E-könyv – A forrongó folyóOlvasson bele könyvünkbe!

E-könyv – A forrongó folyó

Kalandozások és felfedezések Amazóniában -TED Books 11.

„A folyó folyton emlékeztet arra, hogy a világ még mindig tele van felfedezni való csodákkal, és ezeket nem feltétlenül az ismeretlen sötétjében találhatjuk meg, hanem a hétköznapi élet fehér zajában is: olyan dolgokban, amelyeket jóformán észre sem veszünk, amelyekről már szinte el is feledkeztünk.”
Vajon tényleg létezik a spanyol konkvisztádorok végzete, a rejtélyes folyó, amelynek olyan forró a vize, hogy az állatok, amelyek beleesnek, megfőnek benne? Andrés Ruzo, a fiatal geológus egy gyermekkorában hallott legenda alapján kezdi kutatni az eddig dokumentálatlan természeti jelenséget az Amazonas vidékén, de felfedezése váratlan következményekkel jár: választania kell a folyót szentként tisztelő helyiek, a perui kormány és az olajtársaságok egymással ellentétes érdekei között. A forrongó folyó felfedezésének történetében a modern tudomány csap össze egy tradicionális világképpel.
Andrés Ruzo TED-előadása:
Borító ár: 1980 Ft
Aktuális ár: 1485 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1485 Ft
E-könyv vásárláshoz, kérjük jelentkezzen be!
Rendelhető
Várható szállítás: Kézbesítés Azonnal
Formátum Epub
Megjelenés 2017. 05. 11.
Terjedelem 160 oldal
ISBN 9789633046944

A szerzőről

Andrés Ruzo

Andrés Ruzo az Egyesült Államokban, Nicaraguában és Peruban nevelkedett. Ennek a vegyes háttérnek egy kis identitásválságon túl azt is köszönheti, hogy már igen fiatalon felismerte a tényt, hogy a világ problémái nem állnak meg az államhatároknál, hanem épp ellenkezőleg, mindenütt ugyanabból a forrásból és energiából erednek és táplálkoznak. Ez a felismerés késztette arra, hogy a geotermikus tudományok szakemberévé váljon. A Southern Methodist Egyetemen szerzett diplomát geológiából és pénzügyi ismeretekből, jelenleg, pedig, a geofizikai doktori disszertációján dolgozik. Meggyőződése, hogy a környezetvédelmi felelősségvállalás és a gazdasági prosperitás jól megfér egymással, arra törekszik, hogy a tudomány segítségével közelebb hozza és egyesítse ezt a két célt. A National Geographic hivatásos felfedezője (National Geographic Explorer), a tudományos ismeretek lelkes terjesztője, és az ismeretterjesztő anyagok elkötelezett fejlesztője.