A szerelem matematikájaOlvasson bele könyvünkbe!

A szerelem matematikája

A tökéletes képlet nyomában - TED Books 3.

„Könyvemben egy eddig ismeretlen perspektívából, a matematika segítségével mutatom be az emberiséget leginkább foglalkoztató témát: a szerelmet.”
 
Mennyi az esélyünk arra, hogy ránk talál a szerelem? Mekkora a valószínűsége, hogy tartós marad? Hogyan működik a netes társkeresés? Mikor kellene megállapodnunk? Hogyan kerülhetjük el a válást? Segíthet-e eldönteni a játékelmélet, felhívjuk-e a másikat egy randi után?
Hannah Fry a maga bölcs, szellemes és humoros módján bebizonyítja, hogy a matematika meglepően hasznos eszköze lehet a szerelem bonyolult, gyakran érthetetlen és bosszantó, de annál érdekesebb természetének feltérképezéséhez.
Hannah Fry TED-előadása:
 
TED - gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni
A TED a technológia, a szórakoztatás és a dizájn témaköreivel foglalkozó konferenciaként indult húsz éve, ma azonban már szinte nincs is olyan téma, amelyről ne tartanának előadást a TED színpadán. Inspiráló előadásokat hallhatunk a tudomány, a kultúra, a dizájn, a szórakoztatás és az üzlet világából, valamint a legkülönbözőbb globális problémákról, több mint 100 nyelven. Szenvedélyesen hisznek a gondolatok erejében, amelyek képesek megváltoztatni az emberek hozzáállását, életét, sőt az emberiség jövőjét.
 

 

TED Books
Kis könyvek, nagy gondolatok
Ahol a TED-előadások véget érnek, ott kezdődnek a könyvek. Elég rövidek ahhoz, hogy gyorsan információhoz juthass, viszont elég hosszúak is, hogy mélyebbre áshass egy-egy témában. A könyvsorozatban helyet kap mindenféle tartalom: az építészettől az üzleti életig, az űrutazástól a szerelemig.
 

 

Borító ár: 2200 Ft
Aktuális ár: 1870 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
1760 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 125x176 mm
Megjelenés 2015. 04. 21.
Terjedelem 190 oldal
ISBN 9789633042229

A szerzőről

Hannah Fry

Dr. Hannah Fry matematikus a University College London regionális elemzésekkel foglalkozó intézetének (Centre for Advanced Spatial Analysis) munkatársa. Napi munkája során matematikai modellek segítségével tanulmányozza az emberi viselkedés mintázatait, egyebek mellett a felkelések, a terrorizmus, a kereskedelem és a vásárlás területén.

Emellett népszerűsíti a UCL munkáját: beviszi a matematikát a színházak, kocsmák és iskolák falai közé. Munkatársaival együtt szerkeszti a BBC Worldwide YouTube-csatornáját, és rendszeresen feltűnik az Egyesült Királyság televíziós és rádióműsoraiban.

Londonban él a férjével, Phillel, aki szerencsére pontosan 38%-nál lépett be az életébe. Az esküvője tervezéséből megmaradt egy csomó Python-kód, kérésre szívesen elküldi.

A Twitteren is megtalálható: @frysquared


Hannah Fry TED-előadása elérhető a TED.com-on.