Nagy ötlet

Nagy ötlet

Hogyan alkossunk új dolgokat?

Sokan gondolják úgy, hogy a kreativitásra születni kell. Sheena Iyengar, a világ egyik legelismertebb döntéshozatali szakértője azonban bebizonyítja, hogy ez egy tanulható, fejleszthető és legfőképpen modellezhető képesség.
Iyengar az üzleti életből és a művészvilágból vett izgalmas példákra, zseniális gondolkodók alkotási folyamatának bemutatására, neurológiai kutatásokra és személyes, valamint szakmai tapasztalataira alapozva alkotta meg a hatlépéses Gondolkodj nagyban-módszert. E modell segítségével beazonosíthatjuk a legégetőbb problémákat és a világban már létező megoldások egyedi kombinálásával vadonatúj, innovatív megoldásokat találhatunk rájuk, illetve megtanulhatjuk azt is, milyen módon választhatjuk ki a leghatékonyabbakat és tesztelhetjük azokat a célközönségünkön. Könyve útmutató a kreatív gondolkodáshoz, amelynek lépéseit követve bárki képessé válhat forradalmi ötletek létrehozására.

„Az innováció mindig is minden emberi tevékenységben jelen volt – a Nagy ötletből pedig mindent megtudhatunk róla, amit tudnunk kell
Li Kaj-fu, Sinovation Ventures vezérigazgatója, a HVG Könyvek gondozásában megjelent Mesterséges intelligencia 2041című könyv társszerzője

„Iyengar, különleges modelljével, bármelyikünkből képes innovátort faragni.”
Michael Bloomberg, a Bloomberg L.P. alapítója és többségi tulajdonosa, New York egykori polgármestere, filantróp, író

„Egyszerűen briliáns, végre egy módszer, amely elvezet minket az új találmányok világába és azon túl is.”
Indra Nooyi, a PepsiCo korábbi vezérigazgatója és elnöke

„Iyengar több mint egy évtizedes kutatásainak, megfigyeléseinek segítségével a Nagy ötletben minket is megtanít a magas színvonalú alkotások létrehozásának művészetére.
The Wall Street Journal

Sheena Iyengar az innováció, a kreativitás és a vezetéselmélet kiemelkedő kutatója. A Columbia Egyetem Üzleti Iskolájának tanára. A HVG Könyvek gondozásában megjelent A választás művészete című The New York Times-bestseller könyv szerzője. A választás folyamatáról szóló TED-előadásait több mint hétmillióan nézték meg.

Borító ár: 5500 Ft
Korábbi ár: 4125 Ft
Aktuális ár: 4400 Ft
HVG-klubkártyával,
HVG Pártoló Tagsággal:
4400 Ft
Kosárba
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2-7 munkanap
Borító Kemény kötés
Méret 145x210 mm
Megjelenés 2024. 06. 07.
Terjedelem 336 oldal
ISBN 9789635654895