Rajzpályázat - Kedvenc helyem madártávlatból

Rajzpályázat - Kedvenc helyem madártávlatból

2023. 09. 19. 00: 00 - 10. 18. 23: 59-ig
Virtuális

⛺️🖌Rajzpályázatra hívunk!🖍🏞
Nincs más dolgod, mint megmutatni, milyen a kedvenc helyed madártávlatból! Ez lehet olyan hely, ahová gyakran jársz együtt a családdal, vagy egyszerűen egy békés-nyugodt terület, ahol jó üldögélni, gondolkodni, alkotni, olvasni vagy együtt lenni a barátokkal.
Pályázatunkra így várjuk az elkészült műveket:
- bármilyen technikát használhatsz - rajz, festés, hímzés, tustechnika stb, a lényeg, hogy alkoss
- ha 5-10 év közötti vagy, pályázz mindenképp
- adj címet a képednek
- küldd el elkészült alkotásod a [email protected] emailcímre
- időpont: 09.19-10.18-ig


A pályázat hátteréről:
Frida és Gubanc 2 kismadár, akik hol lentről a földön ugrálgatva, hol pedig a fejünk fölött szárnyalva mutatják meg, mennyire színes Budapest vagy éppen Szeged városa. A madaraknak rengeteg veszéllyel kell szembenézniük útjuk során, de így is megannyi látnivalóban gyönyörködhetünk a 2 mesés ismeretterjesztő kötet lapjain keresztül. Most arra vagyunk kíváncsiak, te milyennek látod azt a helyet, ahol a legjobban szeretsz lenni, ahol a legjobb időt tölteni!
A zsűri és a nyeremény:
A beérkezett pályázatok elbírálásáról 4 tagú zsűri dönt majd:
- Trogmayer Éva - A Frida és Gubanc sorozat egyik megálmodója, szerzője
- Egervölgyi Lilla - A Frida és Gubanc sorozat másik megálmodója és a kötetek illusztrátora
- Tulics Mónika - a Frida és Gubanc kötetek felelős szerkesztője
- Tokody Béla, az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa
A zsűri által legjobbnak ítélt 5 pályázatért ajándékcsomagot adunk át majd a nyerteseknek, melyben könyvcsomagok, benne többek között a Frida és Gubanc kötetek szerzőpárosa által dedikált friss Frida és Gubanc Szegeden c. kötet, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ajándékai kapnak majd helyet.
Várjuk a pályázatokat!


A friss kötetről:
FRIDA ÉS GUBANC SZEGEDEN
Jól ismered Szegedet? Fridát és Gubancot nehéz lesz lepipálnod!
A szökevény kanári és a csibész veréb párosa Budapest után az alföldi város felé veszi az irányt. Úgy gondolják, itt végre biztonságban lehetnek. Vajon igazuk van, vagy valaki mégiscsak a nyomukban jár? Rájöhetsz, ha elkíséred őket a Dóm tértől a Vadasparkon át a titokzatos Öreg hölgyig. Útközben kiderül, hogyan bújhat el egyik épület a másikban, hol találod a város nevezetes patásáról elhíresült „Lófarát”, és megtudhatod azt is, mi a street art.
Böngészd át a kalandozásuk helyszíneihez tartozó érdekességeket, ismerd meg Szeged ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a festményszerű illusztrációk apró részleteibe!

A könyvet itt találod: https://hvgkonyvek.hu/konyv/frida-es-gubanc-szegeden