Az Egy év a tányéromon nem klasszikus szakácskönyv, nem memoár, nem is útinapló, hanem mindhárom egyszerre: naplóformában megírt szenvedélyes gasztrokalandozás az ízek és az emlékek világába. Róma, Brescia, Aspen, London, Bristol, New York, Los Angeles, Párizs – a könyv az év emlékezetes napjait idézi fel, amelyek nem egyszer éppen egy-egy étkezéstől váltak igazán emlékezetessé. Tucci vendégül látja az olvasót családi vacsorákon, baráti összejöveteleken, munkaebédeken, svédasztalos fogadásokon vagy éppen magányos étkezéseinél, amelyek során az ízek előhívják a legmélyebb érzéseit és a legőszintébb gondolatait a színészmesterségről, gyászról, öregedésről, a múltról, a megújulásról és az életszeretetről.
Az Egy év a tányéromon kifinomult, nosztalgikus, helyenként fanyar ízekben gazdag olvasmány – pont olyan, mint egy tökéletes menüsor. Mert Tucci tudja, hogy a szívhez a gyomron át vezet a legrövidebb út.
„A sármos színészből lett gasztrokrónikás egy éven át falatozik – és közben el-elmereng az élet ízein.”
The Times
„A színész és az ínyenc életének meghitt, olykor szívhez szóló gasztronómiai pillanatai.”
Kirkus Review
Az Egy év a tányéromon szellemes, megható, személyes és gazdagon rétegzett olvasmány – egy évnyi emlék és étel ízlésesen és ízletesen tálalva.”
USA Today
„Egy évnyi emlék és étel ízlésesen és ízletesen tálalva”
USA Today