Olvasson bele könyvünkbe!

Nem Szentírás!

Beszélgetések bibliai történetek kapcsán

„mindez arról szól, hogy az ember bármelyik pillanatban felszabadulhat, újjászülethet. átláthat a hazugságokon.
[…] szerintem a biblia, ha úgy olvassák, ahogy mi olvassuk, egy forradalmi kiáltvány.”
Feldmár András pszichoterapeuta és Tóth László teológus, pszichológia MA, mentálhigiénés szakember tíz bibliai történet kapcsán beszélget rezilienciáról, gyermeki létről, hatalomról és félelemről, megbocsátásról, szabad akaratról, végzetről, függőségről, örömről, boldogságról, igazságról és valóságról. Könyvük utazás az európai keresztény kultúrkörön át bensőnk legmélyebb rétegéig, néhol komoly, néhol komolytalan felvetésekkel, tabuk döngetésével, amelynek során nem mindig a válaszok, hanem a kérdések a fontosabbak.

Könyvbemutató szalonbeszélgetés Feldmár Andrással és Tóth Lászlóval június 29-én, 18 órától a CEU-n >> Részletek és jegyvásárlás

Borító ár: 4900 Ft
Aktuális ár: 4165 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2023. 06. 05.
Terjedelem 246 oldal
ISBN 9789635654079

A szerzőkről

Feldmár András

1940-ben született Budapesten, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként számos terápiás kísérlet részese Európában és Amerikában. Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen jön Magyarországra, ahol a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat vezet.


A Feldmár Intézet Mesekör programját 2012-ben a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatával tüntették ki, a fogvatartottak társadalmi reintegrációjával összefüggő módszerek kialakításáért és azok sikeres alkalmazásáért. A program 2013-ban ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjat is kapott.

Tóth László

Tóth László, a Feldmár Intézet ügyvezetője mentálhigiénés szakember
Nagyváradon született, Kolozsváron járt egyetemre, lelkészként szolgált, családgondozónak állt, mentálhigiénét végzett Debrecenben, pszichológiát tanult, szerhasználó tinédzserekkel dolgozott egy bentlakásos terápiás otthonban, – tizenöt éve emberekkel foglalkozik.
Rendkívül szerteágazó tapasztalatai higgadtságra tanították. Büky Dorkától tanulta és sokat gyakorolták együtt: “Nem kell megijedni, ha dörög és villámlik!”

2012-ben ismerkedett meg személyesen Feldmár Andrással, Büky Dorkával és a Feldmár Intézettel. Azóta több projektben dolgoztak együtt.
2013-ban a büntetés-végrehajtásból frissen szabadultak reintegrációját segítő B-terv programot vezette, rendszertelenül, de rendszeres lelkesedéssel a Balassagyarmati Börtön és Fegyház Mesekörében is részt vett.
2014 óta rendszeres vendége és műhely vezetője a Feldmár Nyári Egyetemeknek.
Feldmár Andrással több nyilvános beszélgetésben vett részt, témájukat tekintve: kamaszokról, életről, halálról, felelősségről, segítségnyújtási etikáról, stb.
2017 óta vezeti a Vasjankó férficsoportot, melynek 2020 óta online változatát is kidolgozta.

2020-ban vette át a Feldmár Intézet vezetését Büky Dorkától.