Hivatásos rajongó

Történetek színházról, pályatársakról

„Sokszor megkérdeztem magamat: Ki ez a hülye? − mármint én −, aki rajong a színészekért, a színházért, a régi pályatársakért, előadások emlékéért, találkozásokért színészként és nézőként egyaránt. Miközben nekem is megadatott, hogy az elmúlt ötven évet színpadon vagy tévékamerák előtt tölthettem – sok sikerrel, talán némi népszerűséggel a hátam mögött –, megmaradtam hivatásos rajongónak.”

Gálvölgyi János


Gálvölgyi János már gyerekként is megszállottan lelkesedett a színházért: szenvedélyes autogramgyűjtőként ünnepelt színészekkel elegyedett szóba a művészbejáróknál, betéve tudta a Pesti Műsorban megjelenő szereposztásokat, és rendszeres látogatója volt a Madách Színház előadásainak. Rajongása akkor is megmaradt, amikor már ő maga is országosan elismert színművész volt.

A HVG 360-on megjelent beszélgetések alapján készült könyvben, a Hivatásos rajongóban, Gálvölgyi János Kövesdi Péterrel beszélget a színházi élményeiről, szinkron- és tévés szerepeiről, a haknikról, a hajdanvolt nagy pályatársakról és a méltatlanul elfeledett epizódszereplőkről. Beszámol mestersége buktatóiról és szakmai barátságokról, csakúgy, mint az emlékezetesebb sértődésekről, konfliktusokról. Személyes történetei az egykori színházi, filmes és tévés világ magával ragadó hangulatát varázsolják elénk, méltó emléket állítva egy egész színészgenerációnak.

Borító ár: 4900 Ft
Korábbi ár: 3675 Ft
Aktuális ár: 4165 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2022. 05. 26.
Terjedelem 300 oldal
ISBN 9789635652549

A szerzőkről

Gálvölgyi János

Színművész. 1948. május 26-án született Budapesten. A Madách Gimnáziumban érettségizett, 1966–68-ban fényképészként dolgozott. 1968-ban a Ki mit tud? televíziós tehetségkutatóján parodistaként indult. 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1993-ig a Thália Színház, majd a Madách Színház tagja lett. Jelenleg a Játékszínben, a Rózsavölgyi Szalonban, az Orlai Produkció előadásaiban és Pintér Béla társulatában szerepel. Több mint 50 éve látható a televízió képernyőjén. Számos díjat kapott: Jászai Mari-díjas, a Magyar Köztársaság tiszti keresztjének viselője, érdemes művész, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Karinthy-gyűrűs, Bonbon-díjas, életműdíjas

Kövesdi Péter

Újságíró. 1990-ben Sudár Istvánnal és Szurmai Jánossal a Humorfesztiválon a Hócipő különdíját nyerte, ezután ismerkedett meg Gálvölgyi Jánossal, és írt jeleneteket a Gálvölgyi Show számára. Később riporterként és szerkesztőként dolgozott a televízióban, az írott és az online sajtóban. A Független Hírügynökség alapító-szerkesztője (2001–2009). 2021-ben a hvg360-on jelent meg 15 részes beszélgetős sorozata Gálvölgyi Jánossal, amely alapján ez a könyv is készült.