Soros György: Egy teljes élet

Soros György: Egy teljes élet

Túlélő, milliárdos, spekuláns, filantróp, aktivista, a szélsőjobboldal ellensége, világpolgár, férj, apa és barát

Ha megkérdeznénk az embereket, hogyan jellemeznék Soros Györgyöt, valószínűleg különböző és látszólag ellentmondásos válaszokat kapnánk. Kicsoda valójában Soros György?

Soros a progresszív gondolkodás egyik ikonja, és filantróp tevékenysége révén világszerte ismert az emberi jogok védelmezőjeként, a nyílt társadalom hívének számít, és számos progresszív mozgalom támogatójaként tevékenykedik. Politikai befolyásának és vagyonának jelentős részét jótékony célokra fordítja, és aktívan támogatja a demokratikus értékeket és intézményeket.

Azonban Soros életútja és tevékenységei polarizálják a közvéleményt. Politikai nézetei miatt ellenfelei keményen támadják, és sokan ellenségként tekintenek rá, különösen a nacionalista, populisták és autoriter vezetők körében. Többször is célponttá vált a szélsőjobb és az antiszemiták támadásaiban, és több országban is botrányok kereszttüzében találta magát politikai álláspontjai miatt.

Az ambiciózus könyv, amelyet Soros régi kiadója, Peter L. W. Osnos szerkesztett, több szempontból igyekszik megközelíteni Soros alakját és tevékenységeit. Az értelmiségiek, újságírók, tudósok és más prominens személyiségek írásain keresztül megpróbálja bemutatni Soros egyedi és sokrétű hatását a világban, lehetővé téve a széleskörű megértést és elemzést. A könyv célja, hogy az olvasók árnyaltabb képet alkothassanak az üzletemberről és filantrópról, és megértsék, hogyan formálta ő a modern világot és politikát.

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 160x235 mm
Megjelenés 2023. 10. 26.
Terjedelem 288 oldal
ISBN 9789635654604

A szerzőről

Peter L. W. Osnos

Peter L. W. Osnos a PublicAffairs alapítója, amely 1998 óta Soros György összes könyvét kiadta. A PublicAffairs megalapítása előtt Osnos újságírói karriert futott be az I. F. Stone's Weekly és a Washington Post, valamint a Random House kiadóvállalatnál.