Fenntartható hedonizmusOlvasson bele könyvünkbe!

Fenntartható hedonizmus

Boldog élet, amely nem méreg(drága) a Földnek

Miként csökkenthetjük a klímaszorongást?

Miképpen fogyaszthatunk kevesebbet, hogy az ne járjon lemondással?

Hogyan élhetünk örömteli és teljes életet anélkül, hogy ökológiai pusztítást okoznánk?

Sokan úgy gondolják, hogy a boldogság egyenlő az élvezetek halmozásával. A mohó, materialista, önző szemlélet, a végtelen növekedés kudarcának jelei azonban egyre nyilvánvalóbbak. Korunk kihívásai megkívánják, hogy olyan új életstratégiát alakítsunk ki, amely nem árt a Földnek.

A modern társadalomtudományra és az ókori görög filozófiára támaszkodva a közgazdász, coach és pszichológiai tanácsadó szerző bemutatja, hogy miként élhetünk autonóm, kreatív, értelmes és élvezetes életet gazdagító kapcsolatokkal. Arra ösztönöz, hogy megvizsgáljuk kollektív és személyes meggyőződéseinket a sikerről és a jó életről, és gyakorlati segítséget is nyújt belső erőforrásaink és akadályaink feltárásához. Hiánypótló kötet mindenkinek, aki szeretne aktívan hozzájárulni a mostani ökológiai és társadalmi problémák megoldásához.

Borító ár: 3900 Ft
Korábbi ár: 2730 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2022. 05. 17.
Terjedelem 352 oldal
ISBN 9789635652181

A szerzőről

Dr. Lelkes Orsolya

Lelkes Orsolya Ausztriában élő társadalomkutató közgazdász, coach és pszichológiai tanácsadó, aki lelkesen törekszik a két világ egyesítésére: a közjó, a közpolitikai és az értelmes, örömteli egyéni élet egységes szemléletével. Jelenleg a Soziokratie Zentrum Österreich külsős kutatója, emellett coach-ként, pszichológiai tanácsadóként, pszichodráma vezetőként dolgozik, illetve aktív tagja több új alternatív, fenntarthatósági kezdeményezésnek. Kutatóként a társadalmi egyenlőtlenségek, a szubjektív jóllét és az alternatív gazdasági és társadalmi rendszerek témáival foglalkozik. 2005 és 2013 között a European Centre for Social Welfare Policy and Research, Bécs vezető kutatója, illetve igazgatóhelyettese volt. 2002 és 2005 között a Pénzügyminisztérium Közgazdasági kutató osztályának vezetője volt, ahol többet között kezdeményezte a Közpénzügyi Füzetek sorozat elindítását, és Magyarország hivatalos képviselője volt az európai uniós Economic Policy Committee testületében. PhD-jét az London School of Economics-on védte meg, és (mai nevén) a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát.