Bruce Schneier

Schneier a biztonságról

Mobiltelefon, bankkártya, ügyfélkapus ügyintézések, adatainkat, adóügyeinket nyilvántartó adatbázisok – hétköznapjaink szerves részévé vált az informatika, az internet. Az élet egyre kényelmesebb, de egyre veszélyesebb is, s a biztonság alapkérdéssé válik, akár akarjuk, akár nem. Sokszor gondolkodás nélkül feláldozzuk magánszféránkat és kényelmünket, néha még méltóságunkat is, csak azért, hogy nagyobb biztonságban érezzük magunkat. De vajon elérjük-e ezzel célunkat, vagy csupán egy illúzióval leszünk gazdagabbak? Bruce Schneier szerint a legfőbb biztonsági kockázatot az emberek jelentik.
A világszerte elismert biztonsági szakértő valós történeteken keresztül rombolja le a biztonságról alkotott illúzióinkat, és leplezi le, milyen is valójában ez a behálózott világ – legyen szó akár terroristákról, hírszerzési praktikákról, kedvelt közösségi oldalainkról vagy rendezvények körültekintő biztonsági intézkedéseiről. A kellő cinizmussal tálalt sztorikból kiderül, milyen lehetőségeket és veszélyeket rejt magában a biztonság iránti olthatatlan vágyunk, mi miatt kell tényleg aggódnunk, és miként szabadulhatunk meg félelmeinktől.
Bruce Schneier az IT-biztonság első, és minden bizonnyal még sokáig legnagyobb rocksztárja. Nyolc sikerkönyv, köztük az Applied Cryptography (Alkalmazott titkosítás), a Secrets and Lies (Titkok és hazugságok) és a Beyond Fear (Félelmen túl) szerzőjeként számos cikket és publicisztikát írt, és biztonsági kérdésekben az amerikai Kongresszus előtt is felszólalt. Az IT-evangelistaként tisztelt Schneier úgy terjeszti az igét, hogy üdítően őszinte, világos és kritikus hangvételével közel hozza az olvasóhoz ezt a száraznak tűnő, valójában nagyon is izgalmas és rejtélyes szakmát. Blogja, a „Schneier on Security” (www.schneier.com/blog) szinte naponta vet fel újabb meghökkentő kérdéseket és következtetéseket.
15%
3800 Ft
Internetes ár: (-15%) 3230 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20%) 3040 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 1-3 munkanap
Borító Karton
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2010. 09. 10.
Terjedelem 288 oldal
ISBN 9789633040263