Frida és Gubanc Budapesten

Vajon milyen lehet Budapest madárszemmel?

Egy biztos, semmiképpen sem unalmas! Főleg, ha Frida, a szökevény kanári és Gubanc, a csibész veréb izgalmas kalandokkal teli útját követed a Hősök terétől az Országházon és a Füvészkerten át a Nyugati pályaudvarig. Miközben összetűzésbe keverednek Gizdával, a macskával és a hiú varjúvezérrel, megtudják azt is, mit rejt a Várhegy mélye, hol találkoztak régen a boszorkányok, és merre van a temető, ahol nem nyugszik senki.

Böngészd át a csavargásuk helyszíneihez tartozó érdekességeket, ismerd meg Budapest ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a látványos illusztrációk apró részleteibe!

6 éves kortól ajánljuk.

Borító ár: 5990 Ft
Korábbi ár: 4193 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4792 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 235x300 mm
Megjelenés 2022. 09. 06.
Terjedelem 64 oldal
ISBN 9789635652747

A szerzőkről

Egervölgyi Lilla

Grafikus és tanár. Illusztrációinak egyedi hangulatát árnyalt színvilága és különleges rajztechnikai megoldásai adják. Digitális rajzaihoz akrilnyomatait, kollázstechnikával készült munkáit használja kiindulási alapként, de szívesen kísérletezik vegyes, manuális technikákkal is. Önállóan illusztrált kötetei a Medvemese és a Frida és Gubanc Budapesten.

Tanárként grafikát, illusztrációt, művészettörténetet tanít középiskolásoknak Szegeden, illetve a Kreatív ágazati képzéshez kapcsolódó oktatásfejlesztési munkában vesz részt.

Diplomáit a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, korábban sikeres hosszútávfutó volt. Szeged mellett él férjével és két kamasz fiával.

Trogmayer Éva

Trogmayer Éva újságíróként kezdte a pályáját. Cikkei a Délmagyarországban, a Kisalföldben majd később a Női váltó magazinban jelentek meg. Utóbbinak felelős szerkesztője is volt. Azt, hogy mesélni szeretne, mélyen legbelül már kisgyerekként tudta, de a megvalósításra kislánya születése motiválta. A Labi, az erdő pékje – Kovászmesék receptekkel című gyerekkönyv társszerzője. Új, Egervölgyi Lillával közös, városnéző, művészi mesekönyve a Frida és Gubanc Budapesten.