Peter L. W. Osnos

Peter L. W. Osnos a PublicAffairs alapítója, amely 1998 óta Soros György összes könyvét kiadta. A PublicAffairs megalapítása előtt Osnos újságírói karriert futott be az I. F. Stone's Weekly és a Washington Post, valamint a Random House kiadóvállalatnál.

Soros György: Egy teljes élet

Soros György: Egy teljes élet

Túlélő, milliárdos, spekuláns, filantróp, aktivista, a szélsőjobboldal ellensége, világpolgár, férj, apa és barát

Ha megkérdeznénk az embereket, hogyan jellemeznék Soros Györgyöt, valószínűleg különböző és látszólag ellentmondásos válaszokat kapnánk. Kicsoda valójában Soros György?

Soros a progresszív gondolkodás egyik ikonja, és filantróp tevékenysége révén világszerte ismert az emberi jogok védelmezőjeként, a nyílt társadalom hívének számít, és számos progresszív mozgalom támogatójaként tevékenykedik. Politikai befolyásának és vagyonának jelentős részét jótékony célokra fordítja, és aktívan támogatja a demokratikus értékeket és intézményeket.

Azonban Soros életútja és tevékenységei polarizálják a közvéleményt. Politikai nézetei miatt ellenfelei keményen támadják, és sokan ellenségként tekintenek rá, különösen a nacionalista, populisták és autoriter vezetők körében. Többször is célponttá vált a szélsőjobb és az antiszemiták támadásaiban, és több országban is botrányok kereszttüzében találta magát politikai álláspontjai miatt.

Az ambiciózus könyv, amelyet Soros régi kiadója, Peter L. W. Osnos szerkesztett, több szempontból igyekszik megközelíteni Soros alakját és tevékenységeit. Az értelmiségiek, újságírók, tudósok és más prominens személyiségek írásain keresztül megpróbálja bemutatni Soros egyedi és sokrétű hatását a világban, lehetővé téve a széleskörű megértést és elemzést. A könyv célja, hogy az olvasók árnyaltabb képet alkothassanak az üzletemberről és filantrópról, és megértsék, hogyan formálta ő a modern világot és politikát.

Borító ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5865 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5520 Ft
Kosárba
E-könyv – Soros György: Egy teljes élet

E-könyv – Soros György: Egy teljes élet

Túlélő, milliárdos, spekuláns, filantróp, aktivista, a szélsőjobboldal ellensége, világpolgár, férj, apa és barát

Ha megkérdeznénk az embereket, hogyan jellemeznék Soros Györgyöt,
valószínűleg különböző és látszólag ellentmondásos válaszokat
kapnánk. Kicsoda valójában Soros György?

A magyar származású üzletember nemcsak a világ leggazdagabb embereinek, de a legnagyobb mecénásainak is egyike. Világszerte ismert politikai filantrópiájáról, progresszív gondolkodásáról, a nyílt társadalom érdekében tett erőfeszítéseiről, kereskedői és befektetői sikereiről, a sajtószabadság és a liberális demokrácia iránti elkötelezettségéről. Támogatja az LMBTQ-mozgalmakat, elszántan küzd a faji megkülönböztetés ellen, és mindig is határozottan kiállt a kommunizmussal, majd a kapitalista „fenyegetéssel” szemben. Jól ismert ugyanakkor a szélsőjobb fő ellenségeként is, a nacionalisták, populisták, autoriter rezsimek és antiszemiták folyamatos támadásainak célpontjaként. Hazánkban az Orbán-kormány alatt szitokszóvá vált a neve, és első számú közellenségként óriásplakátokon jelenítették meg, habár a szovjet birodalom összeomlása után Kelet-Európa, azon belül is Magyarország legfőbb pártfogójaként támogatta az ország demokratikus átalakítását, valamint európai uniós csatlakozását. Rendkívüli, sokrétű jellemét mindeddig egyetlen életrajz sem volt képes megragadni.

Ebben az ambiciózus és őszinte könyvben Soros régi kiadója, Peter L. W. Osnos értelmiségiek, újságírók, tudósok, cégvezetők és nonprofit szervezetek vezetőinek írásait gyűjtötte össze, hogy teljes és árnyalt képet alkothassunk Soros Györgyről. E nézőpontok kaleidoszkópján keresztül érzékletes portré rajzolódik ki e figyelemre méltó ember egyedülálló hatásáról.

Borító ár: 6210 Ft
Aktuális ár: 4658 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4658 Ft
E-könyv vásárláshoz, kérjük jelentkezzen be!