Készítsük el kedvenc süteményeinket egészségtudatosan, cukor és fehér liszt nélkül! Ez a könyv megmutatja, hogy az életmódváltás nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a desszertekről. Elég néhány hozzávalót egészségesebb alternatívára cserélni, és máris élvezhetjük a finomságokat: a reggeli kávé mellé süthetünk fonott kalácsot vagy fahéjas csigát, ünnepekkor pedig kedvenc csokoládétortánk kerülhet az asztalra, és vendégeinket is elkápráztathatjuk szilvalekváros-tepertős pogácsával.
A könyvben szereplő receptek között számos változatos és könnyen elkészíthető desszertet találunk, legyen szó édes vagy sós süteményekről, kelt tésztákról vagy sütés nélküli édességekről. Minden receptnél feltüntettük a tápanyagértékeket, így az inzulinrezisztenciával küzdők mellett a különféle diéták követői is könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő édességeket. Sok recept vegánok, tej-, laktóz-, és gluténérzékenyek számára is tökéletesen alkalmas.
Kovács Helga, építész végzettségű, ma már kizárólag receptfejlesztéssel és tartalomgyártással foglalkozik. Amikor 2014-ben inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, azonnali életmódváltásra kényszerült. Ekkor indította el Sugarfree Dots blogját, ahol cukormentes receptjeivel és gyönyörű fotóival mára több ezer ember életét édesíti meg – természetesen cukormentesen.