Régi receptek, mai desszertek
A Régi receptek, mai desszertek című könyv egy igazi időutazás a klasszikus magyar édességek világába, amelyeket a szerző modern köntösbe öltöztet. A 2024. május 23-án megjelenő, megújult, vászongerinces borítós kiadás az 2020-as kiadás frissített változata, és újra felfedezhetjük benne a családi hagyományok kedvenceit, mint a Dobostorta, mákos guba, zserbó vagy isler. Mindezek az édességek nemcsak a régi idők emlékeit idézik, hanem egy új, izgalmas dimenzióval gazdagodnak.
A könyvben a szerző 30 jól ismert klasszikus receptet alakít át, hogy azok a mai ízlésnek, valamint a francia cukrászat finom technikáinak megfelelően új életre keljenek. A desszertek légiesebb textúrával, kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal készülnek, így egy egészségesebb, mégis gazdag ízélményt nyújtanak. A receptgyűjtemény egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósüteményeken át a komplex tortákig minden édesszájú számára tartogat valami különlegeset.
A könyv nemcsak a nosztalgia iránti vágyat elégíti ki, hanem segít modernizálni a klasszikus recepteket, miközben megőrzi azok hagyományos, szeretett ízvilágát. Tedd varázslatossá a saját konyhádat, és fedezd fel a frissítő ízvariációkat, amelyekkel az új desszerttrendek világába is betekintést nyerhetsz! Ne hagyd ki ezt a különleges könyvet, és tedd emlékezetessé az ünnepeket és hétköznapokat!
Mautner Zsófia
Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!
Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.