Dedikált könyvek

Így lettem séf - Dedikált példány

„A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”

Sárközi Ákos, Magyarország egyik legismertebb és legtehetségesebb séfje, most egyedülálló módon osztja meg életútját ebben a különleges könyvben. A tőle megszokott közvetlen, baráti stílusban mesél kőbányai gyerekkoráról, és arról, hogyan lett a gasztronómia mestere. Mielőtt a konyhába lépett volna, fotográfusnak készült, és a színek, formák iránti szenvedélye segítette abban, hogy az ételek szépségét ugyanolyan fontosnak tartja, mint azok ízét. Az étkezés számára mindig is művészet volt.

Sárközi Ákos pályafutása nem volt könnyű, de a kemikuma, az alázat, a szenvedély és a kreativitás hamar a legnagyobbak közé emelte őt. Külföldön, valamint az Alabárdos étteremben ismerkedett meg a csúcsgasztronómiával, de igazi áttörést akkor ért el, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán felfedezték benne a konyhafőnököt. Nem kellett csalódniuk: 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.

A könyvben nemcsak Sárközi Ákos inspiráló történetét ismerhetjük meg, hanem bepillantást nyerhetünk a konyhájába is. Közel 50 fine dining receptet oszt meg velünk, amelyek máshol nem találhatók – ételek, amelyekért végül séf lett. Ez a könyv nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem mindenkinek szól, aki szeretne többet megtudni a kulináris világról és a szenvedélyről, amely mindent áthat. A dedikált példány pedig még különlegesebbé teszi ezt a könyvet!
Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Borító ár: 9900 Ft
Aktuális ár: 8415 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
7920 Ft
Kosárba