Sportpszichológia - Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez: könyvbemutató, előadás és kerekasztal-beszélgetés

Sportpszichológia - Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez: könyvbemutató, előadás és kerekasztal-beszélgetés

2024. 06. 10. 18: 00 - 19: 30-ig
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

„Benned van a siker” – de hogyan válik a lehetőségből eredmény? Melyek a sportteljesítményhez kapcsolódó legfőbb pszichés tényezők, mi múlik a sportolón, és mire van hatással környezet?

A program során Dr. Kovács Krisztina és Dr. Gyömbér Noémi, a könyvben közreműködő Dr. Hevesi Krisztina, valamint meghívott vendégek a sportpszichológia szemszögén keresztül vizsgálják meg a sikerhez vezető utat.


🎤 18:00-18:20 Amikor semmi nem jön össze - Kovács Krisztina előadása stresszes helyzetekről, extrém megoldásokról
🎤 18:25-19:15 Beszélgetés a siker összetevőiről Kovács Krisztinával, Gyömbér Noémivel és Hevesi Krisztinával. Vendég: Kazi Tamás az FTC atlétikai szakosztályának edzője és szakágvezetője, olimpikon, országos csúcstartó, többszörös magyar bajnok középtávfutó. Moderátor: Simonyi Balázs filmrendező, futó
🎤 19:15-19:30 Közönségkérdések, válaszok
► Időpont: 2024. június 10., 18:00-19:30
► Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, K épület, Athén nagyelőadó (1123 Alkotás u. 42-48.)
📍 FONTOS: A belépés ingyenes, de a limitált férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Itt tudsz regisztrálni.


📚 KÖNYVVÁSÁRLÁS, DEDIKÁLÁS:
A Sportpszichológia című könyvet a helyszínen 25% kedvezménnyel tudod beszerezni, és a program után a szerzőkkel dedikáltathatod is.


A közreműködőkről bővebben:
🔹 Dr. Kovács Krisztina sportszakpszichológus, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének adjunktusa. Edzőkkel, utánpótlás- és felnőtt sportolókkal végzett munkája mellett aktívan kutatja a magyar versenysport jellegzetességeit. Főbb kutatási témái a sportszülőség, a sportolói lemorzsolódás pszichológiai háttere és a felnőtt sportolók és edzőik mentális egészsége. Számos cikk szerzője, valamint sportpszichológiai témájú könyvek, köztük a Fejben dől el és a Gyereklélek sportcipőben társszerzője.
🔹 Dr. Gyömbér Noémi a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének egyetemi docense. Okleves pszichológus, sportszakpszichológus. A hazai sportpszichológia jeles képviselője, több könyvfejezet szerzője, számos kötet, köztük a Fejben dől el és a Gyereklélek sportcipőben társszerzője. Tudományos munkásságát hazai és nemzetközi publikációk fémjelzik. Évtizedes tapasztalattal rendelkezik az utánpótláskorú és felnőtt válogatott sportolók sportpszichológiai felkészítésének terén.
🔹 Dr. Hevesi Krisztina, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszék, valamint az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet egyetemi adjunktusa. Végzettsége szerint közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológiatanár; sportszakpszichológus, egészségfejlesztő és szexuálpszichológiai szakpszichológus. A Magyar Pszichológiai Társaság Szexuálpszichológiai Szekciójának elnöke.
🔹 Kazi Tamás az FTC atlétikai szakosztályának edzője és a közép-hosszútávfutás szakág vezetője, olimpikon, országos csúcstartó, 34x-es magyar bajnok középtávfutó. A labdarúgást 20 évesen abbahagyva váltott sportágat és lett atléta. Több Európa Bajnokságon és Világbajnokságon is futott, és Olimpián is szerepelt. 800 és 1000 méteren a mai napig országos csúcstartó. 2021-ben a FTC színeiben az atlétikai csapatbajnokságot megnyerve vonult vissza. Ekkor indította el a gyermek atlétika szakosztályt a klubban, azóta versenyzői több korosztályos érmet és bajnoki címet szereztek. Utánpótlás sportolókkal nyolcadik éve foglalkozik saját vállalkozása, a kazitamasrunning keretein belül is, egyéni és kiscsoportos edzéseken.