Másfél méterOlvasson bele könyvünkbe!

Másfél méter

Beszélgetések a szeretetről

„Amikor belenézek a másik arcába, akkor válok emberré. Amikor belenézek a másik ember arcába, akkor születik meg a szeretet. Aki szeret, az vigyáz a másikra.”

A HVG Extra Pszichológia szalon vendége a két szerző.

Az ingyenes online beszélgetés premierje július 21-én, 18 órától lesz elérhető a HVG Könyvek és a HVG Extra Pszichológia magazin Facebook és YouTube oldalán.

Az esemény itt érhető el.

Borító ár: 3500 Ft
Aktuális ár: 2975 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
2800 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2021. 06. 01.
Terjedelem 136 oldal
ISBN 9789635651153

A szerzőkről

Büky Dorottya

Büky Dorottya magyar-történelem szakos pedagógusként, igen fiatalon tagja lett a rendszerváltó, első szabadon választott parlamentnek. Liberális politikusként, az SZDSZ padsoraiban, nyolc évig dolgozott a Magyar Országgyűlésben, ahol a Kulturális Bizottság és a civil szervezetekkel foglalkozó bizottság tagja volt.
A kommunikáció szakma alapjait az USA-beli tanulmányútjain, választási kampányokban és kulturális projekteken sajátította el. 1996-ban alakította meg első kommunikációs tanácsadó irodáját. Dolgozott a Szegedi Szabadtéri Játékok, az Országos Színházi Találkozó, több színház és egyéb művészeti kezdeményezés kommunikációs tanácsadójaként. 2006-tól három évig volt a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.
A MONA Alapítvány kuratóriumának tagjakét a nők közéleti szerepével, a Magyarország Európában Alapítvány ötletgazdájaként és első titkáraként a civil társadalom és a kortárs magyar irodalom kapcsolatával foglalkozott. Ez utóbbi alapítvány adta ki öt éven át, Göncz Árpád elnökletével, a mai napig legrangosabb civil alapítású irodalmi elismerést, a Magyar Irodalmi Díjat.
2011 és 2018 között a Feldmárral közösen kimunkált módszertan alapján, a Mesekör projekt keretében, többszörösen elítélt fogvatartottakkal foglalkozott a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, majd a szabadulásuk után a B-Terv program keretében. Munkájáért az Erste Nemzetközi Társadalmi Integrációs díjában és a Büntetés-végrehajtásért Érdemérem Bronz Fokozata állami kitüntetésben részesült. Munkatársaival 2014-ben létrehozták a Tévelygőkért Alapítványt, amely foglalkozik a börtönből szabadultakkal, a börtönben lévők családjával, érzékenyítő programokat szervez iskolákban, nevelő otthonokban.
Dorka 2022. januárjában méltósággal viselt súlyos betegség után hunyt el.

2002-ben ismerkedett meg és kezdett dolgozni Feldmár Andrással. Nagy sikerű előadások és sok magyar nyelven kiadott Feldmár-könyv jelzi ezt az időszakot. A HVG Könyveknél megjelent, Feldmár Andrással közösen írt könyvei:
Kapcsolatok könyve – Újabb útmutató tévelygőknek (2018.)
A cudar édesanya (2019.)
A lélek rugalmassága (2019.)

Feldmár András

Feldmár András közismert pszichoterapeuta, több mint ötven év terápiás tapasztalattal és harminc kiadott könyvvel a háta mögött. 1940-ben született Budapesten, 1956-ban egyedül vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikát és kémiát, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár terápiás szemléletét, a világhoz való viszonyát.

Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve több nemzetközi szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen látogat hazánkba, ahol a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat vezet.

Könyveiben hétköznapi nehézségekről, elakadásokról, dilemmákról ír közérthető, frappáns, olvasmányos formában. Szakembereknek és laikusoknak egyaránt kitűnő irodalom.