25%
4200 Ft
Internetes ár: (-25%) 3150  Ft
 HVG-klubkártyával és
HVG Pártoló Tagsággal:
(-25 %) 3150  Ft
Előrendelem
Elérhetőség: Nincs készleten, előrendelhető
Várható megjelenés: 2019-04-16
Formátum keménytáblás, védőborítóval
Megjelenés 2019.04.16.
Terjedelem 320 oldal
ISBN 9789633047873

Simon Sinek

Kezdj a miérttel!

Az inspiráló vezetés titka (Javított, átdolgozott magyar kiadás)

Miért tesszük nap mint nap éppen azt, amit teszünk a munkánkban?

Miért tudnak egyes emberek és szervezetek innovatívabbak, befolyásosabbak, nyereségesebbek lenni, mint a többiek?

Miért képesek nagyobb hűséget ébreszteni a vevőikben és az alkalmazottaikban egyaránt?

Miért vásárolnak a vevők az egyik cégtől, és miért a másiktól?

 

Bármelyik szervezet meg tudja mondani, mit csinál; a legtöbb azt is el tudja magyarázni, hogyan csinálja; de azt csak nagyon kevesen tudják világosan megfogalmazni, miért. A miért soha nem a pénz vagy a profit – az mindig csak eredmény. A világformáló vezetőket tanulmányozva Simon Sinek vezetési és marketing-tanácsadó felismerte, hogy ezek az emberek mind pontosan ugyanúgy gondolkodnak, cselekszenek és kommunikálnak – máshogyan, mint ahogyan mi, többiek gondolkodunk, cselekszünk és kommunikálunk.

Ifj. Martin Luther King, Steve Jobs vagy a Wright fivérek talán nem sok mindenben hasonlítanak, de az közös bennük, hogy ösztönösen mind a miérttel kezdtek. Ezért tudták inspirálni a körülöttük élőket, ezért értek el nagy dolgokat.

Sinek e felismerés alapján felállított egy nagy hatású modellt, amelyet arany körnek nevezett el. Az arany kör filozófiája mentén egész szervezeteket lehet felépíteni, mozgalmakat lehet elindítani, és tömegeket lehet inspirálni, sőt kis- és nagyvállalatoknál, nonprofit szervezeteknél és a politikában is beválik. Akik a miérttel kezdenek, azok mindig inspirálnak, sosem manipulálnak. És az emberek sem kényszerből, hanem önként követik őket.

Sinek a való életből vett történetek széles skáláját vonultatja fel, és közben kirajzolódik előttünk egy világos elképzelés arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki valóban vezetni és motiválni tudjon. Ez a könyv mindazoknak szól, akik inspirálni akarnak másokat, vagy valaki olyat keresnek, aki inspirálhatja őket.

A szerzőről

Simon Sinek

Simon Sinek vezetési és marketing-tanácsadó, a Rand Corporation munkatársa, a Columbia Egyetemen stratégiai kommunikációt tanít. A hagyományos vezetéselméleti irányzatokat megkérdőjelező ötleteit előadta egyebek között Fortune 100 vállalatoknak, kisvállalkozásoknak, nonprofit cégeknek, az amerikai kongresszus tagjainak, külföldi nagyköveteknek és az amerikai hadsereg legfelsőbb vezetőinek. Előadása minden idők második legnépszerűbb videója a TED.com oldalon. A Kezdj a miérttel! című bestseller szerzője. New Yorkban él.

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo