Horváth Judit

Horváth Judit a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója, recepteket fejleszt, valamint tej- és gluténérzékenyeknek tart mentes főzőtanfolyamokat, így nekik sem kell nélkülözniük a finom fogásokat, a jó kenyeret vagy a hagyományos süteményeket.

Régóta összekapcsolja a különböző szakmáit, a cukrászatot, az írást és az oktatást. Autista gyerekeknek és szüleiknek jótékonysági tanfolyamokat tart, ugyanis sok autista gyereknél vezetik be a mentes diétát kiváló hatásfokkal és állapotuk javulásával. Magyarországra édesapja Alzheimer betegsége miatt költözött vissza, ez a téma, az allergiák és a pszichoszomatikus betegségek kapcsolata, illetve a mentesen étkezők egészséges diétája ezért érzékenyen érinti.

Könyveiben hétköznapi, könnyedén elkészíthető, egészséges és mégis ízletes ételeket mutat be közérthető és olvasmányos formában.


Fermentált konyha

Több mint 100 recept erjesztett alapanyagokból a reggelitől a vacsoráig

Az erjesztett ételeket a legtöbben savanyúságként, ételek kísérőiként fogyasztjuk, pedig változatos, egészségtudatos, finom fogásokat is készíthetünk belőlük.

A szerzők a fermentálás alapjai mellett több mint 100, erjesztett alapanyagok felhasználásával készült receptet mutatnak be a reggelitől a vacsoráig.

Sok közülük a hagyományos magyar konyha kedvelt, ám kissé elfeledett fogásait eleveníti fel egy kis csavarral, de a nemzetközi konyha által inspirált ételek közül is válogathatunk. Több meglepő és kreatív desszertötlettel is gazdagodhatunk, mint például a káposztás körtetorta vagy a céklás kuglóf.

A tej-, tojás- és gluténmentes diéta követőiként is számos tippet kapunk, és könnyedén varázsolhatunk egészséges és ízletes ételeket az asztalunkra.


NÉZD MEG A KÖNYV TRAILERÉT!


"Judit és Ági komoly értéket teremtettek: megannyi érdekes fermentálásfajta és -technológia pontos leírását sorakoztatják fel, amelyek segítségével könnyedén varázsolhatunk egészséges, kiváló és izgalmas ételeket az asztalunkra az általuk megírt több mint 100 recept alapján. Abszolút hiánypótló könyv a kategóriájában!" - TÓTH SZILÁRD, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje

Borító ár: 7500 Ft
Korábbi ár: 5625 Ft
Aktuális ár: 6375 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6000 Ft
Kosárba

Fenséges mentes sütemények

100 glutén- és tejmentes recept

Mentesen is fenségesen?
Több mint 100 recept bizonyítja, hogy lehetséges!
Azoknak sem kell lemondaniuk a desszertek adta élvezetről, mennyei ízekről, akik glutén- vagy tejérzékenyek, netán a tojást is nélkülözniük kell.

Ha egy jól ismert klasszikusra vágyunk, mint a linzer, az isler vagy a zserbó; netán nosztalgikus hangulatban nagymamáinkat megidéző sütire áhítozunk, mint a hatlapos és a mézeskrémes, a női szeszély, a néró vagy a lakodalmas barack, mostantól mentesen is elkészíthetjük. Kalandozhatunk a retró cukik világában is, míg Duna-hullámot, piramis vagy puncsszeletet falatozunk; a kávé mellé kínált francia madeleine vagy olasz cantucci pedig a határokon túlra repít. A hétköznapokat megédesítő desszertek mellől nem hiányoznak az ünnepi torták sem, mint a dobostorta, a Fekete-erdő vagy a sajttorták különböző változatai. Ez utóbbihoz magunk is elkészíthetjük a növényi alapú sajtot, hiszen ebben a pazarul fotózott könyvben számtalan tippet, alapreceptet, is találhatunk.

Mit találsz a kötetben? Nézd meg Horváth Judit és Egri Katalin ajánlóját!



Borító ár: 8500 Ft
Korábbi ár: 6375 Ft
Aktuális ár: 7225 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
6800 Ft
Kosárba