Tárgyalj úgy, mintha az életed múlna rajta!Olvasson bele könyvünkbe!

Tárgyalj úgy, mintha az életed múlna rajta!

Meggyőzés egy FBI-os túsztárgyaló módszereivel

Mi kell a bizalom kiépítéséhez tárgyalási helyzetben? Miként érhetjük el, hogy egy konfliktusból együttműködés váljon? Hogyan alkudjuk le egy autó árát?

A tárgyalás az együttműködés lelke, az emberismeret alkalmazott tudománya. Minden holtpontról kimozdít, legyen szó értékesítési tárgyalásról, a fizetésemelés megbeszéléséről vagy éppen a párunkkal vagy a gyerekünkkel való egyezkedésről.

Chris Voss az FBI vezető nemzetközi túsztárgyalójaként több mint két évtizeden át válsághelyzetekben tökéletesítette a legeredményesebb tárgyalási technikákat. A brooklyni bankrablások elkövetőitől a haiti bandaháborúk tagjain át a Fülöp-szigeteki szociopata terroristavezérekig mindenkivel szót kellett értenie. Nem volt más választása – életek múltak rajta. Akciódús és gyakorlatias könyvében az egyetemi oktatói pályafutása során feltárt elméleti ismereteket ötvözi a terepen töltött évek tanulságaival, és bemutatja, hogyan válhatunk profi tárgyalóvá az ismertetett egyszerű irányelvek és könnyen alkalmazható módszerek segítségével.


„Ne feledjük, a túsztárgyaló szerepe különleges: neki nyernie kell. Mondhatja-e azt egy bankrablónak, hogy: »Oké, ejtettél négy túszt. Osztozzunk egyenlően: adsz nekem kettőt, és békén hagylak, rendben?« Nem. A sikeres túsztárgyalónak mindent meg kell kapnia, amit kér, cserébe nem adhat semmilyen jelentős dolgot, és mindezt úgy kell megvalósítania, hogy a szemben álló fél utána úgy érezze, remek kapcsolat alakult ki közöttük.”

Borító ár: 4500 Ft
Aktuális ár: 3825 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
3600 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Puha kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2020. 08. 24.
Terjedelem 336 oldal
ISBN 9789633049716

A szerzőkről

Chris Voss

Chris Voss a világ egyik legkeresettebb tárgyalástechnikai szakembere, páratlan elméleti tudása a legrázósabb helyzetekben tökélyre fejlesztett gyakorlati ismeretekkel párosul. Az FBI vezető nemzetközi túsztárgyalójaként eltöltött évtizedek után a Dél-Kaliforniai Egyetem Marshall Üzleti Karának és a Georgetown-i Egyetem McDonough Üzleti Karának oktatója, de vendégoktatóként a Harvard Jogi Karán, az MIT Sloan és az Északnyugati Egyetem Kellog Vezetéselméleti Karán is tart előadásokat. A The Black Swan Group tanácsadó cég alapítója és igazgatója, ügyfelei a Fortune 500-as cégek közül kerülnek ki.

Tahl Raz

Tahl Raz díjnyertes újságíró, Never Eat Alone – And Other Secrets to Success, One Relationship at a Time társszerzője. Tanácsadóként vezetői coachként és kampányok szövegírójaként segít számos nagyvállalatot, valamint előadásokat tart a munka világának átalakulása témájában.