GyászkísérésOlvasson bele könyvünkbe!

Gyászkísérés

Együtt a bánat és a feldolgozás útján

A kötetet újranyomjuk, megjelenés: november 28-án.

Amikor elveszítünk egy hozzánk közel álló személyt, a fájdalom és a vigasztalanság olyan erős lehet, hogy úgy érezzük, semmi sem hozhat enyhülést. Ez teljesen természetes, és része a gyászfolyamatnak. Gyakran mondják, hogy a fájdalmat meg kell élni, át kell érezni ahhoz, hogy feldolgozhassuk. Olyan ez, mint egy sötét alagút, amelyen keresztül kell mennünk, hogy végül elérjük a fényt. Azonban mennyivel könnyebb ez az út, ha van mellettünk valaki, aki megfogja a kezünket és velünk tart.

A gyászkísérők pontosan ezt a támogatást nyújtják: erőt, bátorítást és a biztosítékot, hogy nem vagyunk egyedül a fájdalmunkban. Ők visszaigazolják, hogy a gyász során tapasztalt riasztó érzések és gondolatok a tragikus veszteség normális reakciói. Nem sürgetik a gyászfolyamatot, hanem segítenek abban, hogy elviselhetővé váljon, és reményt nyújtanak arra, hogy idővel lehetséges a megbékélés.

Singer Magdolna, aki több évtizede dolgozik gyásztanácsadóként, számos embernek segített már különböző veszteségeik feldolgozásában. Tapasztalatait és tudását megosztja szakemberekkel, gyászolókkal és a téma iránt érdeklődő olvasókkal. Könyvében megindító esetek és szépirodalmi idézetek révén hozza közelebb hozzánk ezt a nehéz témát, olvasmányos és mélyen emberi módon.

A gyász megélésének és feldolgozásának folyamatát nem lehet siettetni, de az ilyen támogató segítség és megértés sokat segíthet abban, hogy a fájdalom idővel enyhüljön. Singer Magdolna munkássága és írásai ebben nyújtanak értékes támogatást, megmutatva, hogy a gyászból vezet kiút, és hogy a veszteség után is lehetséges újra megtalálni a fényt és a békét.

„A gyász előbb vagy utóbb mindenkit érint. Aki azt érzi, hogy kihúzták a lába alól a talajt, annak végtelenül sokat jelent egy gyásztanácsadó támasza. A könyv érzékletes esetbeszámolókon és szépirodalmi részleteken keresztül mutatja be a gyász típusait és rétegeit, és a segítő folyamatot. Az egyik legszebb üzenete számomra, hogy a segítő nem vigasztalni próbál, hanem kísér. Támogat azon az úton, amely a gyászolót visszavezeti az életébe. Szívből gratulálok, hihetetlenül hasznos, elgondolkodtató és olvasmányos könyv!”

Almási Kitti, író, klinikai szakpszichológus, előadó

"A könyv legfőbb értéke, hogy közel hozza, és ezzel tabutlanítja a gyászt, ezt a mindmáig tabu témát és közel hozza a gyászolót is, akit ma még sokan elkerülnek. Ahogy a szerző által idézett, kifejező tanpélda is mutatja: A pásztor egy farkast lát közeledni a távolban. Ahogy közelebb ér, látja, hogy egy ember. Amint mellé ér, felismeri, hogy a barátja."

Dr. Hegedűs Katalin, PhD habil. egyetemi docens, mentálhigiénés szakember, hospice- és gyásztanácsadó, Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Magatartástudományi Intézet (A teljes írás itt olvasható: KHARÓN Thanatológiai Szemle)

„Hiánypótló, hosszú évtizedek tapasztalatait, megrendítő emberi találkozásait mély emberséggel, kedvességgel, nyíltsággal és szellemesen elbeszélő kötet. Valójában az élet és a szeretet, a szenvedés, a titkok és a tapasztalás lényegi problémáival foglalkozik. Jó útikönyv mindazoknak, akik szeretnek arról gondolkodni, hogyan lehet több értelme a létezésünknek.”

Ferber Eszter kapcsolatanalitikus, művészetterapeuta, gyásztanácsadó


Singer Magdolna belülről mutatja meg, hogy a gyász egy folyamat, munka, amelyben sokat segít, ha valaki fogja a kezünket, és empátiájával, odafigyelésével, szakértelmével, bölcsességével, tapasztalatával vezet a gyógyulás felé. Mindenki másképp gyászol, a könyvben leírt esetek is azt mutatják, hogy mindenkihez más megközelítés kell, és mindenki gyászát el lehet fogadni. Magdolna ezt teszi. Tudom, mert egy voltam a számtalan kliense közül.

Szepesi Jolán pedagógus


Borító ár: 3900 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2021. 05. 11.
Terjedelem 440 oldal
ISBN 9789635650026

A szerzőről

Singer Magdolna

Singer Magdolna író, újságíró, gyásztanácsadó, mentálhigiénés szakember, a gyászolókat segítő Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagja, a gyász egyik hazai szakértője. Gyászcsoportvezetőket képez, valamint egyénileg segít azoknak, akiket veszteség ért. Eddig húsz könyve jelent meg, valamennyi az emberi élet során bekövetkező elkerülhetetlen veszteségeket járja körül. A HVG Könyveknél megjelent kötetei: Asszonyok álmában síró babák; Ki vigasztalja meg a gyerekeket?; Érző férfiak; Szextörténetek; Gyászkísérés.

A szerző honlapja: singer.hu