Michael Brooks

A tudomány titkos anarchiája

A radikális gondolkodás szabadsága

A tudomány legtöbbünk számára olyan, mint egy diadalmenet, amelyben logikus lépések megdönthetetlen bizonyítékokon keresztül egyértelműen elvezetnek a megoldáshoz. De ez a mi sem áll távolabb az igazságtól. A szerző a tőle megszokott nyíltsággal, rendkívül sok megtörtént esetet feltárva, foglalja össze, hogy a tudomány sokkal inkább tortúra, álmok, látomások, fáradhatatlanság, hazudozás, szélhámosság, kétségbeesés, civakodás, hetvenkedés, politika, pénz, elszántság és végül - ha minden sikerül - egy pillanatnyi eufória, amiért az egésznek értelme volt. De a tudomány titkos anarchiájának leleplezése nem elveszi, hanem inkább visszaadja az őt megillető rangját és helyét. "Ha szeretnénk, hogy a tudomány tovább fejlődjön, több rebellist, radikálist, jogfosztottat, anarchistát kell szabadjára engednünk. Eljött annak az ideje, hogy ne elfojtsuk, hanem ünnepeljük a tudomány anarchiáját."

15%
3900 Ft
Internetes ár: (-15%) 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3120 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 1-3 munkanap
Borító Karton
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2011. 11. 23.
Terjedelem 372 oldal
ISBN 9789633040720

A szerzőről

Michael Brooks

Michael Brooks, who holds a PhD in quantum physics, is an author, journalist and broadcaster. He is a consultant at New Scientist, a magazine with over three quarters of a million readers worldwide, has a weekly column for the New Statesman and is a Huffington Post UK blogger. He is the author of Free Radicals: The Secret Anarchy of Science and the bestselling non-fiction title 13 Things That Don't Make Sense.

His writing has also appeared in the Guardian, the Independent, the Observer, the Times Higher Education, the Philadelphia Inquirer and many other newspapers and magazines. He has lectured at various places, including New York University, The American Museum of Natural History and Cambridge University.