Sportpszichológia

Sportpszichológia

Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez

Dr. Hevesi Krisztina közreműködésével

Minden, amivel a sportpszichológia a kiemelkedő teljesítményhez hozzájárul – gyakorlatorientált kézikönyv sportolóknak, edzőknek, sportszakembereknek és szülőknek.

„Fejben dől el” ‒ hallani gyakran sportkörökben. Valóban fontos, hogy a sportoló tudatos kontroll alatt tartsa önmagát és teljesítményét, a siker ugyanakkor nem kizárólag az egyénen múlik. Az egyetemi oktató és sportolókkal, élsportolókkal dolgozó szakember szerzők szerint a sportteljesítményekkel kapcsolatban számos más féligazság, mítosz is él a köztudatban. Átfogó kötetükben bemutatják a kiemelkedő teljesítményhez szükséges tényezőket, köztük azokat, amelyekre maguknak a sportolóknak nincs befolyásuk.
Megismerhetjük a legfőbb lélektani tényezőket, mint az önbizalom, a koncentráció vagy a motiváció, az egyéni és a csapatsportok, az élsport és az utánpótlás-nevelés jellegzetességeit, az egyéni, a közösségi és a vezetői szempontokat, emellett tabutémákról is szó esik. Sportolóként és sportszakemberként a sportpszichológia alapvetései és a friss tudományos eredmények mellett szemléletes példákkal, hasznos eszközökkel, gyakorlatokkal, illetve kérdőívekkel fejleszthetjük magunkat.

Ha érdekli a téma, várjuk a könyv kapcsán szervezett előadáson és kerekasztal-beszélgetésen!

„Benned van a siker” – de hogyan válik a lehetőségből eredmény? Melyek a sportteljesítményhez kapcsolódó legfőbb pszichés tényezők, mi múlik a sportolón, és mire van hatással környezet? A program során Dr. Kovács Krisztina és Dr. Gyömbér Noémi, a könyvben közreműködő Dr. Hevesi Krisztina, valamint meghívott vendégek a sportpszichológia szemszögén keresztül vizsgálják meg a sikerhez vezető utat.


► Időpont: 2024. június 10., 18:00-19:30
► Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Részletek és regisztráció itt.
Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Flexibilis tábla
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2024. 06. 07.
Terjedelem 384 oldal
ISBN 9789635655441

A szerzőkről

Dr. Gyömbér Noémi

Dr. Gyömbér Noémi a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének egyetemi docense. Okleves pszichológus, sportszakpszichológus. A hazai sportpszichológia jeles képviselője, több könyvfejezet szerzője, számos kötet, köztük a Fejben dől el és a Gyereklélek sportcipőben társszerzője. Tudományos munkásságát hazai és nemzetközi publikációk fémjelzik. Évtizedes tapasztalattal rendelkezik az utánpótláskorú és felnőtt válogatott sportolók sportpszichológiai felkészítésének terén, a 2014-es Téli Olimpiai Játékokon a magyar csapat egyik sportpszichológusa volt.

Dr. Kovács Krisztina

Dr. Kovács Krisztina sportszakpszichológus, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének adjunktusa. Edzőkkel, utánpótlás- és felnőtt sportolókkal végzett munkája mellett aktívan kutatja a magyar versenysport jellegzetességeit. Főbb kutatási témái a sportszülőség, a sportolói lemorzsolódás pszichológiai háttere és a felnőtt sportolók és edzőik mentális egészsége. Számos hazai és nemzetközi cikk szerzője, valamint sportpszichológiai témájú könyvek, köztük a Fejben dől el és a Gyereklélek sportcipőben társszerzője.