Bárcsak olvasták volna ezt a könyvet a szüleink - de a gyerekeink hálásak lesznek, hogy mi megtettükOlvasson bele könyvünkbe!

Bárcsak olvasták volna ezt a könyvet a szüleink - de a gyerekeink hálásak lesznek, hogy mi megtettük

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyereke boldog legyen, és senki nem akarja elszúrni a gyereknevelést. De hogyan érhetjük ezt el?
Ebben a magával ragadó, okos és szórakoztató könyvben az ismert brit pszichoterapeuta, Philippa Perry húszéves szakmai és szülői gyakorlatával segít eligazodni, hogy mi az igazán fontos a gyereknevelés során. Konkrét, helyzetre szabott tanácsok és részletes tippek, trükkök helyett a teljes képet mutatja be: hogyan alakíthatunk ki olyan szülő-gyerek kapcsolatot, amely minden életkorban, bármely helyzetben megkönnyíti a kapcsolódást, és segít elkerülni a legnagyobb buktatókat.

 

 

 

 

 

  • Vizsgáljuk meg, hogyan befolyásolja saját neveltetésünk szülői hozzáállásunkat.
  • Fogadjuk el, hogy fogunk hibákat elkövetni, és tanuljuk meg, hogyan tehetjük jóvá őket.
  • Ismerjük fel és törjük meg a rossz mintákat, beidegződéseket.
  • Tanuljuk meg kezelni saját és gyerekünk érzéseit.
  • Értsük meg, mit jelent gyerekünk nemkívánatos viselkedése.

 

Azt fogjuk kívánni, bárcsak olvasták volna ezt a könyvet a saját szüleink – és a gyerekeink hálásak lesznek azért, hogy mi megtettük.

„Átfogó megközelítés arról, mit is jelent érzelmileg intelligens és normális szülőnek lenni. [...] Ha megfogadjuk a könyvben leírtakat, és hajlandóak vagyunk egy kicsit magunkba nézni, a saját problémáink közül sokat megspórolhatunk a következő generációnak." – Alain de Botton

Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Megjelenés 2019. 11. 20.
Terjedelem 320 oldal
ISBN 9789633047729

A szerzőről

Philippa Perry

Philippa Perry brit pszichoterapeuta és író. Rendszeresen publikál a Guardian, az Observer, a Time Out és a Healthy Living magazinokban, és saját rovatot vezet a Psychologies folyóiratban.

2010-ben jelent meg a Kanapéregény (Couch Fiction) című képregénye azzal a céllal, hogy a pszichoterápiát közelebb hozza a nagyközönséghez.

Ezután csatlakozott az Élet Iskolája mozgalomhoz, ahol könyve is megjelent Hogyan maradjunk normálisak? (How to Stay Sane?) címmel.

Férjével, a művész Grayson Perryvel és lányával, Florence-szel Londonban és Sussexben él. Imád kertészkedni, főzni, bulizni, sétálni, twitterezni és tévézni.