Az átverés művészeteOlvasson bele könyvünkbe!

Az átverés művészete

Miért dőlünk be a szélhámosoknak újra és újra?

Svindlerek, szemfényvesztők, kóklerek minden bokorban teremnek, de a valódi szélhámosok más esetek: rendkívüli személyiségek, a meggyőzés művészei, a bizalom kizsákmányolói. Hogyan csinálják? Miért olyan sikeresek? És miért dőlünk be nekik újra és újra?

 

Maria Konnikova, a nagy sikerű Mesterelme szerzője izgalmas új könyvében a szélhámosok elméjének működését, motivációikat és módszereiket térképezi fel. Nemcsak elképesztő átveréseket mutat be – a több millió dolláros, évtizedeken át tartó piramisjátékoktól a kivételes értékű műkincshamisításon át az áljósokig és a többszörös személyiséglopásig –, hanem a játszmák mögött meghúzódó pszichológiai elvekre is rávilágít. Így megérthetjük, miként manipulálható az emberi természet, felismerhetjük a gyanús jeleket, és elkerülhetjük, hogy magunk is csalók áldozatává váljunk.

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 2340 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2340 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Megjelenés 2018. 11. 09.
Terjedelem 384 oldal
ISBN 9789633040454

A szerzőről

Maria Konnikova

Maria Konnikova pszichológus, író, újságíró és profi pókerjátékos. A The New Yorker állandó munkatársa, írásai rendszeresen jelennek meg a The New York Times, a The Wall Street Journal és a Wired lapjain. A Személyiség- és Szociálpszichológiai Társaság 2019-ben neki ítélte a Kiváló tudományos újságíró díjat. A Harvard Egyetemen diplomázott és a Columbia Egyetemen szerzett doktori fokozatot pszichológiából. A legnagyobb blöff című könyvéhez végzett kutatómunkája részeként kereste fel Erik Seidelt, a világ egyik legjobb pókerjátékosát, akinek segítségével később sikeres játékos és több nagy pénzdíjas verseny nyertese lett.

Eddig megjelent könyvei: A Mesterelme, Az átverés művészete és A legnagyobb blöff .