Frida és Gubanc Budapesten

Vajon milyen lehet Budapest madárszemmel?

Egy biztos, semmiképpen sem unalmas! Főleg, ha Frida, a szökevény kanári és Gubanc, a csibész veréb izgalmas kalandokkal teli útját követed a Hősök terétől az Országházon és a Füvészkerten át a Nyugati pályaudvarig. Miközben összetűzésbe keverednek Gizdával, a macskával és a hiú varjúvezérrel, megtudják azt is, mit rejt a Várhegy mélye, hol találkoztak régen a boszorkányok, és merre van a temető, ahol nem nyugszik senki.

Böngészd át a csavargásuk helyszíneihez tartozó érdekességeket, ismerd meg Budapest ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a látványos illusztrációk apró részleteibe!

6 éves kortól ajánljuk.

Borító ár: 5990 Ft
Korábbi ár: 4493 Ft
Aktuális ár: 5092 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4792 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 235x300 mm
Megjelenés 2022. 09. 06.
Terjedelem 64 oldal
ISBN 9789635652747

A szerzőkről

Egervölgyi Lilla

Grafikus és tanár. Illusztrációinak egyedi hangulatát árnyalt színvilága és különleges rajztechnikai megoldásai adják. Digitális rajzaihoz akrilnyomatait, kollázstechnikával készült munkáit használja kiindulási alapként, de szívesen kísérletezik vegyes, manuális technikákkal is. Önállóan illusztrált kötetei a Medvemese, a Frida és Gubanc Budapesten, valamint a Frida és Gubanc Szegeden. Trormayer Évával közösen megálmodott Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyvük 2023-ban elnyerte a Szép Magyar Könyv 2022 pályázat különdíját.

Tanárként grafikát, illusztrációt, művészettörténetet tanít középiskolásoknak Szegeden, illetve a Kreatív ágazati képzéshez kapcsolódó oktatásfejlesztési munkában vesz részt.

Diplomáit a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, korábban sikeres hosszútávfutó volt. Szeged mellett él, két kamasz fiú édesanyja.

Trogmayer Éva

Újságíróként kezdte a pályáját. Cikkei a Délmagyarországban, a Kisalföldben majd később a Női váltó magazinban jelentek meg. Utóbbinak felelős szerkesztője is volt. Azt, hogy mesélni szeretne, mélyen legbelül már kisgyerekként tudta, de a megvalósításra kislánya születése motiválta. A Medvemese és az Ervin és az őrtündérek mesekönyvek szerzője, a Labi, az erdő pékje – Kovászmesék receptekkel, valamint a Labi és a nagy találkozás című gyerekkönyvek társszerzője. Egervölgyi Lillával közösen megálmodott Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyvük 2023-ban a Szép Magyar Könyv 2022 pályázat különdíjasa lett.