Gálvölgyi János

Színművész. 1948. május 26-án született Budapesten. A Madách Gimnáziumban érettségizett, 1966–68-ban fényképészként dolgozott. 1968-ban a Ki mit tud? televíziós tehetségkutatóján parodistaként indult. 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1993-ig a Thália Színház, majd a Madách Színház tagja lett. Jelenleg a Játékszínben, a Rózsavölgyi Szalonban, az Orlai Produkció előadásaiban és Pintér Béla társulatában szerepel. Több mint 50 éve látható a televízió képernyőjén. Számos díjat kapott: Jászai Mari-díjas, a Magyar Köztársaság tiszti keresztjének viselője, érdemes művész, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Karinthy-gyűrűs, Bonbon-díjas, életműdíjas

Hivatásos rajongó

Hivatásos rajongó

Történetek színházról, pályatársakról

„Sokszor megkérdeztem magamat: Ki ez a hülye? − mármint én −, aki rajong a színészekért, a színházért, a régi pályatársakért, előadások emlékéért, találkozásokért színészként és nézőként egyaránt. Miközben nekem is megadatott, hogy az elmúlt ötven évet színpadon vagy tévékamerák előtt tölthettem – sok sikerrel, talán némi népszerűséggel a hátam mögött –, megmaradtam hivatásos rajongónak.”

Gálvölgyi János


Gálvölgyi János már gyerekként is megszállottan lelkesedett a színházért: szenvedélyes autogramgyűjtőként ünnepelt színészekkel elegyedett szóba a művészbejáróknál, betéve tudta a Pesti Műsorban megjelenő szereposztásokat, és rendszeres látogatója volt a Madách Színház előadásainak. Rajongása akkor is megmaradt, amikor már ő maga is országosan elismert színművész volt.

A HVG 360-on megjelent beszélgetések alapján készült könyvben, a Hivatásos rajongóban, Gálvölgyi János Kövesdi Péterrel beszélget a színházi élményeiről, szinkron- és tévés szerepeiről, a haknikról, a hajdanvolt nagy pályatársakról és a méltatlanul elfeledett epizódszereplőkről. Beszámol mestersége buktatóiról és szakmai barátságokról, csakúgy, mint az emlékezetesebb sértődésekről, konfliktusokról. Személyes történetei az egykori színházi, filmes és tévés világ magával ragadó hangulatát varázsolják elénk, méltó emléket állítva egy egész színészgenerációnak.

Borító ár: 4900 Ft
Aktuális ár: 3430 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3430 Ft
Kosárba