
Séfasztal a kert végében: könyvbemutató és beszélgetés
Finomságok a kertből az asztalra
Egyre többen fedezik fel a gasztronómia és a kertészkedés adta különleges élményt, de ennél is nagyobb öröm a „kertből az asztalra” elv szerint alkotni!
Horváth Gábor és Török Patrícia – A Séf és a Kertész élménykertészet és kertétterem séfje és kertésze bevezetnek minket a vegyszerek nélküli kertészkedés és a zöldséghangsúlyos, szezonális menük elkészítésének titkaiba. A programon ráadásul belekóstolhatunk néhány különleges fogásba, megcsodálhatunk egy kaviár lime fácskát, és az épp kiültetésre váró gyömbér- és kurkumatöveket.
Mire jó az ásásmentes kertészkedés? Milyen desszert készülhet a sóskából? Miért érdemes folyamatosan visszavágni a zöldfűszereket? Hogyan maradhat életben nálunk a thai citromnád vagy a gojibogyó? Mivel teheted a szuperegészséges céklát izgalmassá a család számára? Miért fontos az umami? Hogyan készíts batátapalántákat? Hogyan csalogathatsz elő igazán mély ízeket a zöldségekből egyszerű módszerekkel?
Házigazda: Anger Zsolt színész/rendező, a PhotoKitchen alapítója
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, Aventinus udvar
Időpont: 2023. május 17., 17:30-19:00
Eső esetén a programot május 17-én szerdán 17:30-tól a Marczibányi Téri Művelődési Központ Kamaratermében tartjuk meg!
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A Séfasztal a kert végében című könyv május 10-én jelenik meg, itt előrendelhető.
A programon lehetőség lesz könyvvásárlásra és dedikálásra is.
A szerzőkről részletesen:
Horváth Gábor – a Séf
Számos hazai és külföldi étteremben dolgozott, és évekig volt a Gault Millau Év Étterme-díjas, mádi Gusteau konyhafőnöke. Jelenleg pócsmegyeri kertjük terméseiből készíti káprázatos fogásait. „Itt kezdődött számomra az igazi nagy kaland. A közel három, vendéglátásban töltött évtized alatt megtanultam a minőségi alapanyagokkal való főzés igazi örömét és tisztelni a természetet. A mindennapos együttélés a kerttel csak tovább mélyítette bennem ezt az érzést. Célom, hogy ezt a létszemléletet és életvitelt és azt, hogy mi mindent lehet adni tiszta zöldségekből, fűszerekből, minél több embernek megmutathassam.”
Török Patrícia – a Kertész
Bölcsészként, fordítóként és nemzetközi kapcsolatok szakosként majdnem két évtizedig egészen más területen dolgozott. „Bár szerettem a munkámat, egyre inkább azt éreztem, hogy nem vagyok igazán a helyemen, hiszen sehol máshol nem érzem magam olyan önfeledten, mint a növények között, és semmi sem tud úgy lelkesíteni, mint a kísérletezés egy-egy új növény kicsíráztatásával és termőre fordításával. Miután éles szakmai váltással hivatalosan is kertésszé képeztem magam – minden iskolám közül ezt élveztem a legjobban – hozzájutottunk vágyaim tárgyához: egy méretes kerthez, ahol igazán elszabadulhatott a fantáziám."