dr. Oakley Barbara

Az amerikai Barbara Oakley végig bukdácsolta az általános és a középiskolát matematikából és természettudományokból. Meggyőződése volt, nem elég okos ahhoz, hogy megértse a matematikat. A húszas évei második feleben azonban úgy döntött elölről kezdi a középiskolai matematika tanulását. Lassan, de biztosan fejlődött a matematika es a természettudományok terén, mégpedig az amerikai hadseregben folytatott nyelvtanulmányai során elsajátított hatékony tanulási módszerek alkalmazásával. Kitartó munkájának köszönhetően végül az alap- es mesterképzés elvégzését követően mérnöki doktori fokozatot szerzett. Barbara jelenleg az Oaklandi Egyetem mérnökprofesszora. Az utóbbi években teljes munkaidőben azon dolgozik, hogy másokat segítsen az eredményes és hatékony tanulásban. A tanulással foglalkozó első könyve hónapokig szerepelt a The New York Times rangos bestsellerlistáján, emellett diákok millióit tanítja világszerte A tanulás tanulása címet viselő, rendkívül népszerű online kurzusán.

Szuperagy

Szuperagy

A legjobb tanulási stratégiák

Túl sok időt töltesz tanulással, de a végeredmény kiábrándító?

Nehezen emlékszel vissza arra, amit olvastál, és hajlamos vagy a halogatásra?

Gyakran elkalandozik a figyelmed, és unalmasnak találod az anyagot?

Ha mindez igaz rád, ez a könyv neked szól.

A kötet szerzői, dr. Barbara Oakley és a Szuperdiák bestseller írója, Olav Schewe korábban tanulási nehézségekkel küszködtek, de rátaláltak azokra a technikákra, amelyek segítségével bármilyen anyagot könnyedén elsajátíthatnak. Az idegtudomány és a kognitív pszichológia meglátásaira építve képesek voltak fejleszteni és javítani tanulási képességeiket, legyen szó bármilyen témáról is.

A sikeres tanulók folyamatosan bővítik az eszköztárukat olyan módszerekkel, amelyek segítenek a tanulásban. Ez teszi lehetővé, hogy maximális hatékonysággal használják az agyukat, függetlenül attól, hogy van-e kedvük épp a tanuláshoz, vagy nincs.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan legyél te is ilyen diák.

Borító ár: 4200 Ft
Aktuális ár: 3150 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3150 Ft
Készletfigyelés