Az "Egy falat India" nem csupán a varázslatos ízekkel és vibráló színekkel teli ételek receptjeit osztja meg velünk, hanem egy kalandos utazásra is elkalauzol. A legendás Dishoom étterem alapítói személyes történeteiken keresztül repítenek el bennünket a távoli és egzotikus Bombaybe, ahol az autentikus indiai konyha világába nyerhetünk betekintést.
Amikor megtanuljuk elkészíteni az autentikus indiai fogásokat – a fűszeres csatnikat és ropogós szamószákat, a gazdag maszálákat, a selymesen krémes dált, a tartalmas birjánit és a hajszálvékony nánkenyeret –, közben bebarangoljuk Bombay állandóan nyüzsgő, kozmopolita fővárosát is. Felfedezzük a város nevezetességeit, megismerjük történelmét és szokásait, miközben olyan titkokat is megtudunk, mint például, hogy csájt kortyolgatva milyen fogással érdemes kezdeni a napot egy lusta reggelen, vagy hogyan készül a legjobb hűsítő, a mangólasszi.
Az indiai konyha egyik legfontosabb eleme, a fűszerek használata is különös figyelmet kap: megtanuljuk, hogyan emeljük tökélyre azok alkalmazását. Így az "Egy falat India" nemcsak kulináris élményekkel, hanem kulturális és történelmi ismeretekkel is gazdagít bennünket, miközben elrepít egy távoli világba.
„Ha az emberek együtt esznek, a köztük lévő falak leomlanak.”
Shamil Thakrar, a Dishoom alapítója
„Ez a könyv szerelmi vallomás Bombayhez, amelyet az ételeken és emlékeken keresztül mesélnek el.”
Yotam Ottolenghi