Tanuld meg átélni az élet apró örömeit! HVG Extra Pszichológia Szalon a pozitív pszichológia szakértőjével

Tanuld meg átélni az élet apró örömeit! HVG Extra Pszichológia Szalon a pozitív pszichológia szakértőjével

2022-01-18 18:00:00 - tól
Online helyszín

Boldogságfokozó gyakorlatok és tudományos érdekességek

A nagy jelentőségű eseményeknek mindnyájan tudunk örülni, ezekre azonban nem alapozhatjuk a lelki egészségünket. Sokkal fontosabb, hogy megtanuljuk átélni a hétköznapok apró örömeit. Van, akinek ez személyiségéből fakadóan könnyebben megy, némi tudatossággal és gyakorlással azonban mindenki képes pozitívabb színben látni az életet, észrevenni a jót is önmagában és másokban, a múltban, a jelenben, csakúgy, mint a jövőben.
Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus, egyetemi oktató a pozitív pszichológia szakértője. A Boldogságnapló című új könyve - és a beszélgetés - abban segít, hogy megtaláljuk és a helyükön kezeljük az életünkben azokat az apró örömöket, amelyek a jóllétünk és a boldogságunk kulcsát jelentik.

Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője. A magazin legújabb száma a pozitív érzelmek, a bizalom és a hála megélésével foglalkozik.
2022. január 18.,18:00-19:30


Az élő online beszélgetést A HVG Extra Pszichológia Szalon Facebook-csoportjában követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembernek.

Bővebben a szerzőről:
Klinikai szakpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatója. Fő érdeklődési területei a pozitív pszichológia és az érzelmi intelligencia. Személyiségpszichológia, klinikai pszichológia és pozitív pszichológia témakörökben tart egyetemi kurzusokat.
A HVG Könyveknél eddig megjelent könyvei: Boldogságnapló – Találd meg az élet apró örömeit! (2021), Lehetnénk-e boldogabbak? –Tények és történetek a pozitív pszichológia világából című könyve (2020)
Rendszeresen publikál hazai és nemzetközi szaklapokban. A pozitív pszichológia alkalmazása a klinikai és egészségpszichológiában címmel egyetemi tankönyvet írt, a HVG Pszichológia Extra rendszeres szerzője. Egyetemi munkája mellett egyéni konzultációk keretében relaxációs és szimbólumterápiás gyakorlatokat vezet, illetve pozitív pszichoterápiás tanácsadást végez. A Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület tagja.