LEgyél jól! Könyvbemutatók és könyvvásár

LEgyél jól! Könyvbemutatók és könyvvásár

2022. 11. 20. 13: 00 - 20: 00-ig
Eötvös10 Művelődési Ház

Egy nap, amelynek fókuszában a gasztronómia és a pszichológia, és persze a könyvek állnak! Találkozzatok szakértő szerzőinkkel, vegyetek részt lebilincselő beszélgetéseken, dedikáltassátok kedvenc köteteiteket! Várunk benneteket szeretettel változatos témákat felsorakoztató programsorozatunkra.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tudsz megtenni.

Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház Időpont: 2022. november 20.

🎈PSZICHOLÓGIA BLOKK

LEGYÉL JÓL! A pszichológiai programok házigazdája Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője.

14.00-14.40 🌻Közelebb önmagunkhoz – Önismerettel a teljes életig Gondolataink, testi-lelki érzeteink, sőt akár negatív érzéseink is az önértékelésünk, a belső harmóniánk megteremtésének értékes forrásai. Indulj el velünk egy önismereti utazáson! Kísérőnk: L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, integratív hipnoterapeuta, a Személyiségfejlesztő Akadémia alapító-igazgatója

15.00-15.40🍽Terítéken a lélek - Gasztropszichológia testnek és léleknek Mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni? Miért alakulhatnak ki valakinek falásrohamai? Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk? Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét? Beszélgetés Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológussal gasztropszichológiáról, és arról, milyen hatással vannak az ételek a mentális egészségünkre.

15.50-16.30 🧡Szerelemtől az érett párkapcsolatig - Kapcsolataink fejlődése, krízisek és megoldások A szerelembe esést követő szimbiózison át az érett párkapcsolatig vezető fázisok jellegzetességei hasonlóak az anya-gyermek kapcsolat ismérveihez. Ismerd meg a jellemző kríziseket, elakadásokat és a lehetséges megoldásokat! Szakértőink: Dr. Koltai Mária neurológus, pszichiáter, addiktológus, pszichoterapeuta szakorvos, szupervizor és Dr. Balogh Klára gyermekgyógyász, pszichoterapeuta, kiképző család-pszichoterapeuta.

🍜GASZTRONÓMIA BLOKK

EGYÉL JÓL! A gasztronómiai blokk házigazdája Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója

16.40-17.20 🥨 Labi és a nagy találkozás - Milyen titkokat rejt az erdei pékműhely? Hogyan lehet szeretetet és örömöt átadni frissen sütött pékárukon keresztül? Kik ihlették a Labi-mesesorozat szereplőit? És hogyan folytatódhat a történet? Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék és Trogmayer Éva meseíró beszél az ennivaló karakterekről, a tökéletes receptekről, a kutyák iránti rajongásról és sok-sok kulisszatitokról.

17.30-18.10 🥕Fermentált konyha - Egészséges és finom ételek a fermentálás és a mentes konyha mestereitől Aki kipróbálja, előbb-utóbb függő lesz – a fermentált, azaz az erjesztett ételeket a nem csupán savanyúságként érdemes fogyasztani, mindig helyet kaphatnak az asztalnál: készülhet belőlük izgalmas reggeli, ebéd, vacsora, sőt még desszert is. Hogyan lehet beépíteni ezeket az alapanyagokat a hétköznapokba és milyen hatással vannak az egészségünkre? Beszélgetőtársaink: Király Ágnes a Fermentor blog és a Fermentálás – Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója és Horváth Judit, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, receptfejlesztő.

18.20-19.00 🥐Édes, foszlós, kovászos - Minden, amit tudni szeretnél a legfinomabb házi kelt tésztákról és péksüteményekről Tény, hogy kovásszal sütni meglehetősen időigényes, ám az így készített kenyerek, kalácsok és péksütemények, legyenek édesek vagy sósak, nem ugyanolyan jók, hanem sokkal jobbak lesznek, mint élesztős változatuk. A befektetett munkaórákért gyönyörűséges, könnyen emészthető, az élesztősnél tovább eltartható süteményeket kapunk! Déri Szilvia (Házisáfrány blog) Anger Zsoltnak édes, foszlós, kovászos finomságokról és az elkészítésük fortélyairól mesél.


19:10-20:00 A fűszer nagykönyve - Inspiráció izgalmas ízkombinációkhoz „Fűszerek nélkül főzni olyan, mint vonósok nélkül szimfóniát írni.” A megfelelő fűszerek használatához és az összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához viszont nagy tapasztalatra és nem kevés kreativitásra van szükség. Szakértőink, Horváth Gábor – aki korábban a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökeként, jelenleg pedig A Séf és a Kertész séfjeként alkot – és Galácz Márta, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, hogy eligazodjunk a fűszerek világában.

FONTOS: A könyvbemutatók 180 fő befogadására alkalmas teremben lesznek, ahová érkezési sorrendben engedjük be a vendégeket. Programjainkon a részvétel ingyenes. A programsorozat ideje alatt a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatjátok új és régebbi könyveink legjavát.

------ A LEgyél jól! rendezvényen fotó- és videóanyag készül. A belépéssel hozzájárulsz, hogy a HVG Kiadó ezeket a felvételeket további engedélykérés nélkül felhasználhassa.

jegytípusok, mennyiségek

A jegyvásárlás már nem lehetséges.