dr. Edith Shiro

Dr. Edith Shiro klinikai pszichológus, szakterületei a trauma, a poszttraumás stressz és a poszttraumás növekedés. A Trauma- és Rezilienciaközpont (Trauma and Resilience Center) társalapítója, a Világboldogság Alapítvány (World Happiness Foundation) igazgatósági tagja és a világszerte humanitárius segítségnyújtással és katasztrófamegelőzéssel foglalkozó Cadena nonprofit szervezet munkatársa. Egyebek mellett dolgozott a Bellevue Kórház Kínzások Túlélőit Segítő Klinikáján (Clinic for Survivors of Torture), a Montefiore Orvosi Központ (Montefiore Medical Center) kambodzsai menekültklinikáján és a Refuge, Inc. Emberijogi Klinikai Támogató Hálózatánál (Human Rights Clinical Support Network). Dr. Shiro gyakran tart előadást a trauma és a poszttraumás növekedés témájában, és rendszeres vendég különböző televíziós és rádiós műsorokban, illetve podcastokban.

A trauma váratlan ajándéka

A trauma váratlan ajándéka

Út a poszttraumás növekedéshez

„A trauma kettétör minket, ám a törésvonal mentén új »érzékszerv« születik. Ez valódi ajándék, ha megtanuljuk használni: jelzéseket ad, hogy önvédelmet gyakoroljunk, fejlődjünk. Másképpen zavart okozhat, rejtegetjük, esetleg leverjük másokon. A könyv segít, hogy megismerjük, megszeressük, beépítsük e törésvonalat, és növekedjünk általa.”
Tisza Kata interkulturális pszichológiai szakértő, író


„»Senki sem indul növekedésnek, míg alapjaiban meg nem rendül« - írja Edith Shiro. A szerző eloszlatja a tévhitet, hogy a trauma tesz erőssé minket: a poszttraumás növekedéshez vezető út kihívásokkal teli, de felszabadító ráeszméléseket rejt magában a teljes elfogadástól az átalakulásig. Változatos kutatási eredményeivel és megrendítően emberi példáival hozza közelebb a traumából újjáépülő lélek gyógyulásának lehetőségét.”
Szirtes Lili tanácsadó szakpszichológus, EMDR practitioner

A traumatikus élmények maradandó nyomot hagynak a testünkön és lelkünkön, a történtek és a fájdalom szinte megbénítanak. Dr. Edith Shiro amerikai pszichológus, traumaterapeuta ötlépéses modelljét alkalmazva megtapasztalhatjuk a poszttraumás növekedést, szenvedésünkből előnyt kovácsolhatunk.
A több mint 25 éve praktizáló szerző poszttraumás stressz zavarban szenvedőkkel, szexuális bántalmazás áldozataival, kisebbségi csoportok tagjaival, háborús menekültekkel végzett munkájának tapasztalatai alapján bemutatja, hogyan gyógyítsuk lelki sérüléseinket, teret engedve a traumával való megküzdés nyomán kialakuló pozitív változásoknak.
A kötetben található tesztek, gyakorlatok és technikák nemcsak a traumatizált személyeknek, hanem a családtagoknak és a terapeutáknak is praktikus segítséget nyújtanak.


Borító ár: 4900 Ft
Korábbi ár: 3675 Ft
Aktuális ár: 3920 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3920 Ft
Kosárba