Frida és Gubanc Szegeden

Frida és Gubanc Szegeden

Jól ismered Szegedet? Fridát és Gubancot nehéz lesz lepipálnod!

A szökevény kanári és a csibész veréb párosa Budapest után az alföldi város felé veszi az irányt. Úgy gondolják, itt végre biztonságban lehetnek. Vajon igazuk van, vagy valaki mégiscsak a nyomukban jár? Rájöhetsz, ha elkíséred őket a Dóm tértől a Vadasparkon át a titokzatos Öreg hölgyig. Útközben kiderül, hogyan bújhat el egyik épület a másikban, hol találod a város nevezetes patásáról elhíresült „Lófarát”, és megtudhatod azt is, mi a street art.

Böngészd át a kalandozásuk helyszíneihez tartozó érdekességeket, ismerd meg Szeged ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a festményszerű illusztrációk apró részleteibe!

6 éves kortól ajánljuk.

Borító ár: 5990 Ft
Korábbi ár: 4493 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4792 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 235x300 mm
Megjelenés 2023. 09. 25.
Terjedelem 56 oldal
ISBN 9789635654253

A szerzőkről

Egervölgyi Lilla

Grafikus és tanár. Illusztrációinak egyedi hangulatát árnyalt színvilága és különleges rajztechnikai megoldásai adják. Digitális rajzaihoz akrilnyomatait, kollázstechnikával készült munkáit használja kiindulási alapként, de szívesen kísérletezik vegyes, manuális technikákkal is. Önállóan illusztrált kötetei a Medvemese, a Frida és Gubanc Budapesten, valamint a Frida és Gubanc Szegeden. Trormayer Évával közösen megálmodott Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyvük 2023-ban elnyerte a Szép Magyar Könyv 2022 pályázat különdíját.

Tanárként grafikát, illusztrációt, művészettörténetet tanít középiskolásoknak Szegeden, illetve a Kreatív ágazati képzéshez kapcsolódó oktatásfejlesztési munkában vesz részt.

Diplomáit a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, korábban sikeres hosszútávfutó volt. Szeged mellett él, két kamasz fiú édesanyja.

Trogmayer Éva

Újságíróként kezdte a pályáját. Cikkei a Délmagyarországban, a Kisalföldben majd később a Női váltó magazinban jelentek meg. Utóbbinak felelős szerkesztője is volt. Azt, hogy mesélni szeretne, mélyen legbelül már kisgyerekként tudta, de a megvalósításra kislánya születése motiválta. A Medvemese és az Ervin és az őrtündérek mesekönyvek szerzője, a Labi, az erdő pékje – Kovászmesék receptekkel, valamint a Labi és a nagy találkozás című gyerekkönyvek társszerzője. Egervölgyi Lillával közösen megálmodott Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyvük 2023-ban a Szép Magyar Könyv 2022 pályázat különdíjasa lett.