Julia Child

Julia Child neves amerikai séf, író és televíziós műsorvezető. Ő volt az, aki a hatvanas években az Egyesült Államokban népszerűvé tette a francia kulináris művészetet, elsősorban a A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyvével és a későbbi televíziós sorozatával, a „The French Chef”-fel.

Julia Child elragadó egyéniségével, közvetlen írói stílusával és kitűnő humorérzékével a kevésbé gyakorlottakat is könnyedén meggyőzte arról, hogy akár a legbonyolultabb fogásokat is képesek lesznek önállóan elkészíteni. Önbizalmat adott a konyhaművészetben „pályakezdőnek” számító és bizonytalan háziasszonyoknak, akik korábban lehetetlennek tartották ízletes és extravagáns ételek elkészítését. A francia konyhaművészet elsajátítása című szakácskönyve alapműnek számít. 500 receptjével és több mint 100 ábrájával közérthető módon megtanítja a konyhában használatos legalapvetőbb technikákat.

Ahogy Mautner Zsófia fogalmaz: „Julia Child halhatatlanságát receptjei időtállósága és végtelen precizitása adja – nem lehet őket elrontani. Julia örök kíváncsisága élete végéig izzásban tartotta főzési szenvedélyét, áldás ez nekünk, akik szeretünk főzni!”

Sajnos nincsenek ilyen termékek.