Kalauz abszolút mindenhez

Kalauz abszolút mindenhez

Tényleg létezik szabad akarat?
Mennyire pontos a pontos idő? Valóban szeret minket a kutyánk?
Hány másodpercig tart kiüríteni egy tele hólyagot?
Miért elavult Hollywood ufóábrázolása?

Higgyük bármennyire is, hogy már minden tudásnak a birtokában vagyunk, átlátjuk és értjük is a világegyetemet, be kell ismernünk, hogy az intuíciónk és az érzékszerveink rendre félrevezetnek bennünket. A gazdagon illusztrált Kalauz abszolút mindenhez szerzői azt a célt tűzték maguk elé, hogy – az unalmasabb részeket természetesen kihagyva – sorra vegyék a tudomány botlásait, tévedéseit és hibáit.

Hannah Fry matematikus és Adam Rutherford genetikus játékos utazásra hívnak minket, magyarázatot kínálva abszolút mindenre – az idő és a tér eredetétől kezdve a galaxisokon, az evolúción és a dinoszauruszokon át egészen a rejtelmes emberi elméig. Könyvükben számos közvélekedést megcáfolva szellemesen és közérthető formában világítanak rá, hogy a valóságunk sokkal több annál, mint amit látunk, hallunk, szagolunk, tapintunk, vagy egyáltalán el tudunk képzelni.

Borító ár: 4990 Ft
Korábbi ár: 3743 Ft
Aktuális ár: 3992 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3992 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2024. 06. 03.
Terjedelem 320 oldal
ISBN 9789635653027

A szerzőkről

Adam Rutherford

Adam Rutherford díjnyertes író, műsorvezető és a University College London genetikusa. Könyvei között szerepel a Minden ember (rövid) története, Az ember könyve és a How to Argue with a Racist című Sunday Times-bestseller. Számos dokumentumfilmet írt és prezentált a BBC rádió és televízió számára, köztük az Inside Science és a The Cell címűeket. Számos filmben dolgozott tudományos tanácsadóként, köztük az Oscar-díjas Ex Machina (2015) és a 2018-es Expedíció (Annihilation) című sci-fikben.

Hannah Fry

Dr. Hannah Fry matematikus a University College London regionális elemzésekkel foglalkozó intézetének (Centre for Advanced Spatial Analysis) munkatársa. Napi munkája során matematikai modellek segítségével tanulmányozza az emberi viselkedés mintázatait, egyebek mellett a felkelések, a terrorizmus, a kereskedelem és a vásárlás területén.

Emellett népszerűsíti a UCL munkáját: beviszi a matematikát a színházak, kocsmák és iskolák falai közé. Munkatársaival együtt szerkeszti a BBC Worldwide YouTube-csatornáját, és rendszeresen feltűnik az Egyesült Királyság televíziós és rádióműsoraiban.

Londonban él a férjével, Phillel, aki szerencsére pontosan 38%-nál lépett be az életébe. Az esküvője tervezéséből megmaradt egy csomó Python-kód, kérésre szívesen elküldi.

A Twitteren is megtalálható: @frysquared


Hannah Fry TED-előadása elérhető a TED.com-on.