Szeretnél változatos, finom és egészséges ételeket készíteni hazai alapanyagokból? Az *Idei, hazai, zöld* egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjteménye megmutatja, hogy a fenntartható étkezés nemcsak egyszerű, hanem ízletes is lehet. Vida Kata, a Babramegy bloggere és tapasztalt gasztroíró, számos könnyen elkészíthető, kreatív fogást oszt meg, amelyeket mindenki imádni fog.
A könyvben olyan izgalmas recepteket találsz, mint a diós céklakrém, a kéksajtos cukkini vagy a currys sárgarépakrém. Ezek mellett gluténmentes snackek is helyet kaptak, így különféle diétát tartók is bátran válogathatnak. A receptek mellett hasznos tippeket olvashatsz arról, hogyan vásárolj okosan zöldségeket, hogyan tárold őket, és miként teheted étkezéseidet környezettudatosabbá.
Vida Kata pszichológusként és gasztrobloggerként egyaránt hisz abban, hogy az egészséges ételek nemcsak táplálóak, hanem igazán finomak is. Blogja, lakáséttermei és újságcikkei már sokakat inspiráltak, és most ez a könyv is garantáltan segít, hogy feldobd az asztalra kerülő fogásokat.
Ha szereted a szezonális, friss alapanyagokat és a különleges ízeket, ez a könyv neked szól. Fedezd fel a hazai konyha zöld oldalát!
„Hiánypótló könyv. A snackeket és mártogatósokat sokan alábecsülik, pedig ha váratlanul betoppannak a haverok, ezek a kis fogások életmentők lehetnek. Külön menő, hogy a receptek hozzávalóit megtalálhatjuk a hazai termelőknél, így figyelhetünk a fenntarthatóságra is.”
Fördös Zé
„Vida Kata könyve segít, hogy felfedezzük és megkedveljük a zöldségek világát. A sok praktikus tanács mellett a recepteké a főszerep. A fügemustárt hétvégén ki is próbálom!”
Salamon Csaba, Magyar Konyha
„Így kell meghozni a kedvet a zöldségekhez! Vida Kata újgenerációs szerző nagyszerű, friss könyvét szívből ajánlom mindenkinek, aki tudatosan szeretne elmélyedni a zöldségek és gyümölcsök csodálatos világában, és inspiráló ötleteket keres a felhasználásukhoz egész évben.”
Mautner Zsófi