Szervátültetett vagyokOlvasson bele könyvünkbe!

Szervátültetett vagyok

Történetek visszanyert életekről

Hétköznapi emberek, köztünk élnek, és sokszor nem is sejtjük, hogy a gyógyítás csodájaként egy beültetett szív, tüdő, máj, vese segítségével kaptak új esélyt az életre.

Hogyan derült fény legtöbbször örökletes és gyógyíthatatlan betegségükre? Milyen kezeléseket küzdöttek végig, mire felkerültek a transzplantációs várólistára? Mire gondoltak a műtőasztalon? Milyen érzés sok év fulladás után először mély lélegzetet venni egy új tüdővel? És micsoda boldogság több év dialízis után egy kiadós pisilés!

Megismerjük a másik oldalt is: egy élő vesedonor önzetlen segítő szándékát, valamint a tragikus halálával három ember életét megmentő szervdonor történetét a hozzátartozók gyászán és elfogadásán keresztül. A felemelő, megható és csodálatos történetek mellett érdekvédelmi szakember, pszichológus, családterapeuta és szociológus is segít elmélyülni a témában.

Ez a tabukat nem ismerő kötet számtalan félreértést, tévhitet oszlat el a szervátültetéssel kapcsolatban, miközben sokat tanulhatunk a transzplantáción átesett emberektől arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben.


Szívből gratulálok, és köszönöm Mocsonoky Annának, hogy megírta ezt a végtelenül őszinte, a riportalanyait szívbemarkolóan közel hozó, hiánypótló könyvet. Talán első látásra a transzplantáció a donor és a recipiens ügye, de valójában sokkal több annál: valahol az újrateremtés csodája.

dr. Csisztu Zsuzsa, újságíró, sportszakjogász, a Transzplantációs Alapítvány jószolgálati nagykövete

A transzplantáció testileg és lelkileg is megterhelő a beteg és környezete számára. Próbára teszi a hitet, a küzdőképességet, a kapcsolatokat. Csodálattal adózom mindazok bátorságának és erejének, akik átestek ezen a komoly beavatkozáson. Küzdenek az egészségükben beállt változásokkal és a mindennapok problémáival is – hiszen nem kapnak felmentést a párkapcsolat, a gyermeknevelés, a megélhetés megteremtése és az élet más kihívásai alól. Mocsonoky Anna figyelemteljes érzékenységgel szólaltatja meg néhányukat.

Tusor Lilla klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus

Zavarba ejtően őszinte kötet, amely a szervre váróknak és a szervátültetésen már átesetteknek egyaránt segíthet abban, hogy a sors által rájuk mért megpróbáltatások között a rögös út végét is lássák, hiszen óriási ajándék lehet az élet szervátültetés után.

Feszt Tímea transzplantációs szociológus, a Trappancs Egyesület elnöke, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökségi tagja

A jelenleg gondozott több mint ötezer szervátültetett a betegsége által mindent és néha mindenkit elveszít, de küzdenek és visszatérhetnek az életbe. Ebben a megindító kötetben betekintést nyerünk a sorsukba, a történetek pedig szakemberként is további gondolkodásra és átértékelésre késztetnek.

Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európai Sportszövetségének elnöke

Borító ár: 3900 Ft
Korábbi ár: 2925 Ft
Aktuális ár: 3315 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3120 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2021. 03. 12.
Terjedelem 356 oldal
ISBN 9789633049587