A klasszikus zene nagykönyveOlvasson bele könyvünkbe!

A klasszikus zene nagykönyve

Minden, amit tudni érdemes

Ki írta az első operát?

Min alapul a zenei hangok lejegyzésének rendszere?

Hogyan születnek a szimfóniák?

Miben különbözik a 12 fokú zene a hagyományostól?

Milyen újdonságot hozott az elektronikus eszközök használata a modern kor zenéjében?

A klasszikus zene nagykönyve átfogóan bemutatja az egyszólamú gregoriántól a modern minimalizmusig terjedő időszakot, elemzései során több mint kilencven zeneszerző munkásságát tárgyalja. E legendás vagy kevésbé ismert komponisták alkotásai révén vizsgálja, hogyan formálták ezek a művek a nyugati zene történetét és fejlődését. Az olvasót magával ragadó történetekkel és gondolatébresztő ábrákkal vezeti végig a klasszikus zene alapelvein, valamint a művészi alkotófolyamatok ihlető elképzelésein.

Ez a könyv nem csupán a klasszikus zene iránt érdeklődő kezdők számára nyújt kiváló összefoglalót, hanem a zenerajongók számára is bőven tartogat újdonságokat és érdekességeket. Az olvasók elmélyedhetnek az egyes művek mélyebb megértésében és élvezetében, gazdagítva ezzel zenei ismereteiket. A könyv célja, hogy minden olvasó számára érthetőbbé tegye a klasszikus zenét formáló alapelveket és az alkotói folyamatok hátterét, hozzájárulva a zenetörténet gazdag világának mélyebb megismeréséhez.

Az elemzések nemcsak a zenetörténet szempontjából fontos műveket tárgyalják, hanem bepillantást engednek a zeneszerzők életébe és koruk kulturális kontextusába is. Így válik a könyv egyaránt élvezetes és tanulságos olvasmánnyá minden zenerajongó számára, legyen szó a klasszikus zene kezdő felfedezőiről vagy a már tapasztaltabb hallgatókról.

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5250 Ft
Aktuális ár: 5625 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5625 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Megjelenés 2023. 02. 10.
Terjedelem 352 oldal
ISBN 9789635652693