Régi receptek, mai desszertekOlvasson bele könyvünkbe!

Régi receptek, mai desszertek

30 klasszikus kreatívan

Régi receptek, mai desszertek

A Régi receptek, mai desszertek című könyv egy igazi időutazás a klasszikus magyar édességek világába, amelyeket a szerző modern köntösbe öltöztet. A 2024. május 23-án megjelenő, megújult, vászongerinces borítós kiadás az 2020-as kiadás frissített változata, és újra felfedezhetjük benne a családi hagyományok kedvenceit, mint a Dobostorta, mákos guba, zserbó vagy isler. Mindezek az édességek nemcsak a régi idők emlékeit idézik, hanem egy új, izgalmas dimenzióval gazdagodnak.

A könyvben a szerző 30 jól ismert klasszikus receptet alakít át, hogy azok a mai ízlésnek, valamint a francia cukrászat finom technikáinak megfelelően új életre keljenek. A desszertek légiesebb textúrával, kevesebb cukorral, de annál több természetes alapanyaggal készülnek, így egy egészségesebb, mégis gazdag ízélményt nyújtanak. A receptgyűjtemény egyszerű pohárdesszertektől kezdve az aprósüteményeken át a komplex tortákig minden édesszájú számára tartogat valami különlegeset.

A könyv nemcsak a nosztalgia iránti vágyat elégíti ki, hanem segít modernizálni a klasszikus recepteket, miközben megőrzi azok hagyományos, szeretett ízvilágát. Tedd varázslatossá a saját konyhádat, és fedezd fel a frissítő ízvariációkat, amelyekkel az új desszerttrendek világába is betekintést nyerhetsz! Ne hagyd ki ezt a különleges könyvet, és tedd emlékezetessé az ünnepeket és hétköznapokat!



„Zsuzsi számomra a desszertek egyik hazai királynője. Lenyűgöz az az elegancia és finom arányérzék, ahogyan alkot, és pont ugyanilyen módon tudja felfrissíteni és vonzóvá tenni a klasszikus süteményeket is.”

Mautner Zsófia


„Ötvös Zsuzsanna az egyik legkreatívabb magyar cukrászséf, aki képes arra, hogy még a méltán elfeledett klasszikusokból is könnyű és izgalmas, modern süteményt varázsoljon, ami visszahozza a legszebb nosztalgikus emlékeinket.”

Jókuti András, Világevő
Köszönjük a Miele-nek, hogy helyszínt biztosított a könyv fotózásához!

Hogy készíti a gesztenyebombát egy cukrászséf? Lesd el a trükköket Ötvös Zsuzsannától.

Borító ár: 6500 Ft
Korábbi ár: 4875 Ft
Aktuális ár: 5525 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG klub360 és HVG Pártoló Tagsággal:
5200 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 188x248 mm
Megjelenés 2024. 05. 23.
Terjedelem 176 oldal
ISBN 9789635650149

A szerzőről

Ötvös Zsuzsanna

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként 10 éve indította el Praliné Paradicsom blogját. Először a csokoládé világa varázsolta el, majd olyannyira magával ragadta a cukrászat, hogy 2014-ben pályát váltott. Azóta több neves fine dining étteremben is dolgozott. 2018-ban jelent meg nagy sikerű első könyve Kreatív desszertiskola címmel. Jelenleg a Laurel Budapest cukrászséfje.