E-könyv – Életem Franciaországban

E-könyv – Életem Franciaországban

„Arra a következtetésre jutottam, hogy én valójában nyilván francia vagyok, csak erről mindenki elfelejtett felvilágosítani.”
A francia konyha művészete című legendás szakácskönyv szerzője, Julia Child 1948-ban érkezett Párizsba a férjével. Alig beszélt franciául és a főzéshez sem konyított, azonban hamar rájött, hogy Franciaország az ő „szellemi hazája”, a főzés pedig a szenvedélyévé vált. Szerelmes lett a francia konyhába, az ízeibe, a történetébe, a végtelen variációiba, a szigorú alapelveibe, a kreativitásába és a csodálatos emberekbe.

Julia szórakoztató memoárjából megismerjük a francia nyelv és a francia konyha elsajátításáért vívott küzdelmeit, hányattatásait a híres Cordon Bleu főzőiskolában, nagy sikerű könyve és televíziós főzőműsora születésének körülményeit, és közel ötven évig tartó, csodálatos házasságát. Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről szól.

A könyv ihlette filmsorozat, a Julia összes évada elérhető az HBO Max kínálatában.

Borító ár: 5310 Ft
Aktuális ár: 3983 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3983 Ft
E-könyv vásárláshoz, kérjük jelentkezzen be!
Rendelhető
Várható szállítás: Kézbesítés Azonnal
Formátum Epub
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2024. 03. 05.
Terjedelem 352 oldal
ISBN 9789635655366

A szerzőről

Julia Child

Julia Child neves amerikai séf, író és televíziós műsorvezető. Ő volt az, aki a hatvanas években az Egyesült Államokban népszerűvé tette a francia kulináris művészetet, elsősorban a A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyvével és a későbbi televíziós sorozatával, a „The French Chef”-fel.

Julia Child elragadó egyéniségével, közvetlen írói stílusával és kitűnő humorérzékével a kevésbé gyakorlottakat is könnyedén meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni. Önbizalmat adott a konyhaművészetben „pályakezdőnek” számító és bizonytalan háziasszonyoknak, akik korábban lehetetlennek tartották ízletes és extravagáns ételek elkészítését. A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyve alapműnek számít. 500 receptjével és több mint 100 ábrájával közérthető módon megtanítja a konyhában használatos legalapvetőbb technikákat.

Ahogy Mautner Zsófia fogalmaz: „Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”