Nem létezik jobb ízélmény, mint amit a saját kertünk adhat, amikor frissen szedett, általunk termelt alapanyagokból készülnek az ételeink! Elképesztő utazás egy mag életében, ahogy a földbe kerül, kinövi magát palántává, majd gyümölcsöt ad, amely végül a konyhánkon át az asztalunkra kerül. Az otthon termesztett zöldségek és gyümölcsök felhasználása nem csak ízletes, hanem egészséges és környezettudatos életmódot is támogatja.
Horváth Gábor és Török Patrícia - a Séf és a Kertész élménykertészetének és kertéttermének alapítói, saját történetükön keresztül vezetnek be minket a minőségi zöldségtermesztés és a kiváló gasztronómia világába. Patrícia megosztja velünk évek során szerzett tapasztalatait és tanácsait a sikeres kertészkedéshez, hangsúlyozva a természetes harmónia megtalálásának fontosságát, a természetes életközösségek, mint a madarak és rovarok által kialakított szimbiózis csodálatát. Ezáltal, összhangban a természettel, vegyszerek nélkül nevelhetünk ki kiváló minőségű alapanyagokat, a legegyszerűbb zöldségektől kezdve a különleges, egzotikus növényekig.
Gábor, aki korábban a Gusteau konyhafőnökeként dolgozott és a Gault Millau Év Étterme-díjjal is elismerték, saját kertjük terméseiből alkotja meg a finomabbnál finomabb,lenyűgöző fogásait. Kitűzött célja, hogy előtérbe helyezze a zöldségekre épülő étrendet és minőségi alapanyagokból készült ízletes ételeket kínáljon mindenki számára. Receptjei kipróbálásával megélhetjük a kreatív főzés adta örömöt és elégedettséget.
„Pati és Gábor megmutatják, hogyan lehet a természettel harmóniában létezni, kertészkedni és főzni. Megfelelő növényválasztással és -társítással egészséges és ízletes termést szüretelhetünk, és topéttermekhez is méltó fogásokat készíthetünk. Vallom, hogy a boldogság a kertben terem. Termeljünk hát belőle minél többet!”
McMENEMY MÁRK, kertész, műsorvezető, Kert TV
„Vágykeltően szépséges könyv ez, jó látni, hogy a kertész türelmes kíváncsisága milyen harmonikusan egészíti ki a szakács szenvedélyes örömét. Bizony, máshogy főz és gondolkozik az, aki maga termeli a tányérra valót, a magtól a levélig, a gyökértől a gyümölcsig ismeri az alapanyagot. Ritka ajándék kapni ebből a fajta tudásból.”
DRAGOMÁN GYÖRGY, író