Labi, az erdő pékje

Kovászmesék receptekkel

Ki ne szeretné az illatos almás pitét, a pizzát, a friss, ropogós kiflit? De ezeket a finom péksütiket nemcsak megenni jó, hanem elkészíteni is remek móka!

Labi, az erdő pékje könnyedén megtanít sütni téged is, akárcsak Nudlit, a feneketlen bendőjű kisrókát. És hogy melyik péksüti Nudli kedvence? A spenótos békazsömle vagy a vicces nevű bomboloni? A történetekből megtudhatod, ahogy azt is, hogyan etesd Ragacs Rozit, a kovászt, hogy sokat pukizzon, vagy hogyan készíts vámpírfogat a grissiniből.
Baracsi Gabi rajzaival

Szabadfi Szabolcs, akit Szabi, a pék néven ismert meg az ország

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!”

Labi, az erdő pékje, a zsemleszínű labrador, aki jóllakatja az erdőt

„Szabi rám bízta 17 titkos receptjét, és azzal a küldetéssel indított útnak, hogy keltsem életre az erdő elhagyatott pékműhelyét. Az erdő lakói – Nudli, a kisróka; Masni, a mókus; Virgonc, a mosómedve – már velem tartanak. Gyere velünk te is, süssünk együtt, lepje el a lisztfelhő az egész erdőt!”


Borító ár: 4200 Ft
Korábbi ár: 3150 Ft
Aktuális ár: 3570 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3360 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 200x200 mm
Megjelenés 2021. 11. 26.
Terjedelem 112 oldal
ISBN 9789635651641

A szerzőkről

Szabadfi Szabolcs

Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy az ország megismerte Szabi, a pék három évtizede gyakorolja a pékszakmát határon innen és túl. 2012-ben indította el kovászos kenyereiről és látványos pékáruiról híressé vált pékségét a Panificio il Basilico-t, amelyet továbbiak is követtek. Szerepelt tévés gasztro-reality ítészeként, egyedüli pékként választották be az August Escoffier Lovagrendbe, majd 2020 tavaszán szerzett országos követőtábort, amikor tízezreket tanított élőben kovászos termékeket sütni. Szentendrén él és dolgozik nap mint nap, hogy minél több ember asztalára kerülhessen minőségi pékáru.

Labi könyveivel (Labi az erdő pékje, Labi és a nagy találkozás, Labi és az áfonya kalandos utazása) mesével és gyerekbarát receptekkel hozza közelebb a sütést a legfiatalabb generációhoz. Célközönségének bár a gyermekek számítanak, de az ízletes falatok garantáltan sikert aratnak kicsik és nagyok közt is.

Trogmayer Éva

Újságíróként kezdte a pályáját. Cikkei a Délmagyarországban, a Kisalföldben majd később a Női váltó magazinban jelentek meg. Utóbbinak felelős szerkesztője is volt. Azt, hogy mesélni szeretne, mélyen legbelül már kisgyerekként tudta, de a megvalósításra kislánya születése motiválta. A Medvemese és az Ervin és az őrtündérek mesekönyvek szerzője, a Labi, az erdő pékje – Kovászmesék receptekkel, valamint a Labi és a nagy találkozás című gyerekkönyvek társszerzője. Egervölgyi Lillával közösen megálmodott Frida és Gubanc Budapesten című mesés ismeretterjesztő könyvük 2023-ban a Szép Magyar Könyv 2022 pályázat különdíjasa lett.