Gennaro Contaldo, akit a "Két éhes olasz" és a "Jamie lefőzi Olaszországot" című sorozatokból ismerhetünk, bemutatja, hogy a tészta elkészítésének lehetőségei valóban határtalanok. Több mint száz receptjét osztja meg velünk, amelyek között friss, száraz, töltött és sült tésztaételek, valamint hozzájuk illő mártások találhatók. Külön figyelmet fordít a glutén- és tojásérzékenyek igényeire a friss tészták készítésekor.
Jamie Oliver mestereként ismert Gennaro Contaldo új és hagyományos receptjei nélkülözhetetlenek mind az elfoglalt családok, mind a tésztarajongók számára. Ezek az ételek nemcsak ízletesek, hanem könnyen elkészíthetők is, így mindenki élvezheti az olasz konyha gazdag ízvilágát. Gennaro inspiráló útmutatásával bármely étkezést különlegessé tehetünk. Buon appetito!
„Gennaro igazi mester – nincs olyan, amit ne tudna a tésztafélékről!”
Jamie Oliver
A videón Gennaro hússal töltött cannellonit készít:
Borító ár: | 5900 Ft |
---|---|
Korábbi ár: | 4425 Ft |
![]() |
5015 Ft |
![]() HVG Pártoló Tagsággal: |
4720 Ft |
---|
Tanuljunk a legjobbtól! Gennaro Contaldo egyszerű, szuperbiztos receptjeivel percek alatt autentikus olasz fogásokat varázsolhatunk az asztalra.
Jamie Oliver is mesterének, Gennarónak köszönheti Itália iránti rajongását. A legendás olasz séf most közel 90 receptben mutatja be, hogyan készíthetünk pazar és változatos olasz ételeket kevesebb mint 40 perc alatt. A könyvben mindenki megtalálhatja a kedvére való receptet, és szinte biztos, hogy átragad ránk Gennaro alapanyagok iránti rajongása, főzőszenvedélye és az olaszok életszeretete is.
„Fantasztikus könyv! Ízletes olasz ételek, percek alatt.”
Jamie Oliver
Borító ár: | 5900 Ft |
---|---|
Korábbi ár: | 4425 Ft |
![]() |
5015 Ft |
![]() HVG Pártoló Tagsággal: |
4720 Ft |
---|
Milyen lenne egy séta az olasz panetteriákban, ahol az ember szeme előtt tárul fel a friss, illatos pékáruk elképesztő gazdagsága? Gennaro Contaldo most az olasz pékségek misztikus birodalmába kalauzolja el az olvasót, ahol nem csupán a kenyérfélék és pizzatészták elkészítésének művészetét ismerhetjük meg, hanem betekintést nyerhetünk a legendás focaccia különböző regionális variációiba is.
Gennaro útmutatásai segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes kenyereket és pizzatésztákat, miközben megismerhetjük azokat a trükköket, melyek a híres olasz nonnák mesterségbeli tudását idézik. Részletes tippeket kaphatunk arra, hogyan érhetjük el a foszlós péksütemények kívánatos ropogását, az omlós kekszek különleges ízvilágát, és a hagyományos házi sütemények autentikus jellegét, mindezt a gyakorlatban is könnyen kipróbálhatjuk. Ez a könyv egy igazi mélymerülés az olasz pékségek világába, ahol az illatok és ízek összhangja varázsolja el az embert, és ahol minden recept egy csipetnyi olasz szenvedélyt és hagyományt hordoz magában.
A kötet az olasz panetteria bibliája, lapozgatása közben pedig szinte érezzük a frissen sült kenyér ellenálhatatlan illatát!
„Gennaro csodálatos pék, ez könyv pedig tele van mesés ételekkel és a rá jellemző szenvedéllyel.”
Jamie Oliver
Borító ár: | 8900 Ft |
---|---|
Korábbi ár: | 6675 Ft |
![]() |
7565 Ft |
![]() HVG Pártoló Tagsággal: |
7120 Ft |
---|
Hogyan készíthetünk fenséges lakomát a legegyszerűbb, könnyen beszerezhető, mindenki számára megfizethető alapanyagokból?
Gennaro Contaldo nem csupán szakács, hanem az olasz konyha élő legendája, akinek tudása mélyen gyökerezik az olasz gasztronómia hagyományaiban. Gyerekkora óta az olasz ,,cucina povera”, azaz a szegények konyhája ételeivel nőtt fel, melyek máig a tradicionális olasz konyha alapját képezik.
Az olasz konyha egyszerűsége és varázsa abban rejlik, hogy minőségi, gondosan kiválasztott és egészséges alapanyagokat használ, melyek ízét páratlanul ötvözi. Az olasz háziasszonyok kreativitása külön dicséretet érdemel, hiszen az olasz konyha irányzata éppen a legszűkösebb időkben született meg. A szezonális alapanyagok használata és a maradékok okos felhasználása mindennapos gyakorlat volt, és ez a hagyomány ma is él.
Contaldo közel 90 autentikus olasz receptet mutat be könyvében, melyek között olyan ikonikus ételek is megtalálhatók, mint például a toszkán bableves, vagy a nápolyi burgonyatorta. Emellett olyan kevésbé ismert, ám annál izgalmasabb fogások is helyet kapnak, mint a pizza fritta vagy a padlizsános sült tészta. A receptek egyszerűek, ám rendkívül ízletesek, és garantáltan sokak kedvenceivé válnak. Ezáltal Contaldo műve nem csupán egy receptkönyv, hanem egy igazi olasz gasztronómiai kaland, mely mélyebb betekintést nyújt az olasz konyha sokszínűségébe és gazdagságába.
„Jól bevált, klasszikus fogások maradékmentéshez"
Jamie Oliver
A TV Paprika ajánlásával
Borító ár: | 7900 Ft |
---|---|
Korábbi ár: | 5925 Ft |
![]() |
6715 Ft |
![]() HVG Pártoló Tagsággal: |
6320 Ft |
---|