James Hoffmann

James Hoffmann üzletember, tanácsadó és kávészakértő, aki ötvözi magában a legmagasabb szakmai tudást és a magával ragadó kommunikációs képességet. 2007-ben megnyerte a barista-világbajnokságot, és azóta a „harmadik hullám”, azaz a magas minőséget hangsúlyozó, az egyedi kávéaromákat kiemelő kávémozgalom úttörőjeként tartják számon.

Anette Moldvaerrel közösen alapította és vezeti a díjnyertes Square Mile Coffee Roastert. Informatív és szórakoztató tartalmakat publikál kávékkal, kávéfőzéssel és berendezésekkel kapcsolatban több millió követőjének a YouTube- és Instagram-csatornáján.

Eddig megjelent bestsellerei: The World Atlas of Coffee, How To Make The Best Coffee At Home

https://www.youtube.com/channel/UCMb0O2CdPBNi-QqPk5T3gsQ

https://www.instagram.com/jimseven/

https://www.jameshoffmann.co.uk/

Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon?

Az Amazon első számú kávékönyve!


Szeretjük a kávénkat forróan, jegesen, hosszan vagy röviden, habosan vagy sűrűn, és otthon is ugyanolyan minőséget szeretnénk, mint amilyet a kedvenc kávézónkban kapunk. De mi alapján válasszunk kávét a saját otthonunkba?

A kávét vásárlás előtt fontos figyelembe vennünk néhány szempontot. Először is, milyen ízvilágot szeretnénk elérni? Választhatunk intenzív, markáns kávét, vagy éppen lágyabb, gyümölcsösebb ízvilágot. Emellett figyeljünk a kávé eredetére is: egyes országok kávéi különleges aromákat és karaktereket hordoznak magukban.

Az otthoni kávékészítéshez elengedhetetlen kellékek közé tartozik a jó minőségű őrölt kávé és a megfelelő kávégép vagy filteres eszköz. Fontos, hogy tisztában legyünk a kávégépünk vagy filteres készülékünk működésével, hogy kihozhassuk belőle a legtöbbet. Például egy kávéfőző gép esetében figyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre és a kávé adagolására.

A kávé minőségének és ízélményének szempontjából fontos a megfelelő szemcseméret kiválasztása is. A kávégép típusától és a kívánt kávéfajtától függően válasszunk finomabb vagy durvább őrleményt.

Végül, ha habos tejes italokat szeretnénk készíteni, ügyeljünk a tejhab készítésének módjára és minőségére is. A megfelelő tejfajta kiválasztása és a tejhabkészítő technika befolyásolja a végeredmény krémességét és könnyedségét.

Összességében az otthoni kávékészítés számos apró részletre odafigyelést igényel, de ha figyelembe vesszük ezeket a szempontokat, otthon is élvezhetjük a kávézás művészetét, és készíthetünk magunknak kiváló minőségű kávékat, amelyek méltók a legjobb kávézók kínálatához. James Hoffmann barista világbajnok, akit a világ legjobb kávészakértőjének tartanak, új könyvében megosztja velünk a legjobb kávé elkészítésének titkait a kávéfőzés alapjaitól a különböző kávétípusokig.

"Nagyon örülök, hogy megszületett, és már magyarul is elérhető James Hoffmann könyve, hiszen abszolút hiánypótló a szakmánkban. Lenyűgöző részletességgel érint minden témát a Hoffmannra jellemző könnyedséggel és egyszerű, mindenki számára könnyen érthető magyarázatokkal. Ajánlom azoknak, akik még csak most kezdenek ismerkedni a kávés világ rejtelmeivel, de a több éves tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos és érdekes olvasmány. A tanítványaimnak is jó szívvel ajánlom majd."
Kiss Döníz, a Coffee Education Center alapítója, társtulajdonosa és barista oktatója, a könyv magyar szaknyelvi lektora

Borító ár: 6800 Ft
Korábbi ár: 5100 Ft
Aktuális ár: 5780 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
5440 Ft
Kosárba