15%
990 Ft
Internetes ár: (-15%) 842  Ft
 HVG-klubkártyával és
HVG Pártoló Tagsággal:
(-20 %) 792  Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás
1-2 munkanap

Megjelenés 2016.11.18.
Terjedelem 116 oldal
ISBN 2100000000098

HVG Extra Magazin - Pszichológia 2016/04

Testvérviszonyok

Ki bevonja minden dolgába, ki mindenét megosztja vele, ki szóba sem áll vele, ki évek óta leplezi a hiányát – ahány testvér, annyiféle kapcsolat. Ám a közös múlt, a közös élmények egy életen át összekötik a testvéreket – bármifélék legyenek is –, akár akarják, akár nem. A talán leghosszabban tartó kapcsolat legtöbbször konfliktusokkal, versengéssel, féltékenységgel terhelt, de amennyi gondot okozhat, legalább annyi jóval is szolgálhat.

Ahhoz, hogy ezt meg is lehessen élni, érdemes időről időre kicsit visszatérni a gyökerekhez, és a hajdani riválisra vagy éppen bálványra legalább felnőtt fejjel társként tekinteni. Ha felszínre hozzák, kibeszélik, feloldják múltbéli érzéseiket – amelyek egyébként nagyobb részt leginkább a családi viszonyokból születtek –, az sokat segíthet abban, hogy gyermekeik őszinte és bensőséges kapcsolatot alakíthassanak ki egymással.

E lapszámunkban sorra vettük a testvérség és testvériség minden formáját – természetesen az egykéket sem hagytuk ki –, hogy a kapcsolatok közül talán a legértékesebbet újra felfedezhessük, és újraértékelhessük mindazt, amit gyermek és felnőttkorukban a testvérek átéltek, átélhetnek.

Hozzászólások

Ön elavult böngészőt használ! A jobb felhasználói élmény érdekében kérjük, frissítse böngészőjét.   Értettem
konyvfigyelo