Molly Molloy

Charles Bowden

El Sicario

Egy mexikói bérgyilkos igaz története

Az El Sicario Amerika drogháborújának rejtett arcát mutatja meg. A könyv "főhőse" egy bérgyilkos, aki parancsnokként szolgált Chihuahua állam rendőrségének kötelékében, aki az Egyesült Államokban részt vett egy FBI-os kiképzésen, és aki 20 éven át rabolta el, kínozta és ölte meg a mexikói drogkartell kiszemelt áldozatait. Miután élve került ki ebből az öldöklésből, Krisztushoz fordult.

Azóta folyamatosan menekül, hiszen a kartell vérdíjat tűzött ki a fejére. E menekülés közben mondta el nekünk élettörténetét egy példátlan és hátborzongató monológ formájában. Nem csak a kínzásokról és a gyilkosságokról mesélt, hanem a mexikói államot átszövő korrupcióról is. Az ő világában a megfélemlítés és a mészárlás csupán eszközök, a kartellek és a rendőrség jogérvényesítő eszközei. Amikor még ő irányította a juárezi rendőrség emberrablás-elleni osztagát, ugyanakkor ő irányította Juárezben az emberrablók egy csoportját is. Amikor pénzért embereket ölt, a szövetségi rendőrség lőpályáján gyakorolt.

Szabad ember, aki szabad elhatározásából adott interjút, sem az Egyesült Államokban, sem Mexikóban nem vádolják semmivel, nem folyik ellene büntetőeljárás. Egy magányos hang egy olyan tömegből, amelynek soha egyetlen tagja sem nyilatkozott még. A jövőt vetíti elénk: több ezer hozzá hasonló ember él Mexikóban. Elmondja azt az igazságot, amit senki sem akar hallani.

15%
3500 Ft
Internetes ár: (-15%) 2975 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 2800 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 1-3 munkanap
Borító Puha kötés
Megjelenés 2011. 05. 30.
Terjedelem 220 oldal
ISBN 9789633040577