják véghezvinni.

---

„A mai sport világában fizikailag szinte már mindenki felkészült, de vajon mentálisan is készen állunk-e az akadályok leküzdésére?
Ez a könyv mentális képességeink fejlesztéséhez ad érthető gyakorlati útmutatót.”
Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, olimpiai bajnok vízilabdázó

„Remélem sokakhoz el fognak jutni András gondolatai, tanácsai, én orvosként legszívesebben receptre írnám fel mindenkinek, mert
biztos vagyok benne, hogy mindenki több lesz általuk!”
Lubics Szilvia, ultrafutó bajnok

--
KENYERES ANDRÁS a Debreceni Egyetemen végzett biológus szakon. Az egyetem elvégzése után több mint tíz éven át multinacionális üzleti környezetben dolgozott. Tanácsadó cégében számos sportolót, csapatot, edzőt és üzleti vezetőt támogat céljai elérésében, emellett sportmentáltréner képzéseket tart. Kutatói munkája mellett Igenek és nemek címmel podcastműsort vezet. 2019-ben jelent meg a sportolók mentális felkészítését segítő Győztes gondolkodás című könyvének első kiadása. 2021-ben jelent meg második könyve Figyelemkontroll címmel.

Borító ár: 3900 Ft
Korábbi ár: 2925 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Készletfigyelés
Kertészkedés magaságyban

Kertészkedés magaságyban

Minden, amit a magaságyásokról tudni kell

Álmodozol a kertészkedésről, de fogalmad sincs, hogyan vágj bele?

Ha kipróbálnád a zöldségtermesztést, hogy kevesebbet kelljen boltba járnod…

Ha saját alapanyagokkal sütnél-főznél, hogy a családod egészségesebb ételeket ehessen…

Ha szeretnél a pároddal, gyermekeiddel együtt kertészkedni és minőségi időt tölteni a jó levegőn…

Ha tartasz tőle, hogy a tapasztalatlanság vagy a helyhiány miatt nem jársz sikerrel…

…akkor ez a könyv neked szól! Lehet kicsi vagy hatalmas kerted, udvarod, teraszod, erkélyed vagy éppen kocsifelhajtód, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra!

CaliKim, a dél-kaliforniai biokertész és népszerű YouTuber, könyvében egyszerű, költséghatékony módszereket kínál az otthoni zöldség-, gyümölcs- és virágtermesztéshez. A lépésről lépésre felépített útmutató a magaságyás kialakításától, a talaj összeállításán és feltöltésén át, a vízelvezetésig, a beültetésig, valamint a kártevők és betegségek elleni védekezésig segít minden lépésben. A könyv célja, hogy bárki könnyedén és gyorsan megtanulhassa a zöldségtermesztés alapjait, és élvezhesse a friss és ízletes terményeket.

Ugye milyen jól hangzik?

Legyen szó kicsi vagy hatalmas kertedről, udvarodról, teraszodról, erkélyedről vagy akár kocsifelhajtódról, a magaságyás a tökéletes megoldás számodra! Kezdő kertészek is magabiztosan válhatnak profi biokertésszé!

Borító ár: 6990 Ft
Korábbi ár: 5243 Ft
Aktuális ár: 5942 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5592 Ft
Kosárba
Így lettem séf - Dedikált példány

Korlátozott példányszámban még tudsz rendelni dedikált könyveket!

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”



Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.
A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Így lettem séf

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.
A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.


A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Várunk a könyv bemutatóján november 17-én az Eötvös10-ben! Részletek az eseményről itt.


Kövesd Sárközi Ákost a Konyhafőnök epizódjaiban az RTL+ felületén!

Sárközi Ákos a könyvről:



Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
A francia konyha művészete

Julia Child neve szinte egyet jelent a főzés forradalmával. Az elbűvölő személyisége, közvetlen stílusa és humorérzéke nemcsak a konyhában jártasakat, hanem a kezdőket is képes volt magával ragadni, és meggyőzni arról, hogy a legbonyolultabb fogások elkészítése sem lehetetlen küldetés.

Az első televíziós sztárszakács a világhírű párizsi Le Cordon Bleu akadémián tanult, majd Simone Beckkel és Louisette Bertholle-lal együtt nyitotta meg saját főzőiskoláját és írta meg első könyvét.

A francia konyha művészete azonnal bestsellerré vált és azóta is a gasztronómiai irodalom egyik leglegendásabb és alapvető darabja. Ez a kötet nem csupán egy receptgyűjtemény, hanem egyfajta útmutató a francia konyha világába, több mint 500 recepttel, 100 ábrával és az alapvető konyhai technikák számos bemutatásával.

Julia Child munkája mindenki számára elérhetővé teszi a francia konyha csodáit, legyen az egy egyszerű omlett vagy az ikonikus burgundi marharagu. A kezdők és a tapasztalt szakácsok számára egyaránt nélkülözhetetlen, akik szeretnék otthon elkészíteni a klasszikus francia konyha remekeit, és betekintést nyerni a kulináris művészet legjavába. Julia Child nemcsak a főzés, hanem az élvezetek és az élet szeretetének apostola volt, aki örökre megváltoztatta a világ viszonyát az ételhez és a konyhához.

Bon appetit!

„Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”
Mautner Zsófia

Ismerd meg Julia Child rendkívüli életét az HBO MAX Julia című sorozatából!

Borító ár: 9900 Ft
Korábbi ár: 7425 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba
Légy menzeszpozitív!

Légy menzeszpozitív!

Gondolkodj másként a menstruációról!

Kérdéseket feltenni bátor dolog, ha tabukról van szó.

Legyünk őszinték: a menstruáció gyötrelmes tud lenni.
A menzeszpozitivitás nem a kellemetlenségek, fájdalmak tagadását jelenti, hanem azt, hogy nyíltan beszélünk a menzeszről, és lebontjuk a testi működésünket övező tabukat. Ez pedig a megfelelő kérdések feltevésével és az azokra adott egyenes, szókimondó válaszokkal kezdődik.
Az informatív, szabadszellemű és felszabadító könyv minden fejezete egy-egy kérdést jár körül. Quella Quint menstruációszakértő választ ad mindegyikre, legyen szó az első menstruációról, a termékenységről és a fogamzásgátlásról, a menopauzáról vagy a menstruációs termékekről.
Légy tájékozott és magabiztos, és vállald fel önmagad! Ne legyen titok többé a menstruáció – ez az igazi menzeszpozitivitás!

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 4242 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Nincs hatalmad felettem

Nincs hatalmad felettem

Te irányíts, ne a körülményeid!

The New York Times-bestseller - Több mint 5 millió eladott példány világszerte


David Goggins története példa arra, hogy bármennyire is nehéz helyzetben érezzük magunkat vagy bármilyen múltbeli sérelmünk vagy akadályaink legyenek, mindig van lehetőség arra, hogy újraépítsük az életünket és alakítsuk a jövőnket. Goggins meggyőződése, hogy az emberek csak töredékét használják ki valódi potenciáljuknak, még akkor is, amikor azt hiszik, mindent beleadtak. Az ő története bizonyítja, hogy akaraterővel, kemény munkával és kitartással képesek vagyunk túllépni a korlátainkon és elérni a céljainkat.

Goggins maga az Egyesült Államok fegyveres erőinek egyik legendás alakja, aki a sorsát teljesen átírta. Gyerekként szegénységben, előítéletek között és súlyos fizikai és érzelmi bántalmazások közepette nőtt fel. Ennek ellenére nem adta fel, hanem keményen dolgozott és fejlesztette önfegyelmét és mentális erőnlétét. Hihetetlen átalakuláson ment keresztül, például 48 kilót fogyott három hónap alatt, hogy részt vehessen a haditengerészet SEAL programjában.

Goggins útja nem volt könnyű, de hihetetlenül inspiráló. Azoknak, akik olvassák könyvét, lehetőségük nyílik arra, hogy tanuljanak tőle és alkalmazzák az általa tanított elveket saját életükben. Ez a könyv nemcsak arról szól, hogy hogyan leküzdhetjük a fizikai és mentális kihívásokat, hanem arról is, hogyan törjünk át a félelmeken és hozzuk ki a legtöbbet magunkból.

„A Nincs hatalmad felettem letehetetlen könyv, megtanít arra a szemléletmódra, amely a különleges erők képzésének elengedhetetlen része: fejleszteni a mentális állóképességünket és szembenézni saját félelmeinkkel, korlátainkkal. Goggins tanácsai az üzleti életben is kiválóan alkalmazhatók. Megmutatják, hogy kitartással a személyes növekedés egy olyan útját választhatjuk, aminek a segítségével tudatosan elfogadjuk, sőt keressük a kényelmetlenséget, ez pedig elvezet bennünket a sikerhez (bárhogyan definiáljuk is azt). A szerző személyes példája arra ösztönöz, hogy merjünk nagyot álmodni, harcoljunk a céljainkért és használjuk ki a nehézségekben rejlő lehetőségeket.”
Porkoláb Imre, a hagyományostól eltérő küldetésalapú vezetéssel foglalkozó szakember, katona, a Szolgálj, hogy vezethess!, A stratégia művészete szerzője, és a Vállalati gerillák társszerzője



„Valami nincs rendben? Változásra van szükséged? Hozzávalók: ez a könyv és TE! Egy nagyszerű ember lebilincselő élettörténete, amelyből mindannyian meríthetünk.”
Kónya Ákos, ultrafutó


David Goggins nyugállományú Navy SEAL beavatkozó és az Egyesült Államok fegyveres erőinek egyetlen olyan tagja, aki valaha is elvégezte a SEAL kiképzését, az USA szárazföldi haderejének Ranger Iskoláját, valamint a Légierő Harcászati Légiirányító tanfolyamát. Goggins több mint hatvan ultramaratonon, triatlonon és ultratriatlonon vett részt, új pályarekordokat állított fel, és rendszeresen az első öt helyezett között végzett. Korábbi Guinness-rekorder, aki tizenhét óra alatt 4030 húzódzkodást hajtott végre. Kifejezetten keresett előadónak számít: országszerte Fortune 500-as cégek munkatársaival, profi sportcsapatok tagjaival és több százezer diákkal osztotta meg történetét.


„Több mint 15 éve dolgozom coachként, és megtanultam, hogy a mentális állóképesség éppolyan fontos, mint a fizikai. David Goggins "You Can't Hurt Me" című könyve – magyarul "Nincs hatalmad felettem" – éppen a 2018-as csípőprotézis műtétem során vált számomra meghatározóvá. Goggins személyes történetei és kliséktől mentes tanácsai a legnehezebb időszakaimban is inspirációt nyújtottak.

Goggins nem csak a mentális állóképesség és a kitartás szimbóluma, de példája is annak, hogy a fájdalomvállalás és fegyelmezettség által érhetjük el a személyes fejlődést és boldogságot. Élsportolók és vállalatvezetők coachjaként hiszek abban, hogy Goggins üzenetei segítenek másoknak is felfedezni bennük rejlő erőt és kitartást.”

Hajdu Zoltán

vezetők és élsportolók felkészítésére specializálódott coach



„David Goggins minden célját eléri, minden álmát megvalósítja, mindenáron. MINDIG. Megállíthatatlan. Nincsenek határai, mert nem él komfortzónában. Mentálisan és fizikailag egyaránt a topon van. Goggins bebizonyítja, hogy a testünk bármivel megbirkózik, ha hagyjuk, hogy az elménk lépést tartson vele. Aki nem érti a vereség fogalmát, azt képtelenség megállítani.”
Marcus Luttrell, nyugállományú SEAL katona, a Vörös Szárnyak akció egyetlen túlélője, A túlélő című The New York Times-bestseller szerzője

„David Goggins maga az akarat és inspiráció. Elég csak hallgatni, ahogy beszél, és az ember legszívesebben máris felszaladna egy hegyre. Határozottan úgy gondolom, hogy a hozzá hasonlók képesek megváltoztatni a világot: arra ösztönöznek, hogy bármit csinálunk is, abba még keményebben belevessük és még alaposabban beleássuk magunkat. Célja kivételesnek lenni a kivételesek között – ebből mindannyian erőt meríthetünk, hogy kiaknázhassuk a bennünk rejlő lehetőségeket. Jobb ember lettem, miután találkoztam vele.”
Joe Rogan standupkomikus, a Joe Rogan Experience podcast házigazdája

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Csupa csirke

Csupa csirke

Ínycsiklandó ételek a világ minden tájáról

Gyors, mégis ízletes hétköznapi vacsorára vágyunk vagy épp ünnepi alkalomra varázsolnánk feledhetetlen ízeket az asztalra? A nyáresti grillpartin szeretnénk elkápráztatni a barátokat, vagy csak indulás előtt összedobnánk pár laktató szendvicset és salátát a családi kirándulásra? A pokolian csípőset és fűszereset szeretjük, vagy inkább a ropogós, bundázott ételek a kedvenceink?
Mindegyik alkalomhoz a legjobb fogás a csirke!
Ez a szárnyashús nemhiába a legkedveltebb az egész világon, hiszen végtelen számú variációban készíthetjük el. A könyv ezek közül mutat be több mint 65 változatos és izgalmas receptet a különböző nemzetek konyhájából.
Csupa csirke – semmi más!

A könyv megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

Borító ár: 5490 Ft
Korábbi ár: 4118 Ft
Aktuális ár: 4667 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4392 Ft
Kosárba
HVG Extra Magazin – a Nő 2023/02

HVG Extra Magazin – a Nő 2023/02

Hogyan bánjunk jól a testünkkel?

Alig-alig találkozhatunk olyan nővel, akárhány éves legyen is, aki hibáival, tökéletlenségeivel együtt igazán és őszintén szereti a testét. Nyilván a közösségi média filterezett, agyonretusált álomképei sokat ártanak az önértékelésünknek. Mindaz az ideál, amit közvetítenek, nyilvánvaló hazugság, mégis szeretnénk magunkat is éppen olyan ideálisnak látni. Mindezek mellett persze ott vannak a testpozitív hangok is, amelyek elfogadásra és a valóság iránti gyengéd szembenézésre inspirálnak, de mintha ezeket nehezebb lenne meghallani. Pedig az, hogy miként viszonyulunk a testünkhöz, jól érezzük-e magunkat a bőrünkben, és miképpen érzékeljük rajta keresztül a világot, szintén testi-lelki harmóniánk egyik alapköve. Ezért ezúttal mi is olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek arra biztatnak, hogy bánjunk jól a testünkkel. Hiszen „A tested nélkül nem lennének sem benyomásaid, sem emlékeid, sem örömeid, sem fájdalmaid”.

A TARTALOMBÓL:

Interjú Pásztor Annával – „Meztelen lélekkel lépni a színpadra”

Önelfogadás és testpozitív hozzáállás – Hogyan bánjunk jól a testünkkel?

Amitől a mentes fenséges lesz – Tények és tévhitek a minden mentes étkezésről

Lelki retusálás – Így látják a testünket a fotósok

Úgy vagyok tökéletes ahogy vagyok – Egy paralimpikon vallomása

Lehetek szép egyáltalán? – Kamaszok és küzdelmeik a külvilág elvárásai ellen

Borító ár: 1490 Ft
Korábbi ár: 1118 Ft
Aktuális ár: 1267 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1192 Ft
Kosárba
Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

Az Amazon első számú kávékönyve!


Szeretjük a kávénkat forróan, jegesen, hosszan vagy röviden, habosan vagy sűrűn, és otthon is ugyanolyan minőséget szeretnénk, mint amilyet a kedvenc kávézónkban kapunk. De mi alapján válasszunk kávét a saját otthonunkba?

A kávét vásárlás előtt fontos figyelembe vennünk néhány szempontot. Először is, milyen ízvilágot szeretnénk elérni? Választhatunk intenzív, markáns kávét, vagy éppen lágyabb, gyümölcsösebb ízvilágot. Emellett figyeljünk a kávé eredetére is: egyes országok kávéi különleges aromákat és karaktereket hordoznak magukban.

Az otthoni kávékészítéshez elengedhetetlen kellékek közé tartozik a jó minőségű őrölt kávé és a megfelelő kávégép vagy filteres eszköz. Fontos, hogy tisztában legyünk a kávégépünk vagy filteres készülékünk működésével, hogy kihozhassuk belőle a legtöbbet. Például egy kávéfőző gép esetében figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és a kávé adagolására.

A kávé minőségének és ízélményének szempontjából fontos a megfelelő szemcseméret kiválasztása is. A kávégép típusától és a kívánt kávéfajtától függően válasszunk finomabb vagy durvább őrleményt.

Végül, ha habos tejes italokat szeretnénk készíteni, ügyeljünk a tejhab készítésének módjára és minőségére is. A megfelelő tejfajta kiválasztása és a tejhabkészítő technika befolyásolja a végeredmény krémességét és könnyedségét.

Összességében az otthoni kávékészítés számos apró részletre odafigyelést igényel, de ha figyelembe vesszük ezeket a szempontokat, otthon is élvezhetjük a kávézás művészetét, és készíthetünk magunknak kiváló minőségű kávékat, amelyek méltók a legjobb kávézók kínálatához. James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.

"Nagyon örülök, hogy megszületett, és már magyarul is elérhető James Hoffmann könyve, hiszen abszolút hiánypótló a szakmánkban. Lenyűgöző részletességgel érint minden témát a Hoffmannra jellemző könnyedséggel és egyszerű, mindenki számára könnyen érthető magyarázatokkal. Ajánlom azoknak, akik még csak most kezdenek ismerkedni a kávés világ rejtelmeivel, de a több éves tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos és érdekes olvasmány. A tanítványaimnak is jó szívvel ajánlom majd."
Kiss Döníz, a Coffee Education Center alapítója, társtulajdonosa és barista oktatója, a könyv magyar szaknyelvi lektora

Borító ár: 6800 Ft
Korábbi ár: 5100 Ft
Aktuális ár: 5780 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5440 Ft
Kosárba